کرمانشاه- ایرنا- مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کرمانشاه اعلام کرد: تامین آب شرب بلند مدت شهر کرمانشاه تا افق ۱۴۱۵ از طریق سد گاوشان در نظر گرفته شده است.

«محمدرضا شهلایی» روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: براساس برنامه‌ریزی‌های بلند مدت انجام شده سالانه حدود ۶۳ میلیون متر مکعب معادل ۲ هزار لیتر در ثانیه آب شرب کرمانشاه توسط این سد تامین خواهد شد.

وی عنوان کرد: از سال ۹۲ تاکنون به منظور تامین آب شرب شهر کرمانشاه حدود هزار لیتر بر ثانیه آب سدگاوشان تحویل تصفیه خانه شهید نظری این شهرستان شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کرمانشاه با اشاره به وارد مدار شدن تصفیه خانه غدیر به صورت اضطراری برای تامین آب شهر کرمانشاه افزود: با بهره برداری این تصفیه خانه در روستای سراب خشکه ظرفیت تصفیه و انتقال آب شرب از سد گاوشان تا ۲ هزار و ۶۰۰ لیتر در ثانیه افزایش یافت.

شهلایی با اشاره به اینکه آب ذخیره شده در سد گاوشان در صورت تدام خشکسالی تا سه سال نیاز کرمانشاه را مرتفع می کند، گفت: در زمان انتقال آب به تصفیه خانه غدیر تعدادی از شیرهای آب دچار شکستگی شدند که اکنون در حال تعمیر آنها هستیم.

وی به انتشار برخی شایعات در فضای مجازی مبنی بر آلودگی آب شهر کرمانشاه اشاره کرد و افزود: هیچگونه آلودگی در آب شرب تحویلی به مشترکین و همشهریان کرمانشاهی وجود ندارد.

آب کرمانشاه سالم و با کیفیت است

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه تاکید کرد: نیروهای شرکت آب و فاضلاب کرمانشاه و دانشگاه علوم پزشکی استان، آب را در ۲ نوبت مورد آزمایش و کنترل کیفی قرار می‌دهند و تا آب شرب مشترکین بدون هیچ مشکلی به منازل آنان برسد.

به گزارش ایرنا، برای تکمیل تصفیه خانه آب شهر کرمانشاه در سال جاری حدود ۳۵۰‌ میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافته است.

آب شرب دراز مدت شهر کرمانشاه از طریق سد گاوشان در شهرستان کامیاران در استان کردستان تامین می‌شود.

استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه ۵۴۰ هزار مشترک آب دارد که از این تعداد بیش از ۳۰۰ هزار مشترک مربوط به کلانشهر یک میلیون نفری کرمانشاه است؛  سرانه مصرف آب شرب در کلانشهر کرمانشاه ۲۵۰ لیتر در شبانه‌روز است. 

کاهش نزولات جوی از سهم عمده ای در این خشکسالی برخوردار است به گونه ای که کاهش بارش باران در استان طی ۵۰ سال گذشته نادر و کم سابقه اعلام شده است.

به نقل از آمار سازمان هواشناسی کشور درباره میزان کاهش بارندگی‌های کشور در سال زارعی جاری؛ کرمانشاه با ۱۸۰ میلی متر منفی نسبت به میانگین دراز مدت استان بیشترین میزان کاهش بارندگی را بین استان‌های کشور دارد.

علاوه بر برخی محلات و مناطق کرمانشاه که بالا و پایین شهر هم ندارد، نزدیک به ۴۶۰ روستای استان کرمانشاه با حدود ۷۰ هزار نفر جمعیت با تنش آبی و کم آبی روبرو است.