تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۲

تهران- ایرنا- آیت الله سید ابراهیم رییسی، لیست کابینه پیشنهادی خود را به مجلس ارسال و سردار احمد وحیدی را به عنوان وزیر پیشنهادی کشور، معرفی کرد. کارشناسان معتقدند در صورت کسب رأی اعتماد از مجلس، تجارب او می‌تواند به وی در تصدی وزارت کشور کمک شایانی کند.

مسوولیت های مهمی چون انتخاب استانداران و فرمانداران، برگزاری انتخابات و مسوولیت برقراری امنیت کشور از جمله وظایف وزارتخانه مهمی به نام وزارت کشور است. تمشیت امور نیروی انتظامی، تلاش در جهت تحقق و توسعه آزادی‌های سیاسی و اجتماعی در چارچوب قانون اساسی، زمینه سازی برای فعالیت مطلوب احزاب و تشکل‌های سیاسی و غیر دولتی و نظارت بر فعالیت آنها، هدایت و راهبری و پشتیبانی شوراهای اسلامی و نظارت بر فعالیت آنها، ایجاد نظام مطلوب تقسیمات کشوری، هماهنگی و هدایت استانداران برای تحقق سیاست‌های عمومی و برنامه‌های دولت، سیاست گذاری، راهبری و نظارت بر امور مربوط به اتباع و مهاجرین خارجی، اجرای سیاست‌های عمومی دولت به منظور پیشبرد برنامه‌های اجتماعی، اقتصادی و عمرانی و برنامه‌ریزی و اعمال مدیریت در جهت رفع بحران های ناشی از حوادث طبیعی و سوانح غیر مترقبه از دیگر فعالیت های این وزارتخانه به شمار می رود.

 نگاهی به کارنامه وزرای کشور از ابتدا تاکنون

*** دولت موقت؛ دولتی با ۲ وزیر کشور؛ احمدصدر حاج سید جوادی (۱۳۵۷تا ۱۳۵۸)

احمد صدر حاج سیدجوادی در سوم خرداد ۱۲۹۶،‌ چشم به جهان گشود. او از اعضای نهضت مقاومت ملی ایران و از نخستین اعضای نهضت آزادی ایران و عضو شورای انقلاب اسلامی ایران، وزیر کشور، وزیر دادگستری و نماینده مجلس مردم قزوین در دوره نخست مجلس شورای اسلامی و به مدت ۳۰ سال سرپرست دائرةالمعارف تشیع بود.

دولت موقت با حکم امام خمینی(ره) به مهندس مهدی بازرگان در حالی واگذار شد که تنش های سیاسی ناشی از پیروزی انقلاب و تعدد احزاب و گرایش های سیاسی و همچنین فعالیت گروهک های مخالف، سبب ایجاد فضایی ملتهب در کشور شده بود و بازرگان در این شرایط به عنوان نخست وزیر موقت و نخستین رییس دولت پس از انقلاب دست به تشکیل کابینه زد و احمدصدر حاج سید جوادی به عنوان وزیر کشور معرفی شد. سید جوادی با برگزاری رفراندوم تغییر حکومت و انتخابات مجلس خبرگان قانون اساسی، گامی موثر را در جهت تحکیم نظام اسلامی برداشت، تعیین استانداران و فرمانداران و به فعالیت انداختن کلانتری‌ها از جمله مهم ترین اقدامات او بود.

*** هاشم صباغیان(۱۳۵۸)

هاشم صباغیان در ۱۵ فروردین ۱۳۱۶ دیده به جهان گشود. او که از آغاز تشکیل نهضت آزادی به عضویت این نهضت درآمده و علاوه بر عضویت در شورای مرکزی آن، رییس هیات اجرایی و عضو دفتر سیاسی آن را نیز عهده دار بود در ۱۲ بهمن ۱۳۵۷ به عنوان مسوول کمیته استقبال از امام خمینی(ره) به فعالیت پرداخت و با مدرک کارشناسی ارشد در رشته مهندسی راه و ساختمان در کابینه دولت موقت، وزیر کشور شد.

