بجنورد- ایرنا- رییس دانشگاه فنی و حرفه‌ای خراسان شمالی گفت: ۱۲ رشته جدید به این مرکز آموزش عالی برای سال تحصیلی پیش رو افزوده شد که شمار رشته‌های این دانشگاه به ۴۰ مورد رسید.

مسعود قاضی پور روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت:  رشته های جدید دانشگاه فنی و حرفه ای استان شامل مهندسی حرفه ای شبکه های کامپیوتری، مهندسی حرفه ای تاسیسات مکانیکی، مهندسی تکنولوژی نقشه برداری، فناوری اطلاعات، الکترونیک، ابزار دقیق، امور اداری، مهندسی حرفه ای الکترونیک کاربردی، صنایع چوب و مبلمان، تعمیر و نگهداری لوازم پزشکی، شبکه های کامپیوتری و مهندسی گیاه پزشکی است.

وی افزود: مهندسی حرفه ای کامپیوتر نرم افزار،  مهندسی معماری، مهندسی حرفه ای مکانیک خودرو، مهندسی حرفه ای کنترل، مهندسی تکنولوژی برق-قدرت، مهندسی شهرسازی، مهندسی اجرایی عمران، مهندسی حرفه ای کنترل، مهندسی حرفه ای صنایع شیمیایی، مهندسی تولید و بهره برداری از گیاهان دارویی و معطر و مهندسی حرفه ای ماشین های کشاورزی از جمله رشته های موجود این مرکز آموزش عالی هستند.

وی اظهار داشت: از جمله رشته های کاردانی این دانشگاه نیز شامل کاردانی عمران کلیه گرایش ها، معماری کلیه گرایش ها، برق، کامپیوتر-نرم افزار، مکانیک، حرارات مرکزی، الکتروتکنیک، ساخت و تولید، حسابداری،  گرافیک و طراحی دوخت است.

رییس دانشگاه فنی و حرفه‌ای خراسان شمالی گفت: ۷۰ درصد از حدود چهار هزار دانشجوی دانش آموخته این دانشگاه به دلیل داشتن مهارت لازم وارد بازار کار دولتی یا بخش خصوصی شدند.

قاضی پور گفت: این مرکز آموزش عالی دارای پنج آموزشکده  شامل آموزشکده فنی و حرفه ای دارالفنون پسران و آموزشکده انقلاب اسلامی دختران در بجنورد، آموزشکده پروفسور حسابی در شیروان، آموزشکده جاجرم و آموزشکده کشاورزی سمنگان در مانه و سملقان است که افزون بر ۲ هزار و ۶۰۰ دانشجوی دختر و پسر در این مراکز مشغول به تحصیل هستند.

رییس دانشگاه فنی و حرفه‌ای خراسان شمالی با بیان اینکه داوطلبان دانشگاه فنی و حرفه ای از هنرستان ها جذب می شوند، افزود: در مرحله اول باید رشته های مناسب بازار کار در هنرستان ها ایجاد و در ادامه در دانشگاه ها نسبت به ایجاد رشته های مرتبط اقدام شود.

دانش آموزان هنرستانی خراسان شمالی در۸۸ رشته تحصیلی، مشغول به تحصیل هستند. 

رییس دانشگاه فنی و حرفه ای خراسان شمالی بر رونق کسب و کار در بازار تاکید کرد و گفت: هم اکنون باید کسب و کارهای نوین ایجاد کنیم زیراکه دیگر برخی از رشته ها پاسخگو نیست و به همین دلیل رشته های دانشگاهی باید به سمت رشته هایی برود که در بخش خصوصی کار ایجاد و خود دانش آموختگان به سمت کار و بازار حرکت کنند.

در خراسان شمالی حدود ۳۰ هزار دانشجو در دانشگاه های دولتی، پیام نور، آزاد و سایر مراکز آموزش عالی تحصیل می کنند.