به گزارش خبرنگاران ایرنا از سراسر کشور ،اپیدمی کرونا در ایران به بدترین روزهای خود رسیده است، تعداد مبتلایان روزانه از مرز ۳۹ هزار نفر عبور کرده و تعداد جانباختگان امروز مرز ۵۰۰ نفر را رد کرده و هر روز بیشتر می شود. به طوری که ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت پیش بینی کرده با ادامه این شرایط که بیمارستانها پر و رعایت پروتکل ها زیر ۴۰ درصد است، تعداد مرگ های کرونا به رکورد ۶۰۰ تا ۸۰۰ نفر هم برسد.
نقشه بهروز رنگبندی کرونایی در کشور نشان میدهد هیچ شهر سفید یا آبی در ایران وجود ندارد و تنها ۲۸ نقطه زرد کرونایی باقیمانده که با سرعت شیوع فعلی بزودی به نارنجی و قرمز تغییر رنگ خواهند داد.
با وقوع یکی از بدترین شرایط پاندمی کرونا در کشور اما ترسناکترین قسمت پیک پنجم این است که در پی افزایش تعداد افراد واکسینه شده عدهای ماسکها را کنار گذاشتهاند این در حالی است که همواره تأکید متخصصان حوزه سلامت بر این نکته است که واکسیناسیون کرونا دو هفته بعد از تزریق دُز دوم تولید آنتیبادی میکند و تا زمانی که ایمنی جمعی حاصل از واکسیناسیون به بالای ۷۰ درصد در جامعه نرسیده افراد واکسینه شده نیز به ویروس دلتا مبتلا میشوند.
واکسن کرونا تنها عاملی است که درحال حاضر می تواند میزان مرگ و میر، بستری در بخش های ویژه و ابتلای شدید را کاهش دهد.
تمام مطالعات بین المللی نشان می دهد باوجود شایع شدن سوش دلتا در بسیاری از کشورها از جمله ایران، واکسن همچنان به عنوان یک راهکار منطقی، سهل الوصول، کارا و سریع الاثر تلقی می شود.
امروز دوازدهمین محموله واکسن کرونا وارداتی از جمعیت هلال احمر به تعداد یک میلیون و ۱۰۰ هزار دُز واکسن کرونا به وزارت بهداشت تحویل داده شد.
رییس جمعیت هلال احمر ابراز امیدواری کرد که شاهد واردات واکسن کرونا در روزهای آینده با تعداد بیشتری باشیم و تا قبل از پایان سال پوشش مناسب واکسیناسیون کرونا را داشته باشیم.
به گفته کریم همتی بیش از ٦ میلیون دوز واکسن کرونا موجود است که هنوز تزریق نشده است. روزانه بیش از ۱۰۰۰ نفر در مرکز شرق تهران واکسینه می شوند و ۱۶۰ مرکز واکسیناسیون آماده در کشور وجود دارد که می تواند به ۵۰۰ مرکز ارتقا یابد.
در همین حال معاون درمان وزیربهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفته که امروز بیش از ۴۰ هزار نفر به دلیل ابتلا به ویروس کرونا در بیمارستانها و بیش از ۲۰هزار نفر نیز خدمات لازم درمانی را به صورت سرپایی دریافت میکنند.
قاسم جان بابایی روز یکشنبه در حاشیه ستاد کرونا استان بوشهر بیان کرده است با توجه به اینکه با ارائه خدمات درمانی به موقع امکان مرگ و میر ناشی از کرونا کاهش مییابد، تلاش شدهاست خدمات سرپایی ارتقا یابد.
به گفته وی، در همین ارتباط برای خدمات رسانی به موقع به بیماران تمام زیرساختهای درمانی، بخشهای بستری وابسته به سازمانها و بستری موقت و سرپایی بیماران در کشور افزایش یافته است.
آخرین اخبار استانها از وضعیت شیوع کرونا
بر اساس گزارش های دریافت شده تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در استان خراسان رضوی بطور نگرانکننده در حال افزایش است و شمار آنان به بیش از ۶۶۰ نفر در روز افزایش یافته است.
