به گزارش ایرنا از روزنامه ال پریودیکو اسپانیا، مجلس نمایندگان برزیل پروژه ریاست جمهوری با هدف ریشهکنی رأیدهی الکترونیکی در این کشور را ناکام گذاشت و با جایگزینی برگه های چاپی در سیستم رای دهی، تحت فشار «ژائیر بولسونارو» رئیس جمهوری این کشور مخالفت کرد. اگرچه لایحه بولسوناریسم ۲۲۹ رای موافق نیز داشت، اما این آراء باید به تعداد ۳۰۸ رای میرسید.
رئیس جمهوری برزیل ماه گذشته گفت نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال آتی را نمی پذیرد مگر اینکه سیستم رای گیری کنونی که از رایانه برای ثبت آراء استفاده می کند با برگه های چاپ شده جایگزین شود.
این در حالی است که از سال ۱۹۹۶ میلادی، شیوه رأی دهی الکترونیکی در انتخابات برزیل اجرا شده است. اما بولسونارو در دفاع از سیستم سنتی رأی دهی از طریق برگه آراء، تا حد تهدید به تعلیق انتخابات اکتبر ۲۰۲۲ پیش رفت، با وجود آنکه براساس نظرسنجی ها او در این انتخابات بازنده است.
به تحلیل کارشناسان، بولسونارو با این اظهارات در یک سال مانده به انتخابات ریاست جمهوری قصد دارد نتایج نظرسنجی ها که حاکی از کاهش چشمگیر محبوبیت وی در میان مردم برزیل است را به چالش کشیده و از پذیرش نتایج انتخابات از هم اکنون امتناع ورزد. اظهارات بولسونارو در واقع بیانگر رویکرد جنجالی درباره سیستم انتخاباتی برزیل است که آن را مستعد تقلب می داند و به دنبال زیر سوال بردن نتیجه آرا از پیش است.
نتایج نظرسنجی