*** محمدرضا مهدوی کنی بر مسند وزارت کشور(۱۳۵۸تا ۱۳۵۹)

هیجان ها و التهاب های ابتدای انقلاب به استعفای دولت موقت انجامید و شورای انقلاب در آن سال ها، عهده دار اداره کشور شد و در این میان آیت‌الله هاشمی رفسنجانی از اعضای این شورا به عنوان سرپرست وزارت کشور انتخاب شد تا این نهاد را تا معرفی رییس جمهوری جدید به وسیله این شورا اداره کند، وقوع کودتای نافرجام نوژه در ۱۸ تیر ۱۳۵۹ را باید یکی از مهم ترین رویدادهای سیاسی کشور در طول سرپرستی هاشمی رفسنجانی در وزارت کشور دانست. پس از حضور آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در انتخابات مجلس شورای اسلامی آیت‌الله مهدوی کنی از سوی این شورا به عنوان وزیر کشور انتخاب شد، وی زمانی سکان اداره وزارت کشور را به دست گرفت که گروه های آشوب گر داخلی، امنیت ملی را نشانه رفته بودند و این گروه ها با انجام اقدامات تروریستی و خرابکارانه، زمینه تشویش افکار عمومی را فراهم می آوردند، آغاز جنگ تحمیلی در ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ بر التهابات و مشکلات داخلی کشور افزود و برگزاری و برقراری امنیت ۲ انتخابات مجلس و همچنین ریاست جمهوری در چنین شرایطی امری بس دشوار بود.

***مهدوی کنی وزیر کشور کابینه رجایی(۱۳۵۹ تا ۱۳۶۰)

ابوالحسن بنی صدر که به عنوان رییس جمهوری از سوی مردم انتخاب شده بود، بعد از کش و قوس‌های فراوان با مجلس، محمدعلی رجایی را به عنوان نخست وزیر معرفی کرد. رجایی به عنوان نخست وزیر، محمدرضا مهدوی کنی را به عنوان وزیر کشور به مجلس معرفی کرد و مجلس نیز با رای قاطع به وزارت وی رای اعتماد دادند تا آیت‌الله مهدوی کنی چهارمین وزیر کشور تاریخ جمهوری اسلامی فعالیت کند.

آیت‌الله مهدوی کنی که از روحانیان فعال در مبارزه های انقلاب بود در نخستین شورای انقلاب عضویت داشت و نخستین فرمانده کمیته انقلاب اسلامی از سال ۱۳۵۷ تا ۱۳۶۰ محسوب می شد و از دیگر سوابق سیاسی و اجرایی او می توان به دبیرکل جامعه روحانیت مبارز تهران، متولی مدرسه مروی، رییس دانشگاه امام صادق(ع)، نمایندگی مجلس خبرگان رهبری، عضویت به عنوان فقیه در شورای نگهبان قانون اساسی، وزیر کشور و نخست‌ وزیری وی اشاره کرد. در کارنامه فعالیت های سیاسی این روحانی مبارز، تلاش برای حل اختلاف میان ابوالحسن بنی‌صدر رییس‌جمهوری وقت و محمدعلی رجایی نخست‌وزیر وقت به چشم می خورد. یکی دیگر از چالش های فراروی وزارت مهدوی کنی مساله برخورد با بانوان بی حجاب بود. پس از عزل ابوالحسن بنی صدر از ریاست جمهوری به دلیل عدم کفایت سیاسی وی و انتخاب محمدعلی رجایی به عنوان رییس جمهوری، آیت‌الله مهدوی کنی در منصب خویش ابقا شد اما دوران وزارت او در دولت شهید باهنر بسیار کوتاه بود و با شهادت رییس جمهوری و نخست وزیر، مهدوی کنی به عنوان نخست وزیر موقت انتخاب شد.

