احمد حمزه زاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگاران با بیان اینکه عملیات ساختمانی این خانه در سالهای گذشته به اتمام رسیده است، افزود: در مراحل تکمیلی خانه باتیک کندوان، اقداماتی مانند نصب ویترینهای چوبی، دستگاه خشککن باتیک، تامین انواع مهر انجام شده و آماده بهره برداری توسط بخش خصوصی است.
وی اظهار کرد: با توجه به اهمیت چاپ باتیک در منطقه و ثبت اسکو به عنوان شهر ملی صنایعدستی در این حوزه، ایجاد خانه باتیک در روستای تاریخی کندوان که همواره مورد توجه و مقصد گردشگران قرار دارد در دستور کار این اداره کل قرار گرفته است.
سرپرست پایگاه ملی روستای تاریخی کندوان نیز با اشاره به بهسازی و نظارت مستمر بر کرانهای صخرهای روستای تاریخی کندوان گفت: این روستا به لحاظ معماری منحصر بفرد و دستکند از جمله آثار منحصر بفرد کشور و منطقه محسوب میشود.
امیر جدایی افزود: خانههای دستکند روستای تاریخی کندوان همه ساله پذیرای گردشگران بیشماری است که از جایجای جهان برای تجربه یکشب زندگی در خانههای سنگی و سفر به اعماق تاریخ به این روستا سفر میکنند.
وی اظهار کرد: با توجه به اهمیت این روستای تاریخی در ابعاد ملی و بینالمللی، حفاظت و صیانت از آن همواره از اولویتهای این اداره کل و پایگاه ملی میراث فرهنگی روستای کندوان است.
سرپرست پایگاه ملی روستای تاریخی کندوان گفت: در سالهای اخیر اداره کل میراث فرهنگی استان و پایگاه ملی این روستا در راستای جلوگیری از هرگونه آسیب به این روستا اقدامات لازم را در قالب مرمت اضطراری انجام داده است.
جدایی ادامه داد: در ادامه عملیات اجرایی در این روستای تاریخی و منحصر بفرد، دیواری حائل به طول ۲۵ متر در انتهای روستا در راستای جلوگیری از ریزش سنگ اجرا شده است.
به گزارش ایرنا، در زمان حاضر حدود ۲۰ کارگاه چاپ «باتیک» که با نام چاپ «کلاقه ای» نیز شناخته می شود، در شهر تاریخی اسکو فعال هستند و صادرات سالانه آنها به کشورهای همسایه به بیش از چهار میلیون دلار می رسد.
هنر چاپ باتیک جلوه ای از رنگ ها، نقش ها، طرح های متنوع و زیبائی هایی است که با ذوق و هنر هنرمندان این رشته آمیخته شده و با نقش بستن روی انواع پارچه، روسری و شال چشم زیبادوستان را نوازش می کند.