حمیدرضا جمشیدی روز دوشنبه در بازدید اصحاب رسانه از روند تولید نخستین واکسن کرونای ایرانی کوو ایران برکت در شهرک دارویی برکت شهرستان ساوجبلاغ استان البرز با بیان اینکه در دوران تحریم در هر بخش دارویی که گره ای در کار افتاد ما جلو افتادیم، افزود: به ما تهمت زدند که به دنبال واردات و پول هستیم این در حالی بود که تمرکز ما بر دانش فنی واکسن صددرصد ایرانی بوده و هست.
وی با اشاره به اینکه واکسن ضد ویروس کرونا برکت ایرانی به صورت صددرصد است ، اظهار داشت: پنج تا ۶ میلیون دُز واکسن در مجموع تولید که از این تعداد تاکنون ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار دُز آن تحویل وزارت بهداشت شده و مابقی نیز در آینده نزدیک با توجه به اینکه روند تحویل ۱۵ تا ۱۶ روز به طول می انجامد پس از تایید تست های نهایی تحویل داده خواهد شد.
جمشیدی ادامه داد: تاکنون ۲ میلیون دُز واکسن کرونای برکت تزریق شده که به گواه وزارت بهداشت کمترین عوارض مربوط به واکسن تولیدی برکت بوده هر چند سخت ترین مشاهدات و نظارت در خصوص ما صورت می گیرد.
وی با بیان اینکه زمانی که یک میلیون و ۲۰۰ هزار دُز واکسن به دلیل مشکلی جزیی کنار گذاشته شد، مورد هجمه قرار گرفتیم گفت: این در حالی است که در برخی نمونه های خارجی نیز این اتفاق افتاده است.
رییس هیات مدیره گروه دارویی برکت در ادامه خاطر نشان کرد: با هدف افزایش کیفیت واکسن این شرکت تمام کیت های تشخیصی تولیدی را از معتبرترین شرکت های خارجی دنیا تهیه تا نتایج عملی کار به بهترین نحو مشخص شود که تا کنون جواب های بسیار خوبی گرفته ایم.
جمشیدی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وجود سه خط تولید واکسن ضد ویروس کرونا در برکت تصریح کرد: ظرفیت خط تولید اول ما سه و نیم تا چهار میلیون دز در ماه است که تاکنون پنج تا ۶ میلیون دُز در مجموع تولید که از این تعداد تا روز گذشته ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار دُز آن را تحویل داده ایم.
وی با بیان اینکه خط تولید اول به صورت کامل در حال فعالیت و مشکل خاصی ندارد، ادامه داد: همچنین خط تولید دوم نیز تجهیزات آن به طور کامل نصب شده و تا ۲ هفته آینده به بهره برداری می رسد.
جمشیدی با اشاره به خط سه تولید واکسن کوو ایران برکت خاطر نشان کرد: خط سه نیز که ظرفیت تولیدی بین ۱۹ میلیون تا ۲۰ میلیون دُز دارد و نیز تجهیزات آن در حال نصب است که تا یک ماه آینده امیدواریم تجهیزات آن نصب شود.
وی با بیان اینکه با راه اندازی این خطوط قابلیت تامین بخشی از نیاز کشور و منطقه را داریم، گفت: هیچ نقشی در تعیین قیمت واکسن نداشته ایم و قیمت واکسن کوو ایران برکت توسط دولت تعیین و به ما ابلاغ شده است.
رییس هیات مدیره گروه دارویی برکت در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ۱۰۰ درصد شرکت هایمان بورسی و حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار سهام دار بورسی داریم ، افزود: البته با توجه به اینکه پروژه هایمان دارای ریسک هستند تا زمانی که به سوددهی نرسیده آنها را وارد بورس نخواهیم کرد.
جمشیدی ادامه داد: شهرک دارویی برکت بزرگ ترین مرکز طراحی داروهای ضد سرطان و بزرگ ترین کارخانه سلول درمانی غرب آسیا را دارد و تاکنون موفق شده ایم حدود چهار هزار اشتغال ایجاد کنیم.
وی با بیان اینکه بزرگ ترین پروژه بیوتکنولوژی منطقه ۹۰ درصد پیشرفت و در آستانه بهره برداری است، گفت: بزرگ ترین شهرک دارویی منطقه با ۲۲۰ هکتار است که در واقع ۱۰ هکتار را به عنوان گروه دارویی برکت خودمان استفاده و مابقی اش در اختیار بخش خصوصی و شرکت های خارجی بوده که ۵ الی ۶ شرکت خارجی در منطقه مستقر هستند.
جمشیدی گفت: آنچه ما به عنوان سود در دارو به دست می آوریم باید در سلامت هزینه کنیم که به همین منظور در این سال ها ۱۲ بیمارستان در مناطق محروم ساخته و به وزارت بهداشت اهدا کردیم.
وی ادامه داد: همچنین موفق به ساخت ۲۳۰ مرکز بهداشتی و درمانی که از این تعداد ۱۸۰ مرکز در سیستان و بلوچستان است.
جمشیدی تامین هزینه درمان ۱۴ هزار زوج نابارور را از دیگر اقدامات این شهرک عنوان کرد.