به گزارش ایرنا از ریانووستی، زاخارووا روز سه شنبه در برنامه تلویزیونی سیاسی ولادیمیر سالاویف در شبکه تلویزیونی روسیه۱ گفت: ورزشکاران آمریکایی و ورزش آمریکا مساله بزرگ دارد (که دوپینگ است) و این عقیده من نیست و به دیدگاه کارشناسان حرفه ای استناد می کنم.
وی در این برنامه تلویزیونی درباره دوپینگ خاطرنشان کرد: من همینک دیدگاه کارشناسان حرفه ای در آمریکا را بازگو می کنم که دوپینگ در این کشور را مساله ای بزرگ می خوانند.
در ادامه برنامه تلویزیونی گفته شد که دوپینگ مساله ای جهانی است و نمی تواند فقط در مورد روسیه درنظر گرفته شود که در زمان حاضر از سوی سازمان جهانی دوپینگ (وادا) تحریم هایی در مورد این کشور وضع شده است.
زاخارووا گفت: اگر این مساله مختص یک کشور بود سازمان های بین المللی هر ساله آن را در فرمت های مختلف مطرح نمی کردند و منابع مالی برای این منظور اختصاص نمی دادند.
آندره ژولینسکی رئیس تیم پزشکی تیم المپیک روسیه پیش تر گفته بود که تست دوپینگ ورزشکاران روس در المپیک توکیو به دقت انجام گرفت و همه تست ها منفی بودند.
نتایج یک نظرسنجی که سازمان ضددوپینگ آمریکا انجام داده نشان می دهد آمریکایی ها مصرف داروهای نیروزا را جدی ترین مشکل ورزش امروز می دانند.
به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز از نیویورک، از ۹ هزار فرد مورد بررسی ، ۷۵ درصد آنها دوپینگ ورزشکاران را نقض اصول اخلاقی در ورزش می دانند.
این تحقیق موید آن است که مردم به درستکاری در ورزش اهمیت می دهند.
سازمان ضددوپینگ این نظرسنجی را به منظور درک بهتر باورهای مردم در مورد نقش و اهمیت ورزش در جامعه انجام داده است.
محوریت پول و رفتار مجرمانه ورزشکاران معروف در رده های بعدی مشکلات اصلی ورزش بیان شده است.
گروه هکری فنسی بیرز براساس اطلاعات ایمیلی آژانس مبارزه با دوپینگ آمریکا فاش کرد که سازمان جهانی مبارزه با دوپینگ (وادا) ۵۸۳ مجوز استفاده از داروهای نیروزا را در یک سال برای ورزشکاران این کشور صادر کرده است.
به گزارش ایرنا، این گروه هکری چند سال پیش موفق شد به اسناد محرمانه وادا دست یابد، که بر اساس آن پنج فهرست از ده ها قهرمان دوپینگی را که بیشتر از آمریکا و انگلیس بودند فاش و اعلام کرد که این سازمان از دوپینگ آنها آگاهی داشته و حتی مجوز این اقدام را نیز داده است.
روزنامه روسی ایزوستیا در این باره نوشت: فنسی بیرز براساس اطلاعات ایمیلی آژانس مبارزه با دوپینگ آمریکا و پیام های الکترونی میتو فدوروک رئیس مرکز علمی این آژانس، استاد جدیدی را منتشر کرده است.
بر پایه اعلام این گروه هکری مبتنی بر اطلاعات پیام های فدوروک، بیش از ۲۰۰ ورزشکار آمریکایی از ماده «TUE» که در فهرست داروهای نیروزای سازمان جهانی مبارزه با دوپینگ قرار دارد، استفاده کرده اند.
بر این اساس، بسیاری از ورزشکاران دوپینگی آمریکا استفاده کننده از این ماده ممنوعه قهرمانان دوچرخه سواری، شنا، اسکی و تریاتلون (ورزش ترکیبی استقامتی سه گانه) هستند.
فنسی بیرز همچنین اعلام کرده که آژانس مبارزه با دوپینگ آمریکا در بسیاری از موارد نسبت به اقدام غیرقانونی ورزشکاران این کشور آگاهی داشته، ولی از آن چشم پوشی کرده است.
براساس سندهای هک شده انتشار یافته، برخی ورزشکاران با وجود چند مرحله تائید استفاده از داروهای نیروزا در نمونه سنجی ها، اجازه یافته بودند در رقابت های المپیک ریو ۲۰۱۶ شرکت و حتی تا چهار نشان طلا کسب کنند.
رافائل نادال قهرمان تنیس و برنده ۱۴ تورنمنت گراند اسلم، سیمونه بایلز دارنده چهار مدال طلای ژیمناستیک بانوان ریو ۲۰۱۶ از آمریکا، نیکل آدامز با طلای مشت زنی، لوری ثروت دوچرخه سوار دارنده دو نشان طلا، شیون ماری اوکنور نقره شنای ۲۰۰ متر ریو، مو فارا دو ومیدانی، الکس دنسون، کریستا گالن و سم کوئک بازیکنان هاکی روی چمن همگی از انگلیس و چاسلو چخ شناگر مجارستانی جزو دوپینگی ها معرفی شده اند که براساس اعلام فنسی بیرز وادا نیز از آن آگاهی داشته است.
لوری ارناندز ژیمناست آمریکایی، کاسبر مورتنسن بازیکن هندبال از دانمارک، فابیان کانچلارا دوچرخه سوار سوئیسی قهرمان المپیک ۲۰۰۸ پکن و ۲۰۱۶ ریو و میلوش تئودوسویچ بازیکن تیم بسکتبال صربستان دارنده نشان نقره ریو ۲۰۱۶، قهرمانی سال ۲۰۱۴ جهان و ۲۰۰۹ اروپا نیز در این فهرست قرار داشته اند.
همچنین اولیویه نیگلی یک مقام بلندپایه وادا گفته بودکه در حمله انجام شده، هکران روسی شرکت داشتند و یکی از مدارک کپی شده مربوط به استفاده سرن و وینوس مشهور به خواهران ویلیامز تنیس بازان معروف آمریکایی از داروهای نیروزا بوده است.