به گزارش ایرنا، "علیرضا زاکانی" روز یکشنبه در دومین جلسه اعضای شورای ششم شهر تهران که به منظور ارائه برنامه خود برای تصدی پست شهرداری پایتخت حضور یافته است، پس از شنیدن سوالها و دغدغه های اعضای شورای شهر خطاب به آنان اظهار داشت: باید هم بودجه و اعتبارات را تامین کنیم و هم تلاش کنیم تا بخشی از بدهی بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومانی این نهاد پرداخت شود.
وی ادامه داد: شهر ما مملو از مشکلات و در عین حال ظرفیت های بی نظیر است که اگر این مزیت ها را بشناسیم و به میدان بیاوریم، می توانیم مشکلات را حل کنیم.
زاکانی با اشاره به "۱۲ پیش نیاز اقدامات تحولی در شهر" که در برنامه خود آورده است، گفت: آن ۱۲ پیش نیاز اقدامات تحولی، ناظر بر همین کالبد فعال در فضای شهری است.
وی ادامه داد: در این راستا باید از ظرفیت نخبگان محلات در سرای محلات برای شناسایی مشکلات، فرصت ها و رفع مسائل شهری استفاده کرد.
نامزد تصدی پست شهردار تهران با اشاره به اختلاف طبقاتی جنوب و شمال تهران گفت: این بی عدالتی در سطح شهر مشهود است و به حتم باید مسیری را دنبال کنیم که تهران از پیشرفت متوازن در ساحت های مختلف برخوردار شود.
وی افزود: مقدمه این کار این است که ما برای تهران، یک تصویر روشنی را در ابعاد مختلف به صورت مشخص و مطلوب داشته باشیم اما اکنون چنین تصویری وجود ندارد.
زاکانی یادآورشد: این تصویر باید نسبت به مناطق و محلات آشکار شود و ما بر مدار ۳۵۱ محله تلاش گسترده ای را از قاعده هرم اجتماعی برای رشد و تعالی این شهر داشته باشیم.
نامزد تصدی پست شهردار تهران گفت: در آن تصویر که معتقدم باید به سرعت به آن دست یافت، نیازمند سندی هستیم تا شرایط شهر را با تعریف پروژه های مختلف و دقت در سرانه ها بهبود ببخشیم و بی عدالتی را در عمل کاهش دهیم.
وی اظهارداشت: نباید انتظار داشت مسائل و فجایع اجتماعی در هر منطقه ای که به دور از این امکانات است، دیده نشود و آن را امر عجیبی آن را تلقی کنیم.
زاکانی خاطرنشان کرد: باید تلاش کنیم که شهر را عادلانه و به صورت موزون در ابعاد مختلف داشته باشیم، رشد کنونی شهر، یک رشد کاریکاتوری است.
نامزد تصدی پست شهردار تهران گفت: ما اوراق مشارکتی را که برخی بانک ها موظف بودند در اختیار شهرداری قرار دهند، نتوانسته ایم وثایق لازم را آماده کنیم و اکنون به تازگی هزینه سررسید اوراق را به صورت ماهانه پرداخت می کنیم، بدون آنکه از حاصل آن مشارکت اولیه سودی برده باشیم و اگر نرخ آن به روز شود نیز آسیب جدی به شهر وارد می شود.
وی ادامه داد: از سیاست های جدی ما این است که به صورت عملیاتی این بدهی ها را کاهش دهیم و در زمان مشخص ماحصل این بدهی ها را به سمتی ببریم که کاهش یابد، اگرچه شهر هرگز بدون بدهی نخواهد بود.
زاکانی اضافه کرد: وقتی صحبت از ۷۰ هزار میلیارد تومان بدهی می کنیم، باید بگوییم که دارایی های شهرداری چه میزان است که ما ازای آن بدهی ها را مد نظر قرار دهیم.
نامزد تصدی پست شهردار تهران امسال که بودجه شهرداری بیش از ۶۰ هزار میلیارد تومان بسته شده است و ۱۲ هزار میلیارد تومان هم مرتبط به شرکت هاست که باید این بودجه را متناسب با امکانات و توان شهر تامین و هم بخشی از بدهی ها را پرداخت کنیم.
وی اعلام کرد: شهر ما مملو از مسائل و مشکلات است و فوق العاده بیش از آن فرصت و ظرفیت دارد که اگر آنها را بشناسیم و به میدان بیاوریم تحولات بسیاری می توانیم داشته باشیم.
زاکانی بیان کرد: نیازمند به ترکیب و هم افزایی همه این فرصت ها برای رشد شهر هستیم و هر کدام از حوزه ها اهمیت خاص خود را دارند و می توان از میانبرها و روش های خاصی استفاده کرد.
نامزد تصدی پست شهردار تهران گفت: سراهای محلی می توانند به اماکنی تبدیل شوند که می توانند نخبگان محلی در آن جمع شوند و برای آن ماموریت خاص و عام تعریف کنند و با تلاش جمعی و اجتماعی تلاش برای اعتلای شهر را با مجموعه مشارکت مردمی در دستور کار قرار دهیم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر مدیریت بهشت زهرا(س) افزود: از یک اسفند سال ۱۳۴۹ که آغاز تدفین اموات بود تاکنون، سه نوبت بهشت زهرا توسعه یافته است اما امروز نیز تا ۲ سال آینده بنا بر قولی این ظرفیت ها پر می شود و نیازمند جا و آرامستان دیگری هستیم.
