به گزارش روز سهشنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا از نشریه بلومبرگ، جزیره موزه برلین که میزبان مشهورترین موزههای این شهر است و تا قبل کرونا همیشه پر بود از بازدیدکننده، با شیوع این ویروس به طرز عجیبی از جمعیت خالی شد. اما حالا به لطف برنامه جدید مسئولان شهر برلین که بازدید از موزههای این مجموعه را در روزهای یکشنبه رایگان کرده است، کشتی بازدیدکنندگان بار دیگر در این جزیره پهلو میگیرد.
طرح یکشنبههای رایگان (Museum Sunday) با حمایت انجمن موزههای برلین و دولت فدرال، از ماه پیش در ۶۷ موزه برلین کلید خورد و از همان روز نخست بیش از ۲۰ هزار بازدیدکننده جذب کرد. در دومین یکشنبه از اجرای این طرح که مصادف با اولین روز از ماه اوت (۱۰ مرداد ۱۴۰۰) بود، آمار بازدیدکنندگان بیشتر هم شد. به گفته مالته بوندگن (Malte Bündgen) از متولیان اجرای این طرح، موزههایی که در این طرح شرکت کردند، در مقایسه با یک یکشنبه عادی در دوره کرونا، تا ۱۰ برابر بازدیدکننده بیشتر داشتند.
کلاوس لیدرر (Klaus Lederer) سناتور برلین در کمیسیون فرهنگ و اروپا معتقد است بازدید رایگان به تنهایی مردم را به موزهها برنخواهد گرداند و باید به آنها اطمینان خاطر داده شود که بازدید از موزه و اماکن عمومی برایشان خطری ندارد بنابراین موزههایی که در طرح بازدید رایگان شرکت کردهاند باید دستورالعملهای بهداشتی و قواعد مربوط به فاصله گذاری اجتماعی را تمام و کمال رعایت کنند.
به گفته لیدرر طرح یکشنبههای رایگان از مدتها قبل از همه گیری کرونا ارائه شده بود تا از این طریق بتوان بازدیدکنندگانی را به موزهها جلب کرد که در حالت عادی توان تقبل هزینه ورودی را ندارند. وقتی شیوع کرونا نابرابریهای فرهنگی را تشدید کرد، لزوم و اهمیت رفع این موانع مالی هم بیشتر شد.
حزب چپ آلمان که به همراه سوسیال دمکراتها و اعضای حزب سبز اداره شهر برلین را برعهده دارد، قصد دارد یکشنبههای رایگان را به برنامهای همیشگی برای موزههای برلین تبدیل کند اما نتیجه انتخابات ۲۶ سپتامبر (۴ مهر) بر تصمیم نهایی در این باره تاثیر خواهد گذاشت. تا آن زمان مردم برلین میتوانند هر یکشنبه به رایگان و با اطمینان خاطر نسبت به رعایت شیوهنامههای بهداشتی، از مجموعه عظیم هنر و عتیقهجات این شهر بازدید کنند.
ویروس کرونا اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر) در شهر ووهان در استان هوبی چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذاتالریه نام برده میشد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
این بیماری که به تدریج به کشورهای مختلف سرایت و سازمان جهانی بهداشت از آن با واژه همهگیری یاد کرد، تا لحظه تنظیم خبر ۲۰۳ میلیون نفر را در جهان مبتلا کرده است که از این میان بیش از چهار میلیون و ۲۰۹ هزار نفر جان باختهاند.
شیوع این ویروس موجب تعطیلی بسیاری فعالیت و رویدادهای مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی از جمله جشنوارهها، نمایشگاه ها و بسته شدن سینماها، سالن های تئاتر و کنسرت و کتابفروشیها شد و تأثیرات منفی زیادی بر بازارهای جهانی و اقتصاد کشورها در بخش های گوناگون از جمله فرهنگ گذاشت.