به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری افه، بر اساس تجزیه و تحلیلهای انجام شده توسط دانشگاه «کلگری» کانادا، از هر چهار نفر در سنین جوانی، یک نفر علائم بالینی شدید افسردگی و یک نفر از هر پنج جوان، علائم اضطراب شدید را تجربه میکند.
این تجزیه و تحلیل گسترده که بر اساس نتایج ۲۹ مطالعه (۱۶ مطالعه از شرق آسیا، چهار مورد از اروپا، شش مورد از آمریکای شمالی، دو مورد از آمریکای مرکزی و جنوبی و یک مورد از خاورمیانه) جمعآوری شده و در مجله پزشکی آمریکایی «جاما پدیتریکز» (JAMA Pediatrics) منتشر شده است با مشارکت ۸۰ هزار و ۸۷۹ فرد جوان از سراسر جهان تهیه شده است.
این بررسی نشان میدهد که علائم افسردگی و اضطراب در کودکان و نوجوانان در مقایسه با دوران پیش از همهگیری، دو برابر شده است.
«نیکول راسین» روانشناس بالینی و از اعضای گروه روانشناسی دانشگاه کلگری تاکید میکند: گذشته از برآوردهای انجام شده، مسئله هشدارآمیزتر، تشدید علائم افسردگی و اضطراب با گذشت زمان است که نباید دست کم گرفته شود.
«شِری مدیگان» از دیگر محققان این گزارش معتقد است: با افزایش اعمال محدودیتها، نشانههای افسردگی و اضطراب نیز افزایش مییابند. این مسئله ثابت شده که شرایط انزوای اجتماعی، دوری از دوستان و روال عادی مدرسه و همچنین دوری از تعاملات اجتماعی برای کودکان بسیار سخت شده است.
راسین نیز میافزاید: هنگامی که وارد نوجوانی میشوید، خود را از اعضای خانواده متمایز میکنید و همسالان شما مهمترین منبع حمایت اجتماعی شما میشوند، بنابراین شرایط تحمیل شده ناشی از شیوع ویروس کرونا و از دست دادن این موقعیت برای بسیاری از نوجوانان شوکه کننده بود.
نادین دوریس، یکی از مدیران کل وزارت بهداشت بریتانیا در امور سلامت روان میگوید: با بازگشت بسیاری از کودکان به مدرسه، بسیار مهم است که ما به مراقبت از سلامت روان آنها ادامه دهیم و با هرگونه حس بیاطمینانی یا نگرانی کمکشان کنیم.
آسیبهای روانی ناشی از شرایط قرنطینه، تعطیلی مراکز تفریحی، تعطیلی مدارس، نبود ارتباط با جامعه دوستان و همسالان، حضور افراد خانواده در کنار هم در ساعات طولانی، مشکلات آموزش آنلاین، کاهش تحرک و فعالیت بدنی و … تأثیرات منفی فراوانی بر نوجوانان داشته به طوری که شاهد درجات مختلفی از افسردگی در نوجوانان در کشورهای مختلف جهان هستیم.