هم اکنون ۲۲ شهرستان خراسان رضوی در وضعیت قرمز، ۱۰ شهرستان در وضعیت نارنجی و یک شهرستان در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند و به گفته قائممقام رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ستاد دانشگاهی مقابله با کرونا، هماکنون در موج پنجم بحران کرونا روزانه ۴۰۰ تا ۵۰۰ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در بیمارستانهای مشهد بستری میشوند.
دکتر شاپور بدیعی بیان کرده است هم اینک شهر مشهد و دیگر شهرستان های خراسان رضوی درگیر موج پنجم کرونا هستند و متاسفانه میزان بالای سرایت، موجب افزایش تعداد بیماران سرپایی و بستری شده است. در شرایط فعلی شاهد اشغال کامل تخت های آیسییو هستیم و با وجود ظرفیت محدود در بخشهای مراقبت ویژه، شاهد روند رو به افزایش بیماران نیازمند به مراقبتهای ویژه هستیم.
وضعیت شیوع ویروس کرونا در استان هرمزگان همچنان بحرانی است و بر این اساس استاندار هرمزگان با ابراز نگرانی از روند افزایشی ابتلا، بستری و فوتی ناشی از کرونا در استان، گفته است باید تا ۲ هفته آینده یک هزار و ۲۰۰ تخت اضطراری برای مقابله با کرونا به ظرفیت درمانی استان اضافه شود.
به گفته فریدون همتی دستگاه های اجرایی باید در اقدامی جهادی، حداکثر ظرف ۲ هفته آینده تا یک هزار تخت برای بستری و قرنطینه افراد مبتلا به کرونا در این محل آماده کنند.
بر اساس ارزیابیهای انجام شده، میزان رعایت پروتکلها در استان، هرمزگان کمتر از ۴۰ درصد است و روند ابتلا، بستری و فوتی ناشی از کرونا در ۲ هفته اخیر به طور بی سابقه و نگران کنندهای افزایش یافته است.
بالاترین رکورد مبتلایان جدید شیوع موج پنجم کرونا در استان اردبیل با شناسایی و بستری ۱۳۳ مبتلای جدید طی شبانه روز گذشته به ثبت رسید.
بالاترین آمار بستری روزانه مبتلایان کرونا در استان اردبیل با ۱۲۴ نفر در روز ۱۵ مردادماه امسال به ثبت رسیده بود که طی شبانه روز گذشته با ۱۵ نفر افزایش نسبت به ۲ روز قبل، رکورد جدیدی در این زمینه ثبت شد.
بنا به اعلام دبیرخانه ستاد مدیریت کرونای استان اردبیل، در شبانه روز گذشته شمار مبتلایان بستری همزمان در مراکز درمانی استان اردبیل نیز با افزایش چشمگیر به ۶۶۶ نفر رسیده و رکورد جدیدی در این زمینه ثبت شد.
خبر دیگر اینکه رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان اعلام کرده که با افزوده شدن ۹۹۸مورد جدید کرونا در سیستان و بلوچستان طی ۲۴ ساعت گذشته، شمار مبتلایان این ویروس در استان به ۱۰۲هزار و ۵۳۶ نفر رسید.
به گفته دکتر سیدمحمد هاشمیشهری، با فوت ۱۱مورد جدید طی ۲۴ ساعت گذشته، شمار فوتیهای کرونا در سیستان و بلوچستان به ۲ هزار و ۲۸۳ نفر رسید.
همچنین فرماندار دامغان اعلام کرده است که خروج دامغان از شرایط حاد کرونایی نیازمند همکاری عموم مردم و جامعه در رعایت حداکثری دستورالعملها و شیوهنامههای بهداشتی است.
براساس اظهارنظر مهدی بندرآبادی، مطابق آمارهای موجود، شهرستان دامغان در وضعیت حاد کرونایی قرار دارد و تنها راه برون رفت از وضعیت کنونی، همدلی و همکاری عموم مردم در رعایت دستورالعمل های بهداشتی، زدن ماسک، حفظ فاصله گذاری اجتماعی و دوری از تجمعات است.
اکنون در استان سمنان شهرستانهای سمنان، دامغان و گرمسار در وضعیت قرمز تیره، شاهرود در وضعیت قرمز، شهرستانهای سرخه و مهدیشهر نارنجی و شهرستانهای میامی و آرادان زرد کرونایی هستند.