زاکانی یادآورشد: برنامه داریم که تنوع آرامستان را در چهارگوشه شهر داشته باشیم و شرایط را به سمتی ببریم که خود این آرامستان ها بتوانند تسهیلات مورد نیاز مردم را در جهت دسترسی به اموات و انجام مراسمات ارائه کنند.
نامزد تصدی پست شهردار تهران گفت: بهشت زهرا ۶۰۰ هکتار است که ۲۵ هکتار آن گلزار شهداست و ۳۰ هزار شهید در آن مدفون هستند و هیچ کجایی از جهان ۳۰ هزار شهید تدفین شده در یک مزار وجود ندارد.
وی اظهارداشت: به دنبال این هستیم که بهشت زهرا به کانون فرهنگی و الهام بخش شهر تبدیل شود با این ۳۰ هزار شهیدی که آنجا مدفون هستند، هر کدام داستان خود را دارند که خود پروژه ای در کنار سایر پروژه هاست.
زاکانی خاطرنشان کرد: اگر توسعه بهشت زهرا ناظر بر بخش عمرانی و فیزیکی است، تا ۲ سال آبنده باید از بهشت زهرا عبور کنیم و به فکر راه اندازی سایر آرامستان ها باشیم و اگر ناظر بر بعد فرهنگی آن است، باید به حتم باید از این ظرفیت بزرگ و بی نظیر جهانی استفاده کرد.
نامزد تصدی پست شهردار تهران در خصوص چگونگی پاسخگو بودن به مردم گفت: به هر حال شهر باید به سمت و سویی برود که بتوانیم با نظامات دقیق، قانون اساسی را اجرا کنیم، قانون اساسی برای نوشتن تدقین نشده است.
وی ادامه داد: اصل هشت قانون اساسی ناظر بر امر به معروف و نهی از منکر، ویژگی های مهم آن، امر به معروف و نهی از منکر مردم به مسئولان است و مسئولان باید نظارت مردم را بپذیرند.
زاکانی با اشاره به اصل ۲۷ قانون اساسی اضافه کرد: این اصل امکان را ایجاد می کند که مردم بتوانند اعتراض کنند، روی این اصل توجه به این است که در محلات و مناطق امکانات و اقتضائاتی ایجاد کنیم که نواحی شهرداری در معرض و در خدمت مردم و پاسخگو به آنان باشند و در نهایت ساز و کار منطقی اعمال شود که در آن هم نظارت پذیری و هم حق اعتراض وجود داشته باشد تا یک زیست شهری مناسب را ایجاد کنیم.
نامزد تصدی پست شهرداری تهران در خصوص بهره مندی از ظرفیت های نیروی انسانی در شهرداری گفت: در شهرداری توجهمان به شایسته سالاری است و برای ما اولویت نخست، ظرفیت های داخل خود این نهاد است.
وی اعلام کرد: برای ما شناخت، دسته بندی، رشد و ارتقای آنها برای شهرداری و شهردار یک گزینه اصلی است و مهمتر از آن شناخت آنها باید از مسیری رقم بخورد که به اعتقاد بنده مسیر آن کانون های ارزیابی است.
زاکانی در مورد اختلاف بودجه سال ۹۹ و ۱۴۰۰، بیان کرد: ما باید با کار و کوشش و تلاش بتوانیم شهر را فعال کنیم و تا شهر فعال نشود هرچه هم برای آن سرمایه گذاری شود، به نتیجه نمی رسد.
نامزد تصدی پست شهرداری تهران گفت: اگر شهر کانون مولد در عرصه های مختلف شد، می تواند هزینه ها را نیز تامین کند و اگر ما این توان را داشته باشیم و مجوزها را به سمت و سویی ببریم که میزان درخواست و دریافت به حداقل میزان کاهش یابد، در عمل سیلی از تلاش و کوشش فعال خواهد شد.
وی افزود: حق و حقوقی هم شهرداری دارد که همواره به آن ظلم شده است و سایر نهادها همواره شهرداری را به عنوان رقیب تلقی کرده و از حقوق آن عبور کرده اند.
زاکانی یادآورشد: در تهران مناطقی وجود دارد که ممکن از دورترین نقاط کشور شاهد فضاهای مشابه آن باشیم. یک سلسله گلوگاه هایی هم وجود دارد که با کارهای عادی قابل حل نیست و ۴۰ هزار میلیارد تومان اکنون در کمیسیون ماده ۱۰۰ پرونده داریم که اگر در آن دقت جدی شود که در آن فساد نباشد، می تواند کل آن به فضای شهری تزریق شود.
