اراک - ایرنا - استاندار مرکزی گفت: ضریب واکسیناسیون این استان از میانگین کشور بالاتر است که این مهم در کنار کار بزرگ درمان بیماران کووید ۱۹ در استان مرکزی، جای تقدیر دارد.

سید « علی آقازاده» روز شنبه در نشست ستاد مدیریت مقابله با کرونا استان مرکزی در اراک افزود: میانگین تزریق دز اول واکسن کرونا در کشور ۲۰ درصد است اما، این شاخص در استان مرکزی به ۳۰ درصد رسیده است.

وی بیان کرد: تاکنون هیچ شکایتی از روند واکسیناسیون در استان مرکزی گزارش نشده و در مقابل گزارش‌های زیادی از نحوه رضایتمندی ارایه شده است.

استاندار مرکزی ادامه داد: نگرانی در خصوص سیر صعودی پیک پنجم کرونا در استان وجود دارد.

آقازاده اظهار داشت: اجرای برنامه‌های محرم از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا ابلاغ نشده اما، نگرانی‌هایی وجود دارد که اگر این برنامه‌ها به خوبی اجرا نشود، می‌تواند در فاصله کوتاه زمینه ایجاد پیک ششم را نیز فراهم سازد.

وی گفت: برپایی تعزیه تنها با مجوز ارشاد اسلامی امکان‌پذیر است و نیروی انتظامی باید با برگزارکنندگان بدون مجوز برخورد جدی داشته باشد.

استاندار مرکزی در بخش دیگری از سخنانش با تبریک روز خبرنگار گفت: خبرنگاران از جمله قشرهای تلاشگری هستند که از ابتدای شیوع کرونا تاکنون در کنار مسئولان بودند و در توجیه و اطلاع‌رسانی کرونایی از هیچ کوششی دریغ نکردند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی هم در این نشست گفت: کمیته محرم باید با مسئولیت سازمان تبلیغات اسلامی استان تشکیل شود و عضویت سپاه، اوقاف وامور خیریه، صدا و سیما، دانشگاه علوم پزشکی، استانداری مرکزی، پدافند، ارشاد اسلامی و نیروی انتظامی در آن ضروری است.

« بهروز اکرمی» افزود: شهرداری‌ها، آموزش و پروش و اداره ورزش و جوانان در استان مرکزی موظف هستند با سازمان تبلیغات همکاری مطلوب داشته باشند و فضاهای باز خود را در ایام محرم در اختیار این سازمان قرار دهند.

وی بیان کرد: فرمانداران شهرستان‌های استان مرکزی تکلیف دارند تا پایان ماه صفر، روسای سازمان تبلیغات هر شهرستان را در نشست‌های کرونایی دعوت کنند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی ادامه داد: برپایی ایستگاه صلواتی در نقاط مختلف استان ممنوع است و نیروی انتظامی باید در صورت مشاهده برخورد جدی داشته باشد.

اکرمی تصریح کرد: فعالیت رستوران‌ها و  تالار باغ‌ها در شرایط فعلی ممنوع است و آن دسته از افراد که به صورت مخفیانه فعالیت کنند مهر و موم می‌شوندو هیچ تخفیفی برای آنان نیست.

وی عنوان کرد: بحث برپایی تعزیه‌های بدون مجوز باید تا امشب در اراک حل شود.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی افزود: جای تاسف دارد که تعزیه در اراک بدون مجوز برگزار می‌شود و راهنمایی و رانندگی نیز برای این اجرا خیابان‌ها را مسدود می‌کند؟

اکرمی بیان کرد: سن بستری و سن مرگ و میر بر اثر ابتلا به کرونا در استان کاهش یافته و شرایط درگیری خانواده‌ها با کادر درمان نیز رو به افزایش است و می‌طلبد که حراست‌های بیمارستان‌ها آموزش‌های بیشتری فرا گیرند و کلانتری‌های حوزه بیمارستان‌ها نظارت بیشتری داشته باشند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی ادامه داد: ۱۱ شهرستان این استان در وضعیت قرمز و یک شهر هم در وضعیت نارنجی است.

اکرمی اظهار داشت: افرادی که در جامعه پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند، تروریست‌های سلامت مردم هستند.