در همین حال دکتر جواد آقازاده رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی گفته است فوتیهای روزانه کرونا در استان همچنان افزایشی بوده و طی ۲۴ ساعت گذشته به ۱۷ نفر رسید که طی ۲ ماه و نیم گذشته بی سابقه است.
به گفته آقازاده، با اضافه شدن این تعداد، کل فوت شدگان ناشی از کرونا در آذربایجان غربی از ابتدای شیوع بیماری کووید ۱۹ تاکنون به چهار هزار و ۹۸۱ نفر رسید.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی یزد نیز اعلام کرده است که در شبانهروز گذشته از ۲ هزار و ۹۵ نمونه گرفته شده افراد مشکوک به ویروس کرونا در مراجعه به مراکز درمانی مطابق استانداردهای سازمان جهانی بهداشت، ۵۵۰ فرد مبتلای قطعی به کووید ۱۹ در استان شناسایی شدند و ۱۰ نفر هم براثر ابتلا به این بیماری فوت کردند.
از سوی دیگر به دلیل افزایش روز افزون تعداد مبتلایان به کرونا هم بخشهای بستری و هم بخشهای مراقبتهای ویژه در بیمارستانهای معین کرونا در کهگیلویه و بویراحمد در حال تکمیل است.
پرویز یزدان پناه رییس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج بیان کرده است: شمار قربانیان ویروس کرونا در کهگیلویه و بویراحمد با فوت ۲ بیمار کرونایی طی ۲۴ ساعت گذشته به ۷۵۵ نفر رسید. هم اکنون ۵۴۹ بیمار در بیمارستانهای معین کرونای استان بستری بوده که از این تعداد ۲۰۵ نفر مبتلای قطعی و ۲۵ نفر در بخش مراقبتهای ویژه هستند.
وضعیت شهرستان خواف از نظر شیوع کرونا اضطراری است و هرگونه عادی انگاری در رعایت پروتکلهای بهداشتی تعداد بیماران مبتلا و فوتی های ناشی از این ویروس را افزایش میدهد.
فرماندار خواف به تغییر رنگ وضعیت شیوع کرونا در این شهرستان از نارنجی به قرمز اشاره و اعلام کرده است: خواف به دلیل موقعیت جغرافیایی، همجواری با کشور افغانستان و رفت و آمد افراد غیربومی وضعیت حساس از نظر انتقال ویروس دارد.
در حال حاضر ۱۷ شهرستان خوزستان در وضعیت قرمز، پنج شهرستان نارنجی و پنج شهرستان زرد کرونایی هستند و تمام محدودیت های کرونایی بر اساس رنگ بندی در شهرهای قرمز و نارنجی به قوت خود باقی است. همچنین ورودی و خروجی شهرستان ها، کنترل های شبانه و محدودیت فعالیت اصناف بر اساس رنگ بندی شهرها اعمال می شود.
به گفته دکتر علیرضا قنبران رییس بیمارستان امام خمینی (ره) اهواز با توجه به خیز اخیر کرونا، از هفته قبل بیمارستان امام اهواز وارد چرخه کرونا شد و در حال حاضر پنج بخش بستری این بیمارستان شامل بخش های پوست، گوش، حلق و بینی، فک و صورت، عفونی و ریه مجموعا با ۱۲۵ تخت بستری و همچنین مگا آی سی یو این بیمارستان با ۳۶ تخت مراقبت های ویژه به بیماران اختصاص یافت.
اکنون شهرستانهای ازنا، دورود، چگنی، خرمآباد، پلدختر، سلسله، دلفان، کوهدشت، الیگودرز و بروجرد در وضعیت قرمز و رومشگان در وضعیت نارنجی شیوع کرونا قرار دارند و به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: ۹۰۱ بیمار مشکوک و مبتلا به کرونا در بخش کرونای بیمارستانها و مراکز درمانی این استان بستری هستند.
همچنین اعمال محدودیت های شدید کرونایی بر اساس وضعیت قرمز کرونایی و افزایش شمار فوتی ها در این جزیره از امروز یکشنبه آغاز شد؛ برخی از این محدودیت ها سه روزه و برخی یک هفتهای خواهند بود که مدت زمان آنها پس از بررسی مجدد شورای سلامت قابل تمدید است.