نامزد تصدی پست شهرداری تهران گفت: در کشور اینگونه است که نه فقط دست تولیدکننده را نمی گیرند، بلکه پایش را می گیرند تا با سر به زمین بخورد، اینجا جایی است که در شهر باید کمک کنیم که بخش خصوصی اعتماد کند و پروژه هایی را اجرا کند که از قبل آن و مشارکت شهرداری، منابع پایدار برای شهرداری ایجاد شود.
وی با بیان اینکه شهر هم اکنون ۴۸۴ پروژه نیمه تمام وجود دارد، اظهارداشت: اگر اهم و مهم بشود، پروژه های اولویت دار و دارای ارزش بالاتر را می توان به سرانجام رساند.
زاکانی اصل این اقدامات را اعتماد مردم و بخش خصوصی خواند و خاطرنشان کرد: نباید در برابر کسی که قصد سرمایه داری دارد، ما دچار اشکال باشیم و مانع تراشی کنیم.
زاکانی درپاسخ به پرسشی درخصوص حمل و نقل عمومی نیز یادآور شد: بخشی از حمل و نقل عمومی درحال حاضر وجود دارد و بخشی هم باید افزوده شود. اگر آنچه که وجود دارد را بصورت بهینه مدیریت کنیم، بخش بزرگی از مشکلات حمل و نقل حل خواهد شد. اما نباید به داشتههای خود بسنده کنیم. راهاندازی ایستگاههای خطوط ناقص ۶ و ۷ و آماده کردن یا وارد کردن واگنها، بسیاری از ظرفیتهای خارج از دسترس را برای مردم آزاد میکند. باید ۱۵۵ کیلومتر به ۲۵۵ کیلومتر مترو اضافه کنیم که سرجمع ۱۱۰ هزار میلیارد تومان است.
وی در خصوص بانوان هم افزود: در اینجا مدل شایستگی حاکم است و این درحالیست که بخش زیادی از ظرفیتهای بانوان به بهانه خانه و خانواده، و بخشهای ضروری حضور در خانواده به بهانه فعالیت اجتماعی در تزاحم با هم قرار گرفتهاند. لذا باید به یک نقطه منطقی برسیم که در عین حفظ کانون خانواده ظرفیتهای اجتماعی را در اختیار بانوان قرار دهیم.
شهردار منتخب تهران در خصوص توجه به حقوق بازنشستگان هم گفت: بازنشستگان عمر خود را صرف خدمت کردهاند و ما باید منزلت و کرامت و معیشت آنها و استفاده از ظرفیتهای آنان را مدنظر قرار دهیم. در میان بازنشستگان، ظرفیتهای بسیار جدی وجود دارند که باید در خدمت شهرداری باشند.
وی درخصوص مبارزه با فساد نیز گفت: طبق پیمایشها، یکی از دغدغههای مردم، مواجهه با فساد در موضوع شهرداری است. یکی از روشها سهل و آسان کردن روال و شرایطی است که بخاطر سختگیرانه بودن عامل فساد میشوند. روش دیگر هوشمندسازی و شفافیت است که رابطه خدمت گیرنده و خدمت دهنده را کاهش دهد و از فساد پیشگیری کند. روش سوم آگاهسازی مردم از حق و حقوقشان است. نکته چهارم نظارت جدی است و نکته آخر برخورد با منفسدان است.
زاکانی در این خصوص افزود: بنده معتقدم با مفسدی باید برخورد کرد که بیشترین تخلف را دارد و قدرت ویژهای هم دارد.
وی درخصوص مجموعه رسانهای شهرداری هم گفت: مجموعه رسانهای شهرداری با این امکانات باید درخدمت مردم و تعلیم ایشان باشد و جنبههای مختلف مردمی را برای خود ایجاد کند.
زاکانی درخصوص سلامت نیز افزود: ورزشهای عمومی و قهرمانی و پهلوانی با جامعه ما مرتبط است و کاری که دنبال میکنیم اینست که برای هر محل چارچوبی تعریف نموده و نخبگان این ملحه را جمعآوری کنیم که یکی از این شاخصها فعالیتهایی نظیر ورزشهای عمومی و همگانی است که در قالب دورههای سالانه شهر را به تحرک در بیاورد.
وی ادامه داد: همچنین باید در محلات برای این ورزشها زمینهسازی کنیم تا مردم بخشی از نشاط و سلامت خود را از طریق ورزش همگانی کسب کنند.
زاکانی در خصوص آسیبهای اجتماعی هم گفت: در اولین فرصت باید قرارگاه آسیبهای اجتماعی را در شهرداری ایجاد کنیم و از نزدیکترین آسیبها باید شروع کرد و آنان را زدود. در تهران ۲۱ هزار معتاد متجاهر داریم که ننگ بزرگی برای تهران است. شهرداری باید با کمک و همکاری سایر دستگاهها این کار را انجام دهد که ظرف شش ماه میتوان بخشی از این امر را پیگیری کرد.
ساعاتی پیش اعضای شورای اسلامی شهر تهران با ۲۱ رای علیرضا جاوید را به عنوان سرپرست شهرداری تهران انتخاب کردند تا با این اقدام، زمینه برای انتخاب شهردار اصلی و دریافت تاییدیه های وی از نهادهایی همچون وزارت کشور مهیا شود.