سمنان- ایرنا- کتاب «مدرسه قلعه به روایت اسناد» به بررسی اسناد مربوط به نقش ستاد پشتیبانی مناطق جنگی مستقر در مسجد و حسینیه مدرسه قلعه شاهرود می‌پردازد.

به گزارش ایرنا، اسناد به‌جا مانده از جنگ تحمیلی نشان دهنده رشادت ها و جوانمردی های اقشار مختلف مردم چه در خط مقدم و چه در پشت جبهه است و این ادعا نیست که ایثارگری مردم در پشتیبانی پدران، برادران و فرزندان خود در جبهه‌ها کمتر از آنان نیست.

اگر سلاح های مدرن جنگی، شناسایی و طراحی عملیاتی دقیق و نیز رزمندگان کارآزموده و کافی در اختیار یگان رزم باشد، ولی پشتیبانی تدارکاتی و تغذیه نیروها ضعیف و بی‌موقع باشد، آن طرح عملیاتی و رزمنده و سلاح کارآمد نخواهد بود و بر همین اساس است که نقش آماد و پشتیبانی (تدارکات) در کمک‌رسانی به جبهه های جنگ در هشت سال دفاع مقدس قابل توجه است.

با واکاوی اسناد به‌جا مانده از جنگ در خواهیم یافت که چگونه عناصر تدارک جبهه، واحدهای پشتیبانی و تدارکات در زیر سخت ترین آتش دشمن، وسایل مورد نیاز رزمندگان را از قبیل مهمات، آب، تغذیه در کنار ده‌ها وظیفه ای که برای پیشبرد اهداف جنگ، متقبل شده بودند، به آنان می‌رساندند.

کتاب «مدرسه قلعه به روایت اسناد» با موضوع بررسی اسناد مربوط به نقش ستاد پشتیبانی مناطق جنگی مستقر در مسجد و حسینیه مدرسه قلعه شاهرود، به اهتمام «مرتضی حاجیان نژاد» نوشته شد و انتشارات بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در تهران آن را به سفارش اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان سمنان، سال ۹۹ در ۲۲۴ صفحه با شمارگان ۵۰۰ نسخه چاپ و منتشر کرد.

درباره نگارنده

حاجیان نژاد در سال ۱۳۵۷ در روستای دروار شهرستان دامغان متولد شد. وی به دلیل علاقه وافرش به ادبیات، از سال ۱۳۷۵ به سرودن شعر و نوشتن داستان روی آورد اما هیچ یک از این آثار آماده چاپش، منتشر نشد.

وی پس از مدتی در سایت‌های خبری در موضوعات مختلف مقاله نوشت. علاقه و اشتیاق وی به پژوهش باعث شد در این سال‌ها سه اثر در حوزه‌های مختلف تالیف کند اما به دلایلی این آثار نیز فرصت انتشار را پیدا نکرد.

وی از سال ۱۳۹۲ همکاری‌اش را با دفتر ادبیات پایداری حوزه هنری سمنان آغاز کرد. اولین کتاب وی تحت عنوان «رد پایی بر آنان» مربوط به خاطرات عبدالوهاب ناظمیان به عنوان اولین اثر تاریخ شفاهی استان سمنان در حوزه دفاع مقدس، در سال ۱۳۹۳ منتشر شد.