*** سید کمال‌الدین یادآور نیک‌روش(۱۳۶۰)

سید کمال‌الدین نیک‌روش در ۱۳۲۳ خورشیدی در تهران متولد شد. او شهردار تهران در میان سال‌های ۱۳۵۹ تا ۱۳۶۰ بود. با شهادت شهیدان رجایی و باهنر، آیت‌الله مهدوی کنی به عنوان نخست وزیر موقت انتخاب شد و ایشان کمال الدین نیک روش را به عنوان وزیر کشور انتخاب کردند و نیک روش نیز انتخابات ریاست جمهوری را برگزار کرد. با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، آیت‌الله خامنه‌ای به عنوان رییس جمهوری انتخاب شدند و ایشان نیز مهندس میرحسین موسوی را به عنوان نخست وزیر برگزیدند که در کابینه وی نیز، نیک روش همچنان عهده دار وزارت کشور بود تا آنکه علی‌اکبر ناطق نوری از طرف میرحسین موسوی به عنوان وزیر کشور به مجلس شورای اسلامی معرفی شد.

***ناطق نوری؛ وزیر کشوری اعتدالی و فراجناحی (۱۳۶۰تا ۱۳۶۴)

علی‌اکبر جمشیدی مشهور به علی‌اکبر ناطق نوری در ۱۴ مهر ۱۳۲۳ خورشیدی در نور چشم به جهان گشود. او سیاستمدار، مفسر قرآن و فقیه ایرانی است. از مهمترین اقدامات وی می توان به برگزاری انتخابات دومین دوره مجلس شورای اسلامی و انتخابات ریاست جمهوری اشاره کرد. در دهه نخست انقلاب بحث توسعه سیاسی و اقتصادی به معنای کنونی آن مطرح نبود و تلاش مسوولان به خصوص در وزارت کشور، معطوف به تضمین امنیت داخلی و دفع دشمنی های خارجی بود و تنها گفتمان حاکم «حفظ کشور و انقلاب» به شمار می رفت. با این وجود، ناطق نوری با معیارهایی مبتنی بر توسعه سیاسی یک وزیر کشور اعتدالی و فراجناحی محسوب می شد که استانداران را از تمامی جناح ها انتخاب کرد. در ارتباط با پیشینه سیاسی و اجرایی ناطق نوری می توان به نمایندگی وی در دوره‌های اول، سوم، چهارم و پنجم اشاره کرد که در دوره‌های چهارم و پنجم او عهده دار ریاست مجلس نیز بود و عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام و نمایندگی امام خمینی(ره) را در جهاد برعهده داشت.

*** علی اکبر محتشمی پور (۱۳۶۴ تا ۱۳۶۸)

سید علی‌اکبر محتشمی‌پور روحانی و سیاست‌مدار عضو شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز در هشتم شهریور ۱۳۲۶ در تهران متولد شد. در کارنامه اجرایی و سیاسی علی اکبر محتشمی پور عنوان هایی چون عضو شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز، عضو کمیته مشاوران سیاسی رهبری در سال ۱۳۶۸، نماینده مردم تهران در دوره سوم مجلس شورای اسلامی، مدیر مسوول مجله «بیان»، مشاور اجتماعی محمد خاتمی، رییس فراکسیون جبهه دوم خرداد در دوره ششم مجلس شورای و دبیرکل کنفرانس بین المللی حمایت از قدس و حمایت از حقوق مردم فلسطین به چشم می خورد. میرحسین موسوی در کابینه دوم خود، علی اکبر محتشمی پور را جایگزین ناطق نوری کرد تا دوران چهارساله جدید وزارت کشور در دولت چهارم آغاز شود. دوران وزارت علی اکبر محتشمی پور با برگزاری ۲ انتخابات همراه بود. انتخابات مجلس سوم با اختلاف وزیر کشور و شورای نگهبان همراه بود که سرانجام امام خمینی(ره) با مشخص کردن نماینده‌ای به این اختلاف خاتمه دادند. محتشمی پور در زمان وزارتش انتخابات ریاست جمهوری پنجم را نیز برگزار کرد که حاصل آن پیروزی آیت الله هاشمی رفسنجانی بود.

