کیومرث زمانی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: تاکنون حدود هشت هزار دستگاه ماینر در خوزستان کشف و جمع آوری شده است که برق مصرفی این تعداد دستگاه معادل برق تزریقی نیروگاه پالایشگاه آبادان به شبکه است.
وی با اشاره به مصرف برق ماینرها از شبکه توزیع برق ادامه داد : هر دستگاه ماینر معادل یک کولر گازی برق مصرف میکند ، در خوزستان به دلیل دمای بالای هوا نیاز به سیستم خنک کننده این دستگاهها وجود دارد که وجود این سیستمهای سرمایشی فشار مضاعفی به شبکه توزیع برق وارد میکنند.
سخنگوی صنعت برق جنوب غرب کشور با بیان اینکه کاربران شناسایی شده دستگاه های ماینر مجازات خواهند شد تصریح کرد : با همکاری دادستان عمومی انقلاب ، فرماندهی نیروی انتظامی ، سازمان تنظیم مقررات رادیویی ، سازمان فن آوری اطلاعات و شرکتهای برق اقدام به جمع آوری دستگاه های ماینر کرده و راهکار مدرنتری برای شناسایی این مصرف کنندگان غیر مجاز در حال پیاده سازی است .
زمانی با اشاره به مصرف حدود ۲ هزار مگاواتی برق توسط دستگاه های ماینر در کشور گفت : اداره کل گمرک باید از ورود دستگاه های ماینر به کشور جلوگیری کند.
وی با بیان اینکه در حاشیه شهرها بیشتر از این دستگاه ها استفاده می شود افزود : صاحبان این دستگاه ها معمولا از انشعاب برق غیر مجاز استفاده میکنند که باعث افزایش بار شبکه و وارد کردن خسارت به تجهیزات برق می شود.
سخنگوی صنعت برق جنوب غرب کشور بیان کرد : علت استفاده قارچ گونه این دستگاه ها در کشور مشکلات معیشتی ، قیمت پایین برق در کشور نسبت به سایر کشورها ، عدم کنترل و پیگیری مراحل ورود و بکارگیری این تجهیزات در کشور است.
زمانی با بیان اینکه استفاده از ماینرها منافع ملی را به خطر می اندازد گفت: وجود دستگاه های ماینر باعث شده تا صنعت برق کشور با مشکل جدی روبرو شود ، با محدود کردن صنایع به دلیل کمبود برق در اصل به دلیل سو استفاده عده ای سودجو ،اشتغال و بخش واقعی اقتصاد و مولد جامعه را محدود کرده ایم واین موضوع باید در سطح ملی پیگیری شود .
سخنگوی صنعت برق جنوب غرب کشور بیان ادامه داد : امیدواریم این مسئله بصورت ریشه ای و همه جانبه در دولت جدید مورد بررسی و آسیب شناسی قرار گرفته و بصورت ریشه ای حل و فصل شود .
دستگاه های ماینر، علاوه بر مصرف بالای برق و استفاده از تعرفه ارزان، خسارت زیادی به شبکه توزیع برق وارد کرده و بخشی از خاموشی ناخواسته را سبب میشوند.