به گزارش روز دوشنبه ایرنا از وزارت علوم، در این جلسه تعدادی از روسای دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری در نشست روسای دانشگاهها و موسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری با بیان گزیدهای از مهمترین فعالیتها طی ۴ سال گذشته به ارائه نظرات خود پرداختند.
محمدجواد دهقانی رییس موسسه علوم استنادی با اشاره به زیرساختهای دانشگاهها و نقش شرکتهای دانشپژوه در تولید محصول، به بیان رشدی که در آینده با توجه به این زیرساختها خواهند داشت پرداخت و گفت: ما از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۲۰ شاهد رشد مستمر و پرشتابی هستیم، به صورت خاص، درهفت سال اخیر از ۴۰۰ هزار مدرک به ۷۰۰ هزار مدرک که حدود ۶۰ درصد از تولیدات علمی را در بر می گیرد رسیدیم که نشاندهنده رشد ۳۰ برابری تولیدات علمی طی این ۷ سال است.
وی افزود: همچنین میزان رشد علمی از چهار درصد در سال ۲۰۱۲ به ۱۲ درصد در سال ۲۰۲۰ رسیده است که با توجه به این میزان رشد، در بین ۲۰ کشور مطرح دنیا موفق به کسب رتبه سوم شدیم.
در حال حاضر رتبه ایران در پایگاه علمی اسکوپوس به رتبه ۱۵ ارتقا پیدا کرده است. از نظر مقالات برتر نیز از ۱۰۰ هزار دانشمند برتر دنیا که در سال ۹۲ تعداد دانشمندان کشور ۱۵۰ نفر بود، به ۵۰۰ نفر رسیده و سهم ما در تولید علم برتر ۳.۸% شده که باعث افتخار است.
وی در ادامه با اشاره به بحث شناسنامه دار کردن نشریات علمی و دریافت کد شناسه، گفت: این کار را باعث بین المللی شدن فعالیتهای علمی شده است و امیدواریم فعالیتهای علمی قبلی نیز این کد را دریافت کنند.
از دیگر سخنرانان این نشست محمد رضا عصاری رئیس دانشگاه جندی شاپور دزفول بود. وی ثبت جهانی دانشگاه به عنوان اولین دانشگاه دنیا را اتفاق بزرگی دانسته و یادآور شد: من به عنوان یک دانشگاهی به هویت ایرانی خود افتخار میکنم و به گفته دکتر غلامی ارج مینهم که پایان دوره مسئولیت پایان خدمت نیست و انشاالله بتوانیم این گفته ایشان را سرلوحه کارهایمان قرار دهیم.
میر رضا مجیدی رئیس دانشگاه تبریز نیز در ادامه این نشست با یادآوری شرایط سخت پاندمی کرونا، فعالیتهای دانشگاه را در زمینه آموزش مجازی مثبت دانست و گفت: از اواخر سال ۹۸ به بعد دانشگاه تبریز با توجه به اینکه جزء دانشگاههایی بود که در زمینه آموزش مجازی کار نکرده بود اما در این مدت خوشبختانه توانستیم با بسترسازی مناسب آموزش و نیز آزمونها را به صورت مجازی و با موفقیت برگزار کنیم.
در ادامه افزود: راه اندازی رستورانهای پاک، الکترونیکی کردن خدمات تغذیهای و صنعتی کردن آشپزخانهها از جمله فعالیتهای موفق دانشگاه است و در زمینههای فرهنگی نیز بالغ بر ۱۶۰۰ برنامه مثل اردوهای منظم راهیان نور را داشتیم.
وی یادآور شد: تشکیل منظم جلسات با سازمانها و ارگانهای دیگر مثل دادگستری، شهرداری و… و مستندسازی این جلسات از دیگر فعالیتهای دانشگاه تبریز است.