*** تکیه عبدالله نوری بر صندلی وزارت کشور(۱۳۶۸ تا ۱۳۷۲)

عبدالله نوری حسین‌آبادی در ۱۳۲۸ در اصفهان چشم به جهان گشود. او روحانی و سیاستمدار اصلاح‌طلب ایرانی است و در ادوار دوم و پنجم مجلس شورای اسلامی نمایندگی اصفهان و تهران را بر عهده داشت. آیت الله هاشمی رفسنجانی رییس جمهوری وقت،‌ عبدالله نوری را به عنوان وزیر کشور به مجلس سوم معرفی کرد. دوران وزارت کشور، عبدالله نوری با ادغام شهربانی، ژاندارمری و کمیته‌های انقلاب اسلامی و ایجاد نیروی انتظامی همراه بود. وی اختلافات بسیار با مجلس راست گرای چهارم داشت و بسیاری از نمایندگان معتقد بودند که نگاه عبدالله نوری نگاهی انقلابی نیست. نوری انتخابات مجلس چهارم و انتخابات ریاست جمهوری دوره دوم هاشمی رفسنجانی را برگزار کرد و سرانجام ناچار به کناره‌گیری از پست وزارت کشور شد. عبدالله نوری که فعالیت های سیاسی خود را با مدیریت در صدا و سیما آغاز کرد، معاونت وزیر امور خارجه، عضویت در هیات نظارت شورای عالی قضایی و شورای عالی امنیت ملی را در کارنامه سیاسی خویش دارد.

***دولت دوم آیت الله هاشمی؛ تکیه یک دیپلمات بر صندلی وزارت(۱۳۷۲ تا ۱۳۷۶)

حواشی های وزارت عبدالله نوری و مخالفت مجلس با وزارت او، آیت الله هاشمی رفسنجانی را بر آن داشت که کرسی وزارت کشور را به مردی آرام از نزدیکان خود بسپارد. علی محمد بشارتی قائم مقام وزارت امورخارجه با مدرک دکتری روابط بین الملل در زمان وزارتش فضایی آرام را رقم زد و انتخابات مجلس پنجم را برگزار کرد و بنا بر توصیه آیت‌الله هاشمی رفسنجانی برای صیانت از آرای مردم در انتخابات ریاست جمهوری دوم خرداد، تمام تلاش خود را انجام داد تا انتخابات با سلامت کامل برگزار شود که حاصل آن انتخابات پیروزی سید محمد خاتمی بود. علی‌محمد بشارتی جهرمی در ۱۳۲۳ خورشیدی در جهرم متولد شد. شاید یکی از جنجالی ترین اقدامات علی محمد بشارتی تصویب «آیین‌نامه‌ تعیینِ مصادیقِ البسه و آرایش‌هایِ غیرمجاز» در زمان تصدی وزارت کشور وی بود که این اقدام مخالفت های بسیاری را به همراه داشت و مدافعان حقوق بشر این اقدام را عملی در راستای محدود ساختن آزادی‌های فردی و اجتماعی شهروندان قلمداد کردند. او در این زمینه اظهار داشت: «نخستین بخشنامه درباره حجاب را خودم نوشتم که از ورود کارمندان بی‌حجاب به ادارات جلوگیری شود.»

*** بازگشت عبدالله نوری به میدان فاطمی(۱۳۷۶ تا ۱۳۷۷)

با پایان یافتن انتخابات ریاست جمهوری دوم خرداد در ۱۳۷۶، عبدالله نوری به میدان فاطمی و ساختمان وزارت کشور بازگشت. نوری که در آن زمان عهده دار نمایندگی مردم تهران بود با کسب رای اعتماد همکاران خود راهی وزارت کشور دولت هفتم شد. دوران مسوولیت وی با حواشی فراوانی همراه بود. حواشی وزارت او باعث شد تا برای نخستین بار در تاریخ جمهوری اسلامی نمایندگان مجلس وزیر کشور را استیضاح کنند و خاتمی پس از این استیضاح، موسوی لاری را به عنوان وزیر کشور معرفی کرد.

***دولت دوم اصلاحات؛ وزارت موسوی لاری(۱۳۷۷ تا ۱۳۸۴)

خاتمی بازهم پیروز انتخابات ریاست جمهوری شد و موسوی لاری بازهم به عنوان وزیر کشور به مجلس شورای اسلامی معرفی شد. موسوی لاری از اعضای شاخص مجمع روحانیون مبارز بود و نمایندگی دوره اول و سوم را در کارنامه خویش دارد، او معاون حقوقی و پارلمانی سید محمد خاتمی بود. وی در جریان رای اعتماد مجلس، توسعه سیاسی و دفاع از فضای تضارب آرا را مهمترین هدف خود اعلام کرد.

