تهران- ایرنا- یک سیاستمدار بولیویایی در گفتگو با خبرگزاری کوبا گفت: واشنگتن با جنگ رسانه‌ای علیه کوبا و سایر کشورها به دنبال آماده کردن اذهان عمومی برای مشروعیت‌بخشی به مداخلات خود است.

به گزارش ایرنا، «اوگو مولدیز» وکیل و سیاستمدار بولیویایی در گفت وگو با خبرگزاری کوبایی پرنسا لاتینا تصریح کرد: آمریکا شبکه های اجتماعی و رسانه های ارتباط جمعی را برای حمله به دولت ها به کار می گیرد و کمپین هایی برای تحمیل «کریدور بشردوستانه» علیه کوبا به راه انداخته و با همدستی سازمان کشورهای آمریکایی راهبردهای جنگ نرم خود را درخصوص این منطقه پیش می برد.

آمریکا علیه کوبا، ونزوئلا، نیکاراگوئه و دیگر کشورها،  جنگی تمام عیار و دائمی به راه انداخته که یکی از ابزار اصلی آن جنگ رسانه ای غیرمتعارفی است که اذهان را به عنوان صحنه نبرد نشانه می رود تا از این طریق افکار عمومی جامعه ای را که قصد مداخله در آن دارد، به دست گیرد.

به گفته این پژوهشگر و خبرنگار بولیویایی آشوب های ۱۱ ژوئیه (بیستم تیر) در کوبا در راستای همین اهداف مداخله جویانه آمریکا به وقوع پیوست. اما همانطور که این توطئه ها در حمله به ساحل ژیرون با شکست مواجه شد، مردم بار دیگر نشان دادند که توطئه های ضد انقلاب را ناکام خواهند گذاشت.

حدود یک ماه پیش،  هزاران کوبایی در اعتراضاتی از هاوانا تا سانتیاگو به خیابان ها آمدند و از محدودیت های همه گیری کرونا، سرعت واکسیناسیون و آنچه آنها بی توجهی دولت نامیدند ابراز ناخرسندی کردند.

اوگو مولدیز با محکوم کردن مداخلات بشردوستانه آمریکا از طریق راه اندازی کارزارهای رسانه ای و همچنین اظهارات جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا که کوبا را کشوری «شکست خورده» خوانده بود، خاطرنشان کرد: همه می دانیم که پیشنهاد «کریدور بشردوستانه» در واقع بخشی از سیاست های راهبردی و نظامی مداخله جویانه آمریکاست و این موضوع در تاریخ آمریکا نسبت به کشورهای آمریکای لاتین و سایر نقاط جهان ثابت شده است و سیاست خارجی واشنگتن معمولا در دوره های گوناگون یکسان بوده است.

به باور این سیاستمدار بولیویایی آمریکا به توازن قوا اعتقادی ندارد، بلکه همانطور که «هنری کیسینجر» وزیر امور خارجه سابق این کشور در کتاب «دیپلماسی» خود نوشته، نه تنها به این موضوع قائل نیست بلکه سران آن، خود را مالکان و اربابان آمریکای لاتین و کارائیب می دانند.

مولدیز همچنین با اشاره به اظهارات اخیر «جوسپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا آن سخنان را نیز تکرار کارزاری برای بی ثبات سازی کوبا برشمرد.

اوگو مولدیز در سال ۲۰۱۵ وزیر دولت بولیوی بود که پس از کودتا علیه اوو مورالس رئیس جمهوری سابق این کشور در سال ۲۰۱۹، ناگزیر به پناهندگی در سفارت مکزیک شد و در طول یکسال عمر دولت موقت سناتور «جنینه آنیس» در آنجا ماند.

وی همچنین درخصوص سازمان کشورهای آمریکایی را که آن را نهادی در جهت پیشبرد منافع آمریکا در کشورهای منطقه می دانست با اشاره به پیشنهاد «آندرس مانوئل لوپز اوبرادور» رئیس جمهوری مکزیک، بر جایگزینی این نهاد آمریکایی با سازمانی خودمختار که بازیچه دست واشنگتن نباشد، تاکید کرد.

سازمان کشورهای آمریکایی (OAS) که مقرّ آن در ایالت واشنگتن قرار دارد، نهادی متشکل از ۳۵ کشور قاره آمریکا از جمله کشورهای آمریکای لاتین است. این نهاد منطقه ای، در سال ۱۹۴۸ به منظور همکاری و همبستگی میان کشورهای عضو و با هدف نظارت بر انتخابات، در طول جنگ سرد پایه ریزی شد. اما طبق مستندات تاریخی، در واقع، نهادی ساخته دست آمریکا برای اجرای برنامه ها و دستورات واشنگتن از آب درآمد.

در همین راستا، مولدیز همچنین راهکار تقویت جامعه کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب (Celac) به عنوان بستری مناسب در منطقه بدون حضور کانادا و آمریکا را مطرح کرد.   

۶دهه تحریم و سیاست ظالمانه آمریکا علیه کوبا واقعیتی است که مردم این جزیره کارائیب را برای تامین کوچکترین حقوق انسانی‌شان به سختی انداخته است. حال که رفع تحریم‌ها، روشن‌ترین راه نجات مردم رنج‌کشیده این کشور آمریکای لاتین است، سران غربی با پاک کردن صورت مسئله، دولت کوبا را به «احترام به صدای معترضان» فرا می‌خوانند. فراخوانی که نه به معنای احترام به اصول دموکراسی ادعایی دولت‌های غربی، که پشت پرده آن، افزودن معضلی به عنوان بی‌ثباتی بر درد تحریم و مشکلات اقتصادی این کشور است.

به گزارش ایرنا، تلاش‌های آمریکا برای دخالت در امور داخلی کوبا در حالی انجام می‌شود که "میگل دیاز کانل" رییس جمهوری کوبا پیشتر در پاسخ به اظهارات بایدن، اقدام های مداخله جویانه واشنگتن برای ویرانی این کشور را «شکست‌خورده» خواند.