علی فخرانی روز سهشنبه در گفت و گوبا خبرنگار ایرنا درباره مشکلات پروژه ارمغان گفت: این شرکت برای احداث ۲۱۸ واحد مسکونی و ۹ واحد تجاری در سال ۸۷ در قالب قرارداد مشارکتی شروع به کار کرد که به دلایل متعدد از جمله ناتوانی و ضعف کارگزار وقت دولت، عدم نظارت کافی شرکت عمران و بهسازی شهری ایران در پروژه، تخلفات عدیده فنی، حقوقی، شهرسازی در پروژه توسط سرمایه گذار طرف قرارداد دولت و مانورهای متقلبانه سرمایه گذار پروژه باعث رکود و تعطیلی شد.
فخرانی اضافه کرد: با پیگیری های اداره کل راه و شهرسازی استان مبنی بر تفویض اختیار پروژه به استان از شرکت بازآفرینی شهری ایران خوشبختانه اخیرا پروژه به استان تفویض اختیار شد و به منظور برون رفت از شرایط فعلی و با هماهنگی های به عمل آمده با دادگستری کل استان برنامه ریزی های عملیاتی تدوین شده است.
وی تصریح کرد: در قدم اول ضرورت شفاف سازی و احصای دقیق تخلفات پروژه در دستور کار قرار گرفته است و بزودی در کمیسیون ماده ۵ طرح تفضیلی بجنورد طرح خواهد شد و پس از تعیین تکلیف تخلفات و اخذ گواهی عدم خلاف از شهرداری بجنورد سرمایه گذار برای اخذ تسهیلات حمایتی و بدون سپرده به بانک عامل معرفی خواهد شد.
وی افزود: به سرمایه گذار بری رفع و رجوع مشکلات بانکی خود از جمله حل و فصل چک های برگشتی، بدهی های معوقه، حسابرسی سالیانه و نصاب مالکانه فرصت داده شده است که در صورتی که سرمایه گذار نتواند با قید فوریت نسبت به حل مشکلات مذکور وو ارائه مدارک و مستندات به بانک مسکن اقدام کند ناگزیر قرارداد با سرمایه گذار فسخ و شریک جدید برای ادامه کار انتخاب خواهد شد.
فخرانی اضافه کرد: با پشتیبانی و حمایت های بی دریغ دادگستری کل از جمله شخص رییس کل دادگستری از پروژه های مساله دار مسکن در استان و همچنین تفویض اختیار انجام شده به اداره کل راه و شهرسازی توسط وزارتخانه متبوع این انتظار می رود که در سال جاری مشکلات کثیر پروژه ارمغان یکی پس از دیگری حل و فصل شود و چنانچه اعضای کمیسیون ماده پنج طرح تفضیلی بجنورد و همچنین شهرداری از پروژه ارمغان حمایت به عمل آورند با پیگیری های اداره کل راه و شهرسازی پروژه از حالت رکود خارج خواهد شد.
وی گفت: هر چند که فسخ قرارداد مذکور و اخراج سرمایه گذار به سهولت می تواند صورت پذیرد اما حرفه و صلاح پروژه می طلبد که ابتدا روش های غیر از فسخ را دنبال کنیم زیرا فسخ قرارداد پروژه را بن بست خارج نخواهد کرد و گره های موجود را افزایش خواهد داد.
معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی خراسان شمالی افزود: مطالبات عمومی مردم در بهسازی و نوسازی مرکز شهر بجنورد و ارتقای کیفیت محیطی محلی سازمان پیرامون پروژه ارمغان و تکالیف قانونی شهرداری و دستگاه های اجرایی ضرورت تسریع در اتمام پروژه ارمغان را بیشتر آشکار می سازد.
وی اظهار داشت: پیرو قرارداد عاملیت بین شرکت بازآفرینی شهری ایران و بانک مسکن و باتوجه به رویکرد و سیاست دولت در نوسازی و بهسازی محلات هدف در بافت های ناکارآمد شهری و ایجاد مشوق ها و امتیازات ویژه در پلاک های فرسوده شهری تسهیلات بدون سپرده با نرخ ۱۸ درصد و اوراق گواهی حق تقدم با نرخ ۱۶ درصد و همچنین تسهیلات از محل قرارداد عاملیت با نرخ سود ۹ درصد به مبلغ حدود ۲۸۸ میلیارد ریال به پروژه ارمغان بجنورد پرداخت خواهد شد.
معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی استان خراسان شمالی گفت: در حال حاضر پروژه ارمغان ۲۳۶ واحد در حال اجرا دارد که ۶۰ واحد آن تکمیل شده است که متاسفانه به دلیل بدعهدی های سرمایه گذار امکان سکونت پیش خریداران تاکنون میسر نشده است.
خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد و ۴۴ درصد از جمعیت این استان در روستاها زندگی می کنند و طبق آمار رسمی براساس تقاضاهای موجود این استان حدود ۲۰ هزار واحد مسکونی کم دارد که بخشی از این واحدها در قالب اقدام ملی مسکن در دست اجرا قرار دارد و پیش بینی می شود که حداکثر در یک سال آینده این میزان مسکن در استان خراسان شمالی ساخته شود.