از استان گلستان گزارش شده که ظرفیت بیمارستانی برخی شهرهای گلستان به طور کامل پر شده و در حال حاضر برخی مراکز با کمبود تخت، اکسیژن، دارو و سرم ویژه درمان بیماران کرونایی مواجه هستند.
عبدالرضا فاضل رییس دانشگاه علوم پزشکی گلستان با اعلام تکمیل ظرفیت برخی بیماستانهای استان برای پذیرش بیماران کرونایی گفت که تعداد بیماران بستری در بیمارستانهای گلستان به هزار و ۹۵۳ نفر رسید.
روند تزریق واکسن کرونا در کشور
به گفته دکتر علیرضا زالی فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران، تاکنون ۲ میلیون و ۵۹۰ هزار دز واکسن کرونا در تهران تزریق شده است که ۶۰۳ هزار نفر هر ۲ دُز را دریافت کردند.
همچنین در گروه سنی بالای ۸۰ سال در استان تهران و اکثر استان ها میزان واکسیناسیون به ۸۶ درصد رسیده است. در گروه سنی بین ۷۰ تا ۸۰ سال این عدد به ۸۲ درصد رسیده است.
به گفته زالی در گروه ۶۵ تا ۷۰ سال این عدد ۷۱ درصد است و در گروه ۶۰ تا ۶۵ سال هم ۵۹ درصد واکسن خود را دریافت کردند.
همچنین آمار واکسیناسیون کرونا در آذربایجانغربی از نیم میلیون دُز هم گذشت و براساس اعلام رییس کارگروه اطلاع رسانی ستاد دانشگاهی مقابله با کرونا در آذربایجانغربی، تاکنون ۵۰۴ هزار و ۶۲۴ دُز واکسن کرونا در استان تزریق شده است.
علیاحمد آقاپور گفته است این آمار روز به روز در حال افزایش است به طوری که در ۲۴ ساعت گذشته، ۱۸ هزار و ۹۱ نفر به این تعداد اضافه شده است.
به گفته وی، طی روزهای اخیر شاهد رشد روزافزون واکسیناسیون در آذربایجان غربی بوده ایم به طوری که طی چهار هفته گذشته بیش از ۱۲۰ هزار دز واکسن دراستان تزریق شد.
همچنین رکورد تزریق واکسن کرونا در شهرستان مهاباد شکسته شده و کادر پزشکی در مناطق مختلف موفق به تزریق هزار و ۷۰۰ دُز واکسن در یک روز کاری شدند.
بهاء الدین حسینی مدیر شبکه بهداشت و درمان مهاباد اعلام کرده است با افزایش پنج تیم تزریق واکسن کرونا در بیمارستان موقت مهاباد و همچنین پایگاهی واقع در دانشگاه آزاد اسلامی، روند واکسیناسیون شتاب بهتری نسبت به ماه قبل گرفته است.
کرونا در ایران/ ۳۹ هزار ۶۱۹ جدید، ۵۴۲ نفر قربانی
براساس اطلاعیه یکشنبه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ۵۴۲ بیمار مبتلا به کووید۱۹ در ۲۴ ساعت گذشته جان خود را از دست دادهاند و مجموع جان باختگان بیماری کرونا در کشور به ۹۴ هزار و ۱۵ نفر رسیده است.
همچنین از دیروز تا امروز ۱۷ مردادماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی نیز ۳۹ هزار و ۶۱۹ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۴ هزار و ۱۰۲ نفر از آنها بستری شدند.
مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور نیز به چهار میلیون و ۱۵۸ هزار و ۷۲۹ نفر رسیده است و تا کنون سه میلیون ۵۳۹ هزار و ۳۵ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.
بر اساس این گزارش،۶ هزار و ۴۶۲ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
تا کنون ۲۶ میلیون و ۴۹۴ هزار و ۴۰ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
تا کنون ۱۲ میلیون و ۵۸۹ هزار و ۵۸۷ نفر دُز اول واکسن کرونا و سه میلیون و ۷۲ هزار و ۳۷۱ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۵ میلیون و ۶۶۱ هزار و ۹۵۸ دُز رسید.
اکنون ۳۳۶ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۸۴ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۸ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.