جابر فضلی روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود : مقام معظم رهبری در مراسم تنفیذ حکم رییس جمهوری سیزدهم به موضوعاتی اشاره کردند که موضوعات اصلی و مبتلا به جامعه می باشد و از این راه و خط مشی های لازم را به رییس دولت جدید ارائه کردند .
وی ادامه داد : ایشان در مطالب خود به موضوع غفلت نکردن از نخبگان اشاره و تاکید داشتند که از این ظرفیت موجود استفاده لازم برای توسعه کشور بشود. اینکه مقام معظم رهبری در جلسه مهمی همچون تنفیذ حکم رییس جمهوری به این موضوع پرداخته اند ناشی از اهمیت این ظرفیت و توانمندی می باشد .
این استاد دانشگاه تاکید کرد : نباید به خاطر مسائل جناحی و سیاسی افرادی را که نخبه هستند و از خود فکر و ایده های خوبی دارند ، محدود نگه داشت و یا آنها را در امور مهم دخیل نکرد چرا که چه بسا ایده های همین افراد بتواند مشکلی از مشکلات جامعه را برطرف کند .
وی گفت : همچنین استفاده از ظرفیت تمامی نخبگان از جناح های مختلف بدون حب و بغض می تواند دریچه های امید را در آحاد این افراد تاثیر گذار باز کند چرا که به آنها این حس دست خواهد داد که به نوعی آنها را به حساب آورده اند و دولت برای انجام امور آنها به ایده هایشان اهمیت داده است .
فضلی با اشاره به شعارهای رییس جمهوری مبنی بر مبارزه با فساد ، افزود : فساد بزرگ ترین مشکلی است که فکر و خیال آحاد ملت را درگیر خود کرده است و همین دغدغه همگانی مورد توجه مقام معظم رهبری نیز قرار گرفته است و در فرمایشات مراسم تنفیذ از مبارزه با فساد و تشکیل مبارزه با فساد در قوه مجریه سخت گفته اند .
وی ادامه داد : هر چند فساد تنها مختص یک قوه و یک نهاد نمی باشد و این مساله در تمامی سه قوه کشور وجود دارد ، اما قوه مجریه به لحاظ اینکه بودجه و مسائل مالی دارد به نوعی می تواند گلوگاه فساد نیز باشد .
این استاد دانشگاه گفت : آن چیزی که باید در دولت سیزدهم مهم باشد و اصل سخنان رهبری حول همین محور نیز می باشد برچیدن خط قرمزهای خودساخته برای برخورد با مبانی فساد می باشد و باید قانون به عنوان اصل اجرای موازین در مقابله با فساد قلمداد شود .
وی افزود : وامداری به یک گروه و جناح سیاسی و یا سفارشی بودن افراد از جمله خط قرمزهایی است که همواره باعث شده تا قانون در برخورد با افراد فاسد به درستی اجرا نشود و یا اصلا اجرا نشود پس ضرورت دارد که دولت سیزدهم براساس خط مشی که رهبری ترسیم کرده اند تنها یک خط قرمز آن هم دفاع از حقوق مردم را در برخورد با موارد فساد در نظر داشته باشند .
کارشناس ارشد علوم سیاسی از داشتن رفتار صادقانه به عنوان دیگر مطالبه مقام معظم رهبری یاد کرد و افزود : مردم از دولت سیزدهم انتظار ندارند که ظرف مدت چند ماه کارهای فوق العاده ای انجام دهند چرا که همگان می دانند بروز چنین مسائلی ماحصل سال ها عدم اقدام یا سهل انگاری بوده است ، اما انتظار مردم از رییس جمهوری دولت سیزدهم این است که در بیان مسائل با آنها صادق و راستگو باشند نه اینکه با بازی آمار و اطلاعات و وعده های غیر قابل اجرا انتظارات در مردم ایجاد و بعد نتوانندعملی کنند .
فضلی گفت : به طور مثال اگر دولت از کاهش فقر و بهبود وضعیت اقتصادی با یکسری آمار ساخته شده به سراغ فکر و ذهن مردم برود اما مردم در واقعیت و در زندگی خود با این مسائل دست و پنجه نرم کنند ، این نوع رفتار غیر صادقانه باعث می شود تا شکاف و فاصله میان مردم و دولت زیاد شود و به همین خاطر هم مقام معظم رهبری از گفت و گوی صادقانه دولت با مردم سخن گفتند چرا که به خاطر فاصله ای که میان دولت و مردم در این زمینه به وجود آمده است از این طریق می خواهند این اعتماد بازسازی شود .
وی افزود : زمانی دولت می تواند اعتماد موردنظر مردم را جلب کند که با آنها صادقانه برخورد کند و آنها را از خود بداند و مسائل و داشته های موجود را بدرستی عنوان کند.