قم - ایرنا - استاندار قم گفت: قم برای افزایش مراکز واکسیناسیون کرونا به ۲۰ مرکز و تزریق روزانه ۲۰ هزار دوز واکسن آماده‌است.

به گزارش عصر یکشنبه روابط عمومی استانداری قم، بهرام سرمست در جلسه ستاد مردمی کرونا که با حضور گروه ها و موکب های مردمی، نیروهای جهادی و نیز خیرین سلامت در عرصه مبارزه با کرونا برگزار شد، با اشاره به در پیش بودن ایام ماه محرم و لزوم توجه بیش از پیش به رعایت شیوه نامه های بهداشتی، بیان کرد: برگزاری جلسه مردمی مبارزه با کرونا در راستای جلب کمک‌های مردمی خیرین سلامت و نیز سازمان‌های ذیربط موضوع مشارکت‌های مردمی است تا در زمینه مقابله با کرونا و انجام واکسیناسیون گام های موثرتری برداشته شود.

استاندار قم با بیان لزوم هماهنگی و هم افزایی عمومی در موج پنجم شیوع کرونا، افزود: خوشخبتانه در استان قم این همدلی و روحیه مواسات و نیز کمک های مومنانه به‌خوبی دیده می‌شود که جای تقدیر و تشکر از همه گروه‌ها، مراجع و نیروهای جهادی دارد.

سرمست اضافه کرد: با توجه به استقبال مردم قم برای انجام واکسیناسیون و لزوم کاهش تجمعات در مراکز واکسیناسیون، برنامه ریزی برای افزایش مراکز واکسیناسیون از ۱۳ مرکز به ۲۰ مرکز صورت گرفته و مقرر شده‌است تا تعداد دوز تزریقی به هم استانی‌های عزیز تا ۲۰ هزار دوز واکسن افزایش یابد.

وی ادامه داد: در مسیر افزایش مراکز واکسیناسیون و افزایش دوز تزریقی روزانه در استان، ملزومات و تجهیزیات مختلفی از جمله نیروی انسانی، وسائل رفاهی و امکانات و تجهیزات اداری، وسائط ایاب و ذهاب، تجهیزات بهداشتی و تزریق واکسن و نیز ژنراتور برق، لازم است که مجمع خیرین سلامت، موکب‌های مردمی و گروه‌های جهادی تقبل کنند تا اقدام‌های لازم را در این راستا صورت دهند.

استاندار قم همچنین گفت: اولویت اصلی اجرای سریع و به دقت فرآیند واکسیناسیون است و باید از تمام ظرفیت‌های دانشگاه علوم پزشکی و پشتیبانی معاونت بهداشت و درمان استان استفاده شود و با تقسیم کار و همراهی گروه‌های مردمی و دستگاه‌های اجرایی این کار عملیاتی شود.

وی به اهمیت پیشگیری از شیوع بیماری و کنترل کرونا در قم اشاره کرد و گفت: باید همه گروه های مردمی و ظرفیت های خیرین و نیروهای جهادی به‌کار گرفته شود تا تاب آوری نظام سلامت در مواجهه با موج پنجم کرونا و همزمان انجام واکسیناسیون سراسری حفظ شده و با تجمیع امکانات و توانمندی‌ها از این بحران به سلامت و با کمترین تلفات عبور کنیم.

وضعیت کرونایی قم که از ۲۷ خردادماه پس از ۴۰ روز از وضعیت نارنجی به زرد بهبود یافته بود بر اساس آخرین رنگ‌بندی اعلام شده توسط نرم‌افزار ماسک، از تاریخ نهم تیرماه جاری بار دیگر جزو شهرهای نارنجی و از ۲۳ تیرماه مجددا در وضعیت قرمز از نظر شیوع کرونا قرار گرفت.

ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید۱۹» می‌شود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز کشور چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام ‌برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راه‌های انتقال آن عطسه، سرفه، دست‌ دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می‌کنند، افراد علاوه بر پرهیز از دست‌دادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به‌ هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.

برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصله‌گذاری اجتماعی» توصیه شده است.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته ‌شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.

همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، می‌توانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری(ع) در شهرک امام حسن عسکری(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخ‌آباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبه‌چی در خیابان امام خمینی(ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.