به گزارش ایرنا، محمد آیینی، رضا ابرارخرم، حسین افشاری، سیدمسعود حسینی، مجید شاکریکرم، علیرضا عقیقی، عزیزالله یوسفی و امیررضا یوسفیان به عنوان گزینههای شهرداری همدان معرفی شدند که البته حسین افشاری از حضور در این ماراتن انصراف داد تا اعضای شورا با سرعت عمل بالا نسبت به جایگزین گزینهای دیگر اقدام کنند.
حسین افشاری به طور رسمی انصراف خود را اعلام کرد و مجید درویشی فرماندار سابق اسدآباد و مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری همدان جایگزین وی شد.
افشاری نخستین گزینه جدول زمانبندی ارایه برنامههای کاندیداها تصدی مدیریت شهری همدان بود که روز گذشته با اعلام انصراف، در صحن شورا حضور نیافت.
افشاری نخستین گزینه جدول زمانبندی ارایه برنامههای کاندیداها تصدی مدیریت شهری همدان بود که روز گذشته با اعلام انصراف، در صحن شورا حضور نیافت.
در این بین عزیزالله یوسفی و سیدمسعود حسینی امروز در جمع شورانشینان حضور یافته و برنامههای خود را ارایه می کنند.
فردا /پنجشنبه/ نیز قرار است مجید شاکری کرم سرپرست فعلی شهرداری، رضا ابرار خرم معاون اداری – مالی شهرداری به همراه علیرضا عقیقی دیگر گزینه مدنظر برنامههای خود را به صورت حضوری و هر یک به مدت یک ساعت و نیم در صحن شورا ارایه دهند.
همچنین روز /جمعه/ در آخرین روز از بررسی برنامه گزینههای شهرداری، محمد آیینی و امیررضا یوسفیان باید در صحن شورا حضور یابند.
۱۰ معیار مهم شورا برای انتخاب شهردار
اعضای شورای شهر همدان برای انتخاب شهردار از هفتهها قبل دست به کار شدند و نخستین اقدام آنان جمعآوری نظرات ۲۶۰ تن از نخبگان دانشگاهی، حوزوی، اداری و سایر صاحب نظران پیرامون تدوین شاخصها، معیارها و نیز فرایند پیشنهادی انتخاب شهردار بود.
در واقع شورانشینان ۱۰ معیار مهم را برای انتخاب شهردار همدان منظور کردهاند که شامل اجرایی شدن شهر و شهرداری الکترونیک و روانسازی و سرعت بخشیدن در ارایه خدمات و مجوزها به شهروندان، اجرای عدالت شهری و توزیع متوازن منابع در مناطق مختلف شهری، شفافیت در مدیریت شهری، توجه خاص به بافتهای فرسوده، توسعه زیرساختهای گردشگری، ارتقای زیست محیطی، لزوم تهیه پیوستهای مطالعاتی دقیق و کارشناسی برای طرحهای عمرانی است.
اعضای شورا در اولین اقدام نسبت به انتخاب ۲۰ گزینه برای ریاست شورای شهر همدان به جمعبندی رسیدند و سپس هشت گزینه نهایی معرفی شدند.
افرادی که از سوابق مدیریتی، آموزشی و اجرایی برخوردار بوده و تفکرات آنها با آنچه اعضای شورای ششم دنبال میکند، همخوانی دارد.
در بین گزینهها هستند افرادی که سالها در پستهای مختلف مدیریت شهری فعالیت داشتهاند و از تجربه گرانبها در این عرصه برخوردارند.
اما آنچه که مغایر با ادعای رییس شورای اسلامی شهر همدان مبنی بر بومی بودن شهردار جدید است، حضور برخی چهرههای غیربومی در بین گزینهها بود.
انصراف فرماندار سابق همدان
حسین افشاری بیگمان یکی از گزینههای اصلی و سرشناس شهرداری همدان بود که قبل از ارایه برنامه و ورود به ماراتن هشت گزینه مدیریت شهری، انصراف خود را اعلام کرد.
وی با صدور پیام و ارسال نامه رسمی خطاب به محمود مسگریان رییس شورای شهر همدان اینگونه نوشت: ضمن تقدیر و تشکر از حسن نظر اعضای محترم شورای ششم و ابراز لطف تعداد کثیری از بزرگان و فرهیختگان نسبت به اینجانب به عنوان خدمتگزار کوچک مردم، نظر به محدودیتهای اداری و ملاحظات شخصی، پذیرش مسئولیت شهرداری همدان را به صلاح نمیدانم.
