به گزارش روز دوشنبه ایرنا، آتش سوزی ها در یونان در حالی برای هفتمین روز متوالی ادامه دارد که این کشور اروپایی به دلیل شیوع کووید-۱۹، نزدیک به دو سال است صنعت گردشگری خود را به عنوان یکی از مهم ترین منابع درآمدی از دست داده، حال گرفتار بحرانی دیگر شده که پیامدهای اقتصادی و زیست محیطی آن می تواند به مراتب شدید از تبعات همه گیری ویروس کرونا باشد.
تاکنون هزارن نفر در یونان مجبور به ترک خانه های خود شده اند، زیرا مهار آتش سوزی های عظیم و چند روزه جنگل ها در این کشور همچنان بی نتیجه مانده است. گفته می شود گردشگران و مردم محلی دیروز یکشنبه با قایق از "اویا"، دومین جزیره بزرگ این کشور و مقصد مهم گردشگری یونان خارج شدند. در حال حاضر بیش از دوهزار نفر خانه های خود را ترک کرده اند و گزارش ها حاکی از تخریب کامل منازل و خطوط برق در مناطق تخلیه شده است.
کارشناسان دلیل اصلی این آتش سوزی ها را در پی موج گرمای شدید و ثبت دمای ۴۵ درجه عنوان کرده اند که در ۳۰ سال گذشته بی سابقه بوده است.
مقامات می گویند خطر آتش سوزی بیشتر در بسیاری از مناطق از جمله آتن (پایتخت یونان) و کرت (بزرگترین جزیره این کشور) همچنان بالا است. «کیریاکوس میتسوتاکیس» نخست وزیر یونان هشدار داده که کشور ممکن است با "تابستان کابوس وار" آتش سوزی های مداوم در جنگل ها روبرو شود.
بر اساس اطلاعات سیستم آتش سوزی جنگل های اروپا، در ۱۰ روز گذشته بیش از ۵۶ هزار هکتار از جنگل های یونان در آتش سوخته اند.
روز شنبه، آتش سوزی در شمال آتن در کوه پرنیتا منجر به انتشار دود در سراسر پایتخت شد و هزاران نفر را مجبور به ترک خانه هایشان کرد. درحال حاضر هم گفته می شود اگرچه شعله های آتش کاهش یافته است، اما با پیش بینی وزش باد شدید، این نگرانی وجود دارد که آتش دوباره شعله ور شود.
تاکنون برخی کشورهای اروپایی به کمک یونان آمده اند؛ از جمله انگلیس، فرانسه، رومانی و سوئیس که آتش نشانانی را به این کشور اعزام کرده اند.
برخی مردم محلی دولت را مسئول شرایط کنونی دانسته و می گویند باوجود آنکه مقامات از امکان آتش سوزی باخبر بودند، آمادگی لازم را نداشتند و مردم مجبورند خودشان شعله های آتش را خاموش کنند.
یونان نهمین مقصد گردشگری در اروپا است و در پی ورود واکسن و انجام واکسیناسیون جز نخستین کشورهایی بود که آمادگی خود را برای استقبال از مسافران اعلام کرده بود.