همدان- ایرنا- رییس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان اظهار داشت: به طور میانگین روزانه ۱۵ هزار دوز واکسن کرونا در این استان تزریق شده که در این رابطه همدان جزو هشت استان نخست کشور است.

دکتر رشید حیدری مقدم روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: واکسیناسیون افراد و گروه های سنی بر اساس سند ملی واکسیناسیون کشور صورت می گیرد و در این راستا تا روز گذشته بیش از ۳۶۰ هزار دوز واکسن در این استان تزریق شد.

وی با بیان اینکه واکسیناسیون، موارد ابتلا و مرگ و میر ناشی از کرونا را کاهش می دهد گفت: بر اساس ارزیابی در چهار موج قبلی، ۸۵ درصد مرگ و میرها در افراد بالای ۷۰ سال بودند بنابراین ابتدا افراد بالای ۸۰ سال، سپس ۷۵ سال و در ادامه ۷۰ سال به بالا در برابر کرونا واکسینه شدند و هم اینک افراد بالای ۵۰ سال علیه کرونا واکسینه می شوند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان افزود: مراکزی که واکسیناسیون تجمیعی را انجام می دهند از پتانسیل بالایی برای واکسینه کردن مردم برخوردارند اما با توجه به وارداتی بودن واکسن ها، محدودیت هایی هم در این باره وجود دارد.

حیدری مقدم اضافه کرد: با توجه به اینکه فصل تابستان اوج کار کشاورزان فعال در روستاها است و برخی از آنها به گوشی هوشمند و اینترنت دسترسی ندارند از ظرفیت بهورزان فعال در ۵۷۵ خانه بهداشت بهره گرفته شد تا ساکنان در روستاها نیز علیه این ویروس واکسینه شوند.

وی بیان کرد: میزان واکسینه شدن جامعه هدف در شهرهای استان همدان از ۲۵ درصد عبور کرد اما در روستاها این آمار زیر ۲۰ درصد بوده که باید با شتاب این رقم را افزایش داد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان گفت: مهمترین نگرانی متولیان حوزه سلامت ساده انگاری و عادی انگاری ویروس کرونا از سوی مردم است و هم اینک میزان رعایت شیوه نامه بهداشتی در روستاها و حاشیه شهرها بسیار کم است در حالیکه عادی انگاری سبب توسعه این بیماری می شود.

حیدری مقدم بیان کرد: هر موقع میزان رعایت شیوه نامه های بهداشتی به بالای ۷۰ درصد رسید مرگ و میر، ابتلا و ریسک ابتلا به بیماری کووید ۱۹ کاهش یافت در مقابل با رسیدن آمار رعایت پروتکل های بهداشتی به زیر ۷۰ درصد میزان ابتلا و مرگ و میر نیز افزایش یافت.

وی ادامه داد: طبق گفته ستاد ملی مدیریت کرونا میزان رعایت پروتکل های بهداشتی در همدان حدود ۴۰ درصد است اما به نظر می رسد این رقم زیر ۲۰ درصد است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان درباره رعایت پروتکل های بهداشتی در هیات های عزاداری بیان کرد: به دنبال برگزاری نشست هایی با مسئولان مرتبط با هیات های مذهبی، همه پروتکل ها و وظایفی که دستگاه ها در این باره نقش دارند تشریح شد.

حیدری مقدم ادامه داد: مراسم ماه محرم تنها باید در فضای باز برگزار شود و اجازه برگزاری مراسم در فضای بسته داده نمی شود همچنین در شهرهای قرمز حداکثر زمان برگزاری مراسم یک و نیم ساعت و در شهرهای زرد و نارنجی ۲ ساعت است.

وی بیان کرد: برپایی ایستگاه صلواتی برای پخش نذورات شامل چای، شیر و کماج ممنوع است البته پخش نذوراتی همچون ماسک، الکل و لوازم حفاظت فردی در بسته بندی منعی ندارد.

هم اینک تمامی ۱۰ شهرستان تابعه استان همدان در وضعیت قرمز قرار دارند.

برچسب‌ها