به گزارش ایرنا، اگرچه قرن ها از حادثه کربلا می گذرد اما همچنان یکی از مهمترین تحولات سیاسی اجتماعی تاریخ بشریت و از رویدادهای بی نظیر در تداوم خط رسالت پیامبران الهی است که پس از گذشت ۱۴ قرن از این قیام همچنان الگوی بینظیر و بی بدیل قیامهای عدالت خواهانه و ظلم ستیز است.
عزاداریهای محرم امسال برای دومین سال متوالی در سایه شوم کرونا که بر همه جنبههای زندگی انسانها سایه افکنده است و خیلی از برنامه ها و آئینها از جمله مذهبی را تحت تاثیر این شرایط قرار داده است، به منظور حفظ سلامت مردم با شیوههای متفاوت تر از گذشته که این ویروس در جامعه نفوذ نکرده بود، برگزار میشود.
بیشتر فکر میکردند محرم امسال غریبانه برگزار میشود که افسوسش تا سالها بر دل و جان عزاداران بنشیند اما علم عزاداری نه تنها بر فراز آسمان بلکه بر هر خانه و کوچه برافراشته شد، طوریکه هر خانه به یک تکیه و هر کوچه به یک حسینیه تبدیل شده است.
این روزها هر گوشه ای را که نگاه کنید پرچم عزای حسینی برافراشته و شهر به شهر سیاه پوش شهادت امام حسین (ع) و یاران با وفایش شده است و مردم به هر شکلی ارادت خود را به سیدالشهدا (ع) به نمایش گذاشتهاند.
کرونا گرچه امسال نیز سبک و سیاق عزاداری ها را تحت تاثیر خود قرار داده است اما این تغییر تنها در شیوه برگزاری عزاداریها است و این بیماری باعث نشده تا مردم در تکاپوی اقامه عزای سالار شهیدان نباشند و با شور وعشق وافری ارادات خود را ابراز میدارند.
عاشقان سرور و سالار شهیدان این دیار با شیوع این ویروس و التزام به حفظ سلامت عزاداران ، هر کس به فراخور موقعیت موجود و با رعایت پروتکل های بهداشتی سعی در برگزاری عزای محرم دارد.
مردم این دیار از گذشته دور تاکنون هر سال چندروز مانده به ماه محرم، به تدارک و آماده سازی و سیاهپوش کردن اماکن و خیابان و مساجد و کوچه و خیابانها برای این ماه عزا میپردازند و امسال نیز تداوم داشته است.
به اهتزاز درآمدن پرچمهای عزا در شهر تا سر در خانهها و ادارات، برگزاری برنامههای مذهبی و عزاداری با حفظ پروتکلهای بهداشتی در اماکن مذهبی براساس دستورالعملهای ستاد ملی مقابله با کرونا، اهدای نذریها به صورت کمکهای مومنانه، بهره گیری از ظرفیت فضای مجازی در پخش برنامهها، راه اندازی پویش هر خانه یک حسینیه و هر خانه یک پرچم در این شهرستان نشانگر شعور و شور والای عاشقان خاندان اهل بیت (ع) مردم این دیار است تا چراغ نورانی امام حسین (ع) پس از قرن ها همچنان روشن و بدرخشد.
برگزاری آئینهای محرم امسال در شهرستان گناوه بیشتر با بهرهگیری از فضای مجازی و یا در فضاهای باز با رعایت پروتکلهای بهداشتی توسط هیات های مذهبی و حسینیهها و تکایا و دست اندر کاران فرهنگی و مذهبی در حال برگزاری است.
امام جمعه گناوه گفت: قیام کربلا، تاریخ انسانساز و واقعهای است که اگر چه در زمانی کوتاه رخ داده است اما یکی از مهمترین تحولات سیاسی اجتماعی تاریخ بشریت و از رویدادهای بی نظیر در تداوم خط رسالت پیامبران الهی است که پس از گذشت ۱۴ قرن از این قیام خونین همچنان زنده و پایدار و ماندگار مانده است.
حجت الاسلام سیدعبدالهادی رکنی حسینی افزود: در میان شخصیتهای آسمانی که هیچ گاه در تاریخ فراموش نخواهد شد حادثه کربلا و شخصیت والای حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و یاران باوفای ایشان است و عاشقان این امام همام با ارادات خاصی این نهضت خونبار را به طرز باعظمتی گرامی میدارند.
وی اظهارداشت: مردم مومن و ولایتمدار و متدین این شهرستان که در برگزاری آیینهای ماه محرم و صفر زبانزد هستند، با عشق و ارادت خاصی این ایام را از گذشته تاکنون در هر شرایطی گرامی و زنده نگه میدارند.
امام جمعه گناوه گفت: دستورالعملهای اعلام شده برای اجرای مراسم محرم از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا به هیات های مذهبی و تکایا اعلام شده است و آنها نیز در حال اجرای برنامهها با در نظر گرفتن شیوه نامهها هستند.
وی بیان کرد: باتوجه به شرایط حاکم کرونایی بر کشور، دستورالعملهای ستاد ملی مقابله با کرونا به فرموده رهبر معظم انقلاب تا پایان ماه محرم و صفر لازم الاجرا است.
رئیس شورای هیاتهای مذهبی گناوه گفت: آیینهای ماه محرم امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا و به منظور حفظ سلامت عزاداران حسینی مانند سال گذشته با شرایط ویژهای برگزار میشود و در این ارتباط هیاتهای مذهبی و عاشقان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) پرشورتر از سالهای پیش در حال برگزاری آئینها و اقامه عزای سید و سالار شهیدان و یاران باوفایش هستند.
عبدالحمید شیخی افزود: هیاتهای مذهبی، حسینیه ها، مساجد، محلات و خیابان های سطح شهر وروستای این شهرستان قبل از فرارسیدن ماه محرم باشور و شعور حسینی اقدام به سیاهپوش کردن و نصب پرچمهای عزا کردهاند.
وی بیان کرد: هیات ها و بانیان مراسم نسبت به دستورالعملهای ستاد ملی مقابله با کرونا توجیه کامل شده اند و در برنامه ها به منظور حفظ سلامت عزاداران حسینی، ماسک و نذرها به صورت بسته بندی توزیع میشود.
رئیس شورای هیاتهای مذهبی گناوه گفت: به منظور حسن اجرای کامل دستورالعملهای بهداشتی در هیاتهایی که امکان اجرای حضوری آئینها را دارند با برنامه ریزی صورت گرفته بازرسانی از سوی این شورا، حوزه علمیه خواهران و پایگاههای بسیج نظارت خواهند کرد.
شیخی اظهارداشت: سخنرانی همراه با اقامه عزا با بهرهمندی از ظرفیت فضای مجازی توسط برخی هیات های مذهبی شهرستان که شرایط برگزاری مراسم حضوری را در این ایام ندارند ، هر شب اجرا میشود.
رئیس شورای هیاتهای مذهبی گناوه افزود: ماشین نویسی پشت شیشه خودروها، سخنرانی در فضای مجازی ، پخش بستههای فرهنگی ویژه محرم در گروهها و کانالهای مجازی، برپایی ایستگاه سلامت، پخش صوت نواهای حسینی در نقاط مختلف شهرستان، نصب پرچم عزای حسینی بر سر در خانهها ، توزیع بستههای معیشتی بین نیازمندان توسط خادم یاران رضوی و هیاتهای مذهبی ، راه اندازی پویش " هر خانه یک حسینیه" و " هر خانه یک پرچم " از دیگر برنامههای ماه محرم امسال در شهر و روستاهای این شهرستان است.