وی تصریح کرد: تنها راه مقابله با ویروس کرونا، واکسیناسیون و رعایت پروتکل‌های بهداشتی است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی اضافه کرد: با توجه به قرمز  شدن ۱۱ شهر از ۱۲ شهر این استان، نیاز است ستاد برگزاری نمازجمعه اقدامات لازم را انجام دهد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک هم در ادامه این نشست گفت:  فقط ۲۲ کودک مبتلا به کرونا  روز گذشته در بیمارستان‌های این استان  بستری شده‌اند که این مسئله شوخی بردار نیست.

دکتر سید«محمد جمالیان» افزود: اگر امروز شمار بیماران بستری در استان مرکزی افزایش افسارگسیخته نداشته است به این دلیل است که درمان سرپایی به شکل گسترده‌ای در استان دنبال می‌شود.
وی بیان کرد:  ۲۲۰ بیمار اکنون در اراک وجود دارد که روزانه درمان دریافت می‌کنند که اگر این تعداد در بیمارستان بستری می‌شدند تخت خالی در اراک پیدا نمی‌شد.
دکتر جمالیان عنوان کرد: کشور و استان در آستانه محرم قرار دارد و نیاز است مراقبت‌های ویژه در این خصوص صورت گیرد تا بحران‌های بیشتری رخ ندهد.

وی گفت: در روزهای اخیر شاهد صف‌های طولانی توزیع مرغ در استان  هستیم که بدون رعایت پروتکل‌های بهداشتی عرضه مرغ انجام می‌شود و نیاز است در این راستا مراکز عرضه مرغ افزایش یابد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک اضافه کرد:  وضعیت سفره‌خانه‌های حسین آباد بغدادی توسط بخشدار و کیوسک های پارک شهید باهنر توسط شهرداری اراک تعیین تکیف نشده که باید اقدام عاجل صورت بگیرد.

دکتر جمالیان عنوان کرد: با وجود شرایط قرمز، تالار باغ‌های زیادی هنوز فعالیت دارند و وضعیت خمین و دلیجان در حال بحرانی شدن است و باید فکری برای این شرایط شود.

وی تصریح کرد: در دلیجان، فرمهین و خمین از نظر تخت‌های بیمارستانی، بحران شدن وضعیت متصور است که باید تدابیر ویژه اتخاذ شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک افزود: در چنین شرایطی که ۱۱ شهر استان مرکزی در وضعیت قرمز کرونا است، روز گذشته آیین سیاه پوشان در ساروق و هزاوه برگزار شد و  زمزمه‌هایی از برگزاری آیین قالیشویان وجود دارد که می‌طلبد جلوی برگزاری آن‌ها گرفته شود.
وی تاکید کرد: کادر درمان و بهداشت در رمق‌های آخر است و اگر این سد شکسته شود اتفاقات خوبی را شاهد نخواهیم بود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک هم در این نشست گفت: تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در استان مرکزی از سه هزار و ۷۳ نفر در هفته اول مردادماه به سه هزار و ۹۱۳ نفر در هفته دوم رسیده که در این مدت ۲۷ درصد افزایش داشته است.

دکتر « علی علیمحمدی» افزود: در این مدت تعداد مرگ ناشی از بیماری کووید ۱۹ در استان مرکزی از ۳۲ نفر به ۲۹ نفر رسیده که بیانگر کاهش ۹ درصدی است.
وی بیان کرد: تعداد مبتلایان به ویروس کرونا که خدمات سرپایی دریافت کرده‌اند در هفته اول مردادماه جاری به ۲ هزار و ۷۴۸ نفر رسید و در هفته دوم به سه هزار و ۵۳۲ نفر رسیده که با افزایش ۲۹ درصدی همراه است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک ادامه داد: تعداد بیماران بستری شده در مراکز درمانی نیز از ۳۲۵ نفر در هفته اول به ۳۸۱ نفر در هفته دوم مردادماه رسیده است.
دکتر علیمحمدی عنوان کرد: تاکنون در استان مرکزی ۱۵۰ هزار و ۷۹۴  تست انجام شده که نتایج ۱۷ درصد از آن‌ها مثبت بوده است.

استان مرکزی با ۱۲ شهرستان دارای یک میلیون و ۴۸۰ هزار نفر جمعیت است و نخستین مورد مثبت ویروی کرونا در این خطه، اول اسفندماه ۹۸، پس از قم در اراک به ثبت رسیده است.