به گزارش ایرنا؛ «حسین فارسی» روز یکشنبه در ستاد شهرستانی مقابله با کرونا اظهار داشت: در صورت عدم رعایت دستورالعملهای بهداشتی از سوی هیاتهای مذهبی و برگزارکنندگان مراسم عزاداری، با متخلفان به شدت برخورد میشود.
وی افزود: اداره تبلیغات اسلامی موظف به تشکیل جلسات با هیات امنای هیات های مذهبی، حسینیهها و تکایا جهت هماهنگی، اقناعسازی و اطلاعرسانی قبل و حین برگزاری مراسم عزاداری محرم است.
معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری ویژه ملایر با تاکید بر اینکه توزیع نذورات، غذا و پذیرایی در مراسم عزاداری محرم توسط هیاتهای مذهبی ممنوع است، بیان کرد: نذورات طبق دستورالعملهای بهداشتی مرتبط تنها در قالب مواد غذایی خشک و یا خام باید توزیع شود و برپایی هرگونه ایستگاه صلواتی توزیع نذورات و چایی و موکب ممنوع است.
فارسی ادامه داد: مسئولان برگزاری مراسمهای عزاداری باید نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی، تعداد شرکتکنندگان و زمان برگزاری مراسم به مدت ۲ ساعت توجیه شوند و مراسم صرفا در مکانهای روباز و دارای مجوز از سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شود.
وی شرایط شیوع ویروس کرونا و روند ابتلا و بستری بیماران در ملایر بسیار شکننده و خطرناک دانست و گفت: در صورت ادامه این روند و عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی مردم و اصناف، ناچار به تعطیلی اصناف مشاغل گروه ۲ و سه و اعمال برخی محدودیتها هستیم.
معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری ویژه ملایر با تاکید بر اینکه شهرداران طبق روال گذشته عملیات ضدعفونی اماکن و فضاهای عمومی را در دستور کار قرار دهند، یادآور شد: منع ترددها همچنان در دستور کار است و نیروی انتظامی در ایام محرم، ورودیهای شهر را کنترل کند.
فارسی ظرفیت بیمارستانهای ملایر را در حال تکمیل شدن دانست و با تاکید بر اینکه مردم باید رعایت پروتکلهای بهداشتی را جدی بگیرند، افزود: روند اجرای طرح واکسیناسیون در این شهرستان مطلوب است و مشمولین دریافت واکسن طبق برنامهریزی شبکه بهداشت و درمان به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند.
با شرایط شکننده کرونا دست و پنجه نرم میکنیم
مدیر شبکه بهداشت و درمان ملایر نیز با بیان اینکه با شرایط شکننده کرونا دست و پنجه نرم میکنیم، بیان کرد: در حال حاضر ظرفیت بیمارستانهای ملایر پر است و چنانچه ۱۰ تا ۱۵ درصد دیگر به آمار بستریها اضافه شود، شرایط سختتر و بدتر خواهد شد.
«محسن ترکاشوند» با بیان اینکه طی چند ماه گذشته وضعیت ملایر در شرایط نارنجی ثابت بود و وارد وضعیت قرمز شدیم، افزود: هم اکنون ۱۰۲ بیمار کرونایی در بیمارستان دکتر غرضی، ۱۰۵ بیمار در بیمارستان امامحسین(ع) و ۴۷ بیمار در بیمارستان مهر ملایر بستری هستند و در کنار این به حدود ۱۰۰ بیمار بصورت سرپایی روزانه در بیمارستان امام حسین(ع) خدمات تخصصی ارایه میشود.
وی ادامه داد: این در حالیست که علاوه بر بخشهای کرونایی، بیمارانی در بخشهای جراحی، قلبی و عروقی، دیالیزی، اورژانس، خدمات سرپایی و MRH داریم که باید خدمات را به نحو مطلوب ارایه دهیم.
مدیر شبکه بهداشت و درمان ملایر رعایت پروتکلهای بهداشتی و واکسیناسیون را تنها عامل مهم در کاهش روند شیوع ویروس کرونا دانست و اظهار داشت: در حال حاضر روند رعایت پروتکلهای بهداشتی به ویژه در مراسم عروسی و دورهمیها به کمتر از ۴۰ درصد رسیده و چنانچه به بالای ۶۰ درصد برسد، کنترل این روند راحتتر خواهد بود.
ترکاشوند با بیان اینکه پذیرش بیمارانی از سایر شهرستانها شرایط را کمی برای ما دچار مشکل کرده است، گفت: نگرانی ما این است که در صورت تداوم این شرایط از ارایه خدمات درمانی به مردم باز بمانیم.
وی روند اجرای طرح واکسیناسیون را در کاهش مرگ و میر موثر دانست و افزود: در این شهرستان تاکنون ۴۳ هزار نفر دوز اول واکسن و ۱۱ هزار نفر دوز دوم را دریافت و در مجموع ۵۴ هزار نفر واکسینه شدهاند.
ترکاشوند با بیان اینکه واکسن به اندازه کافی در این شهرستان وجود دارد و گفت: در اجرای طرح واکسیناسیون شهری به رتبه اول رسیدهایم و باید واکسیناسیون روستاها را سرعت ببخشیم و آمار واکسیناسیون در هر رده سنی را به بالای ۷۰ درصد برسانیم.
به گزارش ایرنا، تمام شهرستانهای استان همدان در وضعیت قرمز قرار دارند.