اراک - ایرنا - رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: ۳۰ درصد جواب تست آزمایشگاهی کرونا در سویه دلتا کاذب است و به‌خاطر شدت بیماری رخ می‌دهد.

دکترسید«محمد جمالیان» روز یکشنبه در آیین تجلیل از خبرنگاران استان مرکزی  در اراک، افزود: شاید تست پی سی آر بسیاری از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ منفی باشد اما بعد از چند روز علایم بیماری آشکار می‌شود و هرفرد مشکوک باید در صورت منفی بودن تست هم مراحل قرنطینه را رعایت کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک در ادامه گفت: خبرنگاران نقش مهمی در اطلاع رسانی بیماری کرونا به جامعه داشته‌اند و به خاطر این تعامل اثر گذار قدردان آنان هستیم.

دکتر جمالیان افزود: خبرنگاران در تعامل با دانشگاه علوم پزشکی  و حوزه  اطلاع‌رسانی خوش درخشیدند و در پویش، خبر و مصاحبه همکاری مطلوبی داشته‌اند.

وی اظهار داشت: تفاوت پیک جدید کرونا با سویه قبلی این است که مراکز بیمارستانی استان تکمیل ظرفیت شده و همچنین کودکان را نیز درگیر مشکلات ناشی از آن هستند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: خانواده‌ها در گذشته از ابتلا کودکان نگران نبودند اما در سویه جدید کودکان و نوجوانان نیز به لیست بیماران بدحال بستری مراکز درمانی افزوده شده‌اند و انتظار است با افزایش بستری شمار فوت شدگان نیز روند تصاعدی پیدا کند.

دکتر جمالیان افزود: دانشگاه علوم پزشکی استان با مدیریت به موقع داروهای مورد نیاز بیماری کرونا را تامین کرده است و اکنون بیمارانی که در تهران دارو و تخت بستری برای درمان نمی‌یابند برای مداوا به اراک مراجعه می‌کنند.

وی اظهار داشت: ۲۸ درصد جمعیت استان مرکزی علیه کرونا واکسینه شده و استان مرکزی بعد از مازندران رتبه دوم کشور را در واکسیناسیون کووید ۱۹  دارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: تاکنون گزارشی از تخلف در تلقیح واکسن گزارش نشده و تلاش می‌شود زدن واکسن در استان طبق سند ملی ابلاغی باشد.

دکتر جمالیان در ادامه افزود: شماری از پزشکان و پرستاران به‌خاطر دلایل مختلف از جمله کمبود حقوق، دستمزد و کارانه برای مهاجرت متقاضی هستند که این مهم باید در دولت جدید مورد توجه قرار گیرد تا  نیروهای متخصص و سرمایه‌های انسانی ماندگار باشند.

وی اظهار داشت: کشور ما محلی برای پرورش افراد بااستعداد و علمی برای سایر کشورها شده که باید سیاست جدی در این زمینه پیش بینی شود.

شیوع ویروس کرونا از اسفندماه سال ۹۸ آغاز شد و استان مرکزی پس از قم در زمره نخستین استان‌هایی بود که موارد ابتلا در آن مشاهده شد.