دوران وزارت وی نیز با حواشی بسیاری همراه بود که که سبب آشفتگی هایی در فضای سیاسی و اجتماعی کشور شد. برگزاری انتخابات مجلس هفتم، انتخابات ریاست جمهور دوره نهم و برگزاری نخستین دوره انتخابات شوراهای شهر و روستا پس از انقلاب و راه‌اندازی این شوراها از مهم‌ترین فعالیت‌های وی در دوره دوم وزات کشورش بود.

*** مصطفی پورمحمدی(۱۳۸۴ تا ۱۳۸۷)

مصطفی پورمحمدی سیاستمدار ایرانی در یکم دی ۱۳۳۸ خورشیدی در قم چشم به جهان گشود. محمود احمدی‌نژاد با پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری در نخستین گام خود، مصطفی پورمحمدی را به عنوان وزیر کشور به مجلس شورای اسلامی معرفی کرد و پورمحمدی به عنوان دوازدهمین وزیر کشور از مجلس رای اعتماد گرفت و کار خود را به عنوان وزیر کشور آغاز کرد. در کارنامه اجرایی و سیاسی مصطفی پورمحمدی دادستان انقلاب در استان های خوزستان، هرمزگان و خراسان، معاونت وزیر اطلاعات، معاونت برون مرزی وزارت اطلاعات و رییس گروه سیاسی اجتماعی دفتر رهبر انقلاب دیده می شود.

دوران وزارت کشور پورمحمدی با برگزاری انتخابات الکترونیک مجلس هشتم و مدیریت ایجاد کارت سوخت به منظور کاهش مصرف بنزین همراه بود که توزیع کارت سوخت به اعتراض های عمومی منجر شد. سرانجام با توجه به اختلافات فکری و مدیریتی محمود احمدی نژاد با وزیر کشور خود، پورمحمدی برکنار و علی کردان را به عنوان وزیر کشور به مجلس معرفی کرد.

*** علی کردان (۱۳۸۷)

عوضعلی کردان معروف به علی کُردان در یکم آبان ۱۳۳۷ خورشیدی در یکی از روستاهای ساری متولد شد. وی از اعضای سپاه پاسداران، معاون امور مجلس و استان‌های صدا و سیما، معاون وزیر کار و امور اجتماعی، قائم مقام وزیر نفت بوده‌است. محمود احمدی نژاد او را به عنوان وزیر کشور برگزید. علی کردان پیش از وزارت کشور عهده دار مسوولیت هایی چون معاون اداری و مالی سازمان مسکن، معاون و قائم مقام سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، قائم مقام سازمان ایرانگردی و جهانگردی، معاون اداری و مالی سازمان صدا و سیما، معاون امور مجلس و استان های صداو سیما، معاون وزیر کار و امور اجتماعی، رییس سازمان آموزش فنی و حرفه ای و قائم مقام وزیر نفت بود.

*** صادق محصولی؛ سومین وزیر کشور دولت نهم(۱۳۸۷ تا ۱۳۸۸)

صادق محصولی زاده ۱۹ فروردین ۱۳۳۸ در ارومیه است. او یک نظامی، سیاستمدار، سرمایه‌دار و مدیر ارشد اجرایی ایرانی بود. او از سوی محمود احمدی نژاد رییس جمهوری وقت به عنوان وزیر کشور به مجلس معرفی شد تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری دهم برعهده وی گذاشته شود. صادق محصولی مسوول تحقیق و بازرسی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و فرمانده لشگر ۶ ویژه، معاون طرح و برنامه وزارت دفاع، مجری پروژه‌های مختلف عمرانی و صنعتی، دبیر شورای مشورتی مجمع تشخیص مصلحت نظام (در دبیرخانه مجمع تشخیص) و تدریس در دانشگاه علم و صنعت را در کارنامه خود دارد.

