قم - ایرنا - رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به‌آخرین وضعیت کرونا در این استان گفت: در شبانه روز منتهی به‌شانزدهم مردادماه از مجموع یکهزار و ۳۰۷ آزمایش کرونای صورت گرفته نتیجه ۷۴۴ مورد و بیش از نیمی از این آزمایش‌ها مثبت شد.

به گزارش عصر شنبه روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قم، محمد رضا قدیر در گفت و گویی اظهار داشت: در  این مدت ۱۳۹ تَن مشکوک و یا با علائم قطعی ابتلا به‌کرونا توسط اورژانس مراکز درمانی استان مورد پذیرش قرار گرفتند.

وی بستری شدن ۱۱۴ تَن از این افراد را مورد توجه قرار داد و گفت: ۸۸ بیمار که طی روزهای گذشته بستری شده‌بودند نیز با تشخیص پزشکان معالج مرخص شدند.

وی افزود: ۹ تَن از بیمارانی که نتیجه آزمایش کرونای آنها مثبت شده بود نیز جان خود را از دست دادند.

رئیس علوم پزشکی قم کل بیمارانی که هم اکنون در مراکز درمانی قم بستری هستند را ۷۹۲ تَن ذکر کرد و گفت: ۱۸۱ تَن از این بیماران به‌دلیل وخامت وضعیت جسمانی در بخش مراقبت‌های ویژه نگهداری می‌شوند.

وی بیان کرد: از ابتدای اجرای طرح واکسیناسیون کرونا در قم ۱۹۳ هزار و ۹۹ دُز واکسن تزریق شده‌است.

بخش بستری موقت بیمارستان امیرالمومنین قم راه اندازی شد

قدیر همچنین گفت: در پی شدت گرفتن ویروس کرونا و نیاز به‌تزریق داروی رمدسیویر، بخش جدید بستری موقت بیمارستان امیرالمومنین که فقط به‌منظور تزریق این دارو است، راه‌اندازی شد.

وی یادآور شد: این بخش با ۵۰ تخت دایر شده که فقط مخصوص بیمارانی است که دستور بستری موقت به‌منظور تزریق داروی مخصوص بیماران کرونایی از پزشک دارند.

قدیر تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی قم، ضمن افتتاح این بخش از خدمات صورت گرفته توسط پزشکان و پرستاران قدردانی کرد.

وضعیت کرونایی قم که از ۲۷ خردادماه پس از ۴۰ روز از وضعیت نارنجی به زرد بهبود یافته بود بر اساس آخرین رنگ‌بندی اعلام شده توسط نرم‌افزار ماسک، از تاریخ نهم تیرماه جاری بار دیگر جزو شهرهای نارنجی و از ۲۳ تیرماه مجددا در وضعیت قرمز از نظر شیوع کرونا قرار گرفت.

ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید۱۹» می‌شود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز کشور چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام ‌برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راه‌های انتقال آن عطسه، سرفه، دست‌ دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می‌کنند، افراد علاوه بر پرهیز از دست‌دادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به‌ هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.

برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصله‌گذاری اجتماعی» توصیه شده است.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته ‌شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.

همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، می‌توانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری(ع) در شهرک امام حسن عسکری(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخ‌آباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبه‌چی در خیابان امام خمینی(ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.