اسلام‌آباد - ایرنا - نشست بررسی چشم‌انداز سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در دولت جدید توسط اندیشکده «مطالعات سیاسی اسلام‌آباد» برگزار شد.

به گزارش روز شنبه ایرنا، نشست مجازی بررسی چشم‌انداز سیاست خارجی ایران در دوره ریاست جمهوری آیت الله سید ابراهیم رئیسی با حضور «کیهان برزگر» رئیس دپارتمان علوم سیاسی واحدعلوم و تحقیقات دانشگاه آزاد از تهران، «سجاد بخاری» مدیراجرای اندیشکده مطالعات سیاسی اسلام‌آباد و «مبین جعفر» کارشناس پاکستانی حوزه مسائل راهبردی به میزبانی این اندیشکده پاکستانی برگزار شد.

مدیراجرایی اندیشکده مطالعات سیاسی اسلام‌آباد اولویت‌های سیاست خارجی دولت جدید ایران را همراه با تاثیرات مهم بر صلح و امنیت منطقه دانست و گفت: آقای رئیسی در مقطعی حساس که ایران و طرف‌های غربی برجام با هدف احیای این توافق بین المللی با یکدیگر مذاکره می‌کنند هشتمین رییس جمهوری ایران شده است.

وی اظهار داشت: هر چند انتظار می‌رفت که با روی کار آمدن دولت جدید آمریکا به ریاست جو بایدن واشنگتن به توافق هسته‌ای برگردد، توافقی که فضای امید برای صلح و ثبات در منطقه از قبل متشنج خاورمیانه ایجاد کرد، با این حال تاکنون پیشرفت چندانی حاصل نشده و از همه مهم‌تر واشنگتن هیچ اقدامی برای لغو تحریم‌های ضدایرانی نکرده است.

سجاد بخاری افزود: رئیس جمهوری جدید ایران در طول کمپین انتخاباتی بر لغو تحریم‌های ظالمانه تاکید داشته و گفته بود که نباید از هیچ تلاشی برای این مهم فروگذار کرد.

وی نگاه دولت جدید ایران برای تعمیق ارتباطات منطقه‌ای و بهبود روابط با کشورهای خاورمیانه از جمله کشورهای حوزه خلیج فارس را مهم ارزیابی و تاکید کرد: وضعیت فعلی افغانستان ناشی از خروج شتابزده نیروهای آمریکایی آن کشور را به آشوب کشانده و این تحول نیز نگرانی‌های جدی برای همسایگان افغانستان از جمله ایران به دنبال دارد.

مدیراجرایی اندیشکده مطالعات سیاسی اسلام‌آباد ابراز امیدواری کرد که دولت جدید ایران افزایش تعامل با چین، توسعه روابط با کشورهای منطقه از جمله مشارکت میان تهران و اسلام‌آباد برای کمک به حل بحران افغانستان را در دستور کار خواهد داشت.

دکتر «کیهان برزگر» رئیس دپارتمان علوم سیاسی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد نیز به عنوان سخنران اصلی این برنامه گفت: پیش بینی می‌شود دکتر رئیسی به دلایل اوضاع داخلی و تحولات خارجی سیاست خارجی معتدلی را دنبال کند.

وی فن آوری و مولفه‌های اقتصادی را برای حفظ قدرت ژئوپلتیک ایران بسیار حائز اهمیت توصیف کرد و اظهار داشت: رئیس جمهوری اسلامی ایران رویکرد معتدل داشته و همین روند را در داخل برای یک اجماع سیاسی ادامه خواهد داد.

این کارشناس امور سیاسی افزود: کشورهای غربی باید بدانند که کشاندن مسائل منطقه‌ای و یا موضوعات مربوط به توسعه برنامه‌های دفاعی ایران به نفع آنان نیست و باید از این اقدام اجتناب کنند.

وی تاکید کرد: دولت رئیسی تقویت روابط با کشورهای منطقه به ویژه پاکستان، چین، روسیه، ترکیه، عراق و کشورهای حوزه خلیج فارس را در اولویت قرار داده است و بر افزایش مراودات اقتصادی با این کشورها تمرکز خواهد کرد.

آیت الله سید ابراهیم رئیسی روز پنجشنبه ۱۴ مرداد در آغاز سیزدهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران و در مراسم تحلیف در مجلس شورای اسلامی سوگند یاد کرد که به عنوان رییس جمهوری، پاسدار اسلام، نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی باشد. 

 «محمدصادق سنجرانی» رئیس مجلس سنای پاکستان در راس یک هیات پارلمانی و به نمایندگی از نخست وزیر این کشور در مراسم تحلیف هشتمین رئیس جمهوری ایران شرکت کرد.

رییس دولت سیزدهم چهارشنبه شب گذشته در دیدار رییس مجلس سنای پاکستان با تاکید براینکه تهران و اسلام‌آباد پیوندی ناگسستنی دارند، گفت: باید ظرفیت‌های افزایش روابط و همکاری‌های دو کشور را شناسایی کنیم و در مسیر منافع دو کشور و منطقه فعال سازیم.