***دوره دوم محمود احمدی نژاد؛ تکیه نجار بر صندلی وزارت(۱۳۸۸ تا ۱۳۹۲)

مصطفی محمدنجار در ۱۳۳۵ در تهران چشم به جهان گشود. او نظامی و سیاست‌مدار ایرانی است که از ۱۳۸۶ به‌عنوان مشاور رییس ستاد کل نیروهای مسلح فعالیت کرد. حضور وزیر دفاع دولت نهم در وزرات کشور دولت دهم، اتفاقی که شاید کمتر فردی آن را پیش بینی می‌کرد، اما مصطفی محمد نجار به عنوان وزیر کشور به مجلس معرفی شد و توانست رای اعتماد نمایندگان را با خود همراه کند. وی دارای کارشناسی مکانیک از دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی و کارشناسی‌ارشد مدیریت اجرایی از دانشگاه مدیریت صنعتی است و پیشینه شغلی وی را می توان مواردی چون مسوول تعاون کل سپاه ۱۳۶۰، قائم مقام گروه جنگ‌افزار وزارت سپاه، مدیریت صنایع حدید، مسوول گروه تجهیزات و پشتیبانی- فنی صنایع، کلاهدوز، امام علی (ع)، شهید رجایی، معاون اجرایی مدیر عامل سازمان صنایع دفاع در گروه صنایع تسلیحاتی و مهمات‌سازی و متالوژی ساصد ۱۳۶۵-۱۳۸۶، رییس هیات اجرایی گروه صنایع تسلیحاتی ساصد، رییس گروه صنایع تسلیحاتی ساصد دانست. او معتقد بود که راهبرد اصلی دولت نهم و دهم به عنوان دولت خدمتگزار خدمت‌رسانی بوده است که نمونه‌ آن را می‌توان در سفرهای استانی ملاحظه کرد.

در هنگام انتخاب وزرا از طرف احمدی نژاد برخی محمدنجار را در میان تیم سیاسی-‌ ‌امنیتی احمدی‌نژاد گزینه معقول‌تری می دانستند، چون او با وجود اینکه نظامی به شمار می رفت اما این گزینه پیشنهادی دارای حاشیه سیاسی کمتری بود.

*** عبدالرضا رحمانی فضلی(۲۴ مرداد ۱۳۹۲تا کنون)

عبدالرضا رحمانی فضلی متولد ۱۳۳۸ و دارای مدرک کارشناسی ارشد جغرافیای انسانی از دانشگاه فردوسی مشهد و دکتری جغرافیا گرایش انسانی از دانشگاه تربیت مدرس است. در کارنامه سوابق اجرایی او می توان نمایندگی دوره چهارم مجلس شورای اسلامی، قائم مقام سازمان صدا و سیما، معاون برنامه ریزی سازمان صدا و سیما، عضو کمیته شورای اطلاع رسانی دولت، معاون فرهنگی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، رییس اجلاس وزاری کشور و عضو سازمان همکاری‌های اقتصادی (اکو)، قائم مقام و معاون فرهنگی رسانه‌ای و اجتماعی شورای عالی امنیت ملی و ریاست کل دیوان محاسبات کشور را مشاهده کرد.

وزارتخانه‌های کشور، خارجه، اقتصاد، نفت و ارشاد، پنج وزارتخانه‌ای به شمار می روند که عیار جناح‌ بندی های سیاسی هر دولتی را مشخص می کنند پس از پیروزی جریان اعتدال گرا در انتخابات ۱۳۹۲ همه جریان های سیاسی منتظر بودند تا گزینه های مطرح شده به وسیله حسن روحانی را در وزارت خانه های گوناگون به خصوص وزارت کشور مشاهده کنند. شاید نام عبدالرضا رحمانی فضلی به عنوان فردی اصولگرا برای تصدی وزارت کشور برای بسیاری از اصلاح طلبان خوشایند نبود و گمانه زنی های احزاب و فعالان سیاسی را در ارتباط با کابینه دولت اعتدال با چالش مواجه کرد.

حسن روحانی به عنوان رییس دولت یازدهم، رحمانی فضلی را به عنوان نامزد پیشنهادی جهت تصدی پست وزارت کشور کابینه خویش به مجلس شورای اسلامی معرفی کرد. پس از چانه زنی های موافقان و مخالفان وزیر کشور، سرانجام رحمانی فضلی از مجموع ۲۸۴ رای ماخوذه نمایندگان با ۲۵۶ رای موافق و ۱۹ رای مخالف ۹ رای ممتنع رای اعتماد نمایندگان مجلس را برای تصدی وزارت کشور به دست آورد و مجوز ورود به این وزارتخانه را دریافت کرد. رحمانی‌فضلی از جمله وزرای پیشنهادی رییس جمهوری بود که هیچ یک از نمایندگان مجلس در موافقت یا مخالف با او صحبتی نکردند.