در پایان به عنوان شهروندی مطلع از ظرفیتها و استعدادهای انسانی و طبیعی همدان توصیه اکیدم به اعضای محترم شورای ششم که افرادی ارزش مدار، پاکدست و با روحیه انقلابی هستند این است که برای انتخاب شهردار همدان که پایتخت تاریخ وتمدن ایران زمین نام گرفته، خود را به گزینههای داوطلب محدود نکرده و به دنبال افراد کارآمد و شایسته که بنا به توصیه بزرگان دین معمولا از پذیرش مسوولیتها اکراه میورزند، باشند.
با انصراف او از بین گزینهها، مجید درویشی فرماندار سابق اسدآباد جایگزین وی شد و باید برنامه خود را ارایه دهد.
درویشی نیز سالها در پستهای مختلف در شهرداری همدان تجربه مدیریتی داشته و حتی در شورای پنجم نیز جزو گزینههای شهرداری بود که در نهایت به این مهم نرسید.
او هم اکنون مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری همدان است و فرصت کمی برای ارایه برنامه به اعضای شورا دارد.
اتکای شورای ششم به پخش اینستاگرامی
اعضای شورای شهر همدان برای اینکه رویه شفافسازی امور اجرایی خود را از همان آغاز به کار نشستهای خود، پیش بگیرند، اقدام به پخش جلسه بررسی برنامه گزینه از شبکه اجتماعی اینستاگرام شدند.
شورا برای دسترسی آسان شهروندان به جلسه، اقدام به راه اندازی پخش زنده برنامههای کاندیداهای شهردار همدان از لایو اینستاگرام به نشانی 🆔https://instagram.com/_u/hamedan_shora.ir کرد.
در واقع شورای ششم برپایه شفافسازی سعی دارد تا مردم را در جریان موضوع مهم انتخاب شهردار و برنامههای پیشنهادی آنان قرار دهد.
شورای ششم برپایه شفافسازی سعی دارد تا مردم را در جریان موضوع مهم انتخاب شهردار و برنامههای پیشنهادی آنان قرار دهد.
براین اساس شورای شهر ۲ پیج اینستاگرامی را با همکاری یکی از خبرگزاریها در صحن شورا ایجاد کرده تا مردم نیز نظاره گر انتخاب شهردار باشند.
شورای ششم میکوشد تا از همان شروع به کار، خود را از جنس مردم دانسته و پنهان کاری در تصمیم گیری و انتخاب شهردار پشت درهای بسته را برچیند.
در واقع اعضای شورای ششم مدعی هستند که دلیلی بر پنهان کاری نیست و باید با مردم به عنوان صاحبان اصلی شهر شفاف بود.
هر چند در روز تحلیف شورای شهر ششم شاهد بودیم که پس از معرفی رسمی اعضا، جلسه غیرعلنی اعلام شد و خواستار خروج محترمانه خبرنگاران از نشست شدند.
مسئولیت سنگین شهردار جدید
ماراتن انتخاب شهردار جدید همدان از بین هشت گزینه منتخب در شرایطی است که فرد برگزیده مسیری سخت و مسئولیتی سنگین در پیش دارد.
این روزها کاربران فضای مجازی به شدت رویه انتخاب شهردار را دنبال میکنند و معتقدند شهردار جدید باید در حد و اندازه مدیریت قبلی فعال و دستاورد داشته باشد.
این روزها کاربران فضای مجازی به شدت رویه انتخاب شهردار را دنبال میکنند و معتقدند شهردار جدید باید در حد واندازه مدیریت قبلی فعال و دستاورد داشته باشد.
همین مساله باعث شده تا شهروندان همدانی در شبکههای اجتماعی به خصوص در صفحه شخصی اعضای شورای شهر واکنش نشان دهند و خواستار انتخاب شهردار تلاشگر و موثر باشند.
از سوی دیگر برخی اعضای شورا نیز در صفحههای اینستاگرامی خود نسبت به تحلیل و بررسی مراحل انتخاب شهردار نکاتی را منتشر کردهاند که البته اشارهای نیز به حواشی نشستهای بررسی برنامه گزینهها شده است.
با این حال شهروندان همدانی معتقدند که شهردار جدید باید فراتر از مدیریتهای قبلی تلاش و دوندگی داشته باشد تا ضمن رفع کاستیها، رضایت مندی بیش از پیش مردم حاصل شود.