بعد از انتصاب رحمانی فضلی به عنوان وزیر کشور دولت یازدهم، حسن روحانی برپایه ماده ۳۳ اصلاحی قانون مبارزه با مواد مخدر، رحمانی فضلی را به سمت دبیرکلی ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز منصوب کرد. با وجود تمام مخالفت های احزاب اصلاح طلب با تمدید ماموریت رحمانی فضلی در وزارت کشور، بار دیگر در دولت دوازدهم نیز حسن روحانی، زمام امور وزرات کشور را به وی سپرد و او را برای تایید صلاحیت به مجلس معرفی کرد. رحمانی فضلی در ٢٩ مرداد ۱۳۹۶ با ۲۵۰ رای موافق در برابر ۲۵ رای مخالف و ۱۳ رای ممتنع برای دومین بار رای اعتماد نمایندگان را دریافت کرد و وزیر کشور شد.

*** احمد وحیدی

سردار احمد وحیدی در ۱۳۳۷  خورشیدی در شیراز  چشم به جهان گشود. او کارشناس ارشد مهندسی صنایع از دانشگاه علم و صنعت، کارشناس مهندسی الکترونیک از دانشگاه صنعتی امیرکبیر و دکتری مطالعات استراتژیک را از دانشگاه امام صادق (ع) گرفته است. سردار وحیدی در دوران خدمت خود در این ۴۲ سال، مسوولیت‌های متعددی برعهده داشته است. او نقش مؤثری در تأسیس وزارت اطلاعات داشته و سوابق مدیریت ارشد در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز در کارنامه وی وجود دارد. وی نخستین فرمانده سپاه قدس بود و این مسوولیت را میان سال های ۶۹ تا۷۶ بر عهده داشت.

وحیدی در دولت نهم جانشین وزیر دفاع و در دولت دهم به مدت چهار سال وزیر دفاع بود. گزینه پیشنهادی رییسی برای تصدی وزارت کشور، ‌هم اکنون ریاست دانشگاه عالی دفاع ملی را بر عهده دارد. وی همچنین عضو حقیقی و رییس کمیسیون سیاسی، دفاعی و امنیتی  مجمع تشخیص مصلحت نظام است.

وزیر پیشنهادی کشور دارای مدرک کارشناسی در رشته الکترونیک، کارشناسی ارشد در رشته مهندسی صنایع و دکتری تخصصی مدیریت راهبردی است. احمد وحیدی در دوران دریابان علی شمخانی معاونت طرح و برنامه وزارت دفاع را بر عهده داشت. وی پس از انتصاب سردار نجار به عنوان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در دولت نهم، به عنوان جانشین وی منصوب شد. علاوه بر جانشینی وزیر دفاع، ریاست کمیسیون سیاسی، دفاعی و امنیتی مجمع تشخیص مصلحت نظام و مسوولیت معاونت طرح و برنامه وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح نیز از دیگر مسوولیت‌های وحیدی به شمار می‌رود. همچنین سردار وحیدی در دولت نهم با حکمی از سوی محمود احمدی‌نژاد رییس جمهور به عنوان نماینده نیروهای مسلح در تدوین برنامه پنجم توسعه کشور خدمت کرده است.

احمد وحیدی در ۱۳۸۸ و توسط محمود احمدی نژاد به عنوان وزیر پیشنهادی دولت برای وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به مجلس شورای اسلامی معرفی و در ۱۲ شهریور همان سال با کسب اکثریت آرا انتخاب شد. معاونت طرح و برنامه وزارت دفاع، جانشین وزیر دفاع، نماینده نیروهای مسلح در تدوین برنامه پنجم توسعه کشور، رییس دانشگاه عالی دفاع ملی از جمله سوابق اجرایی احمد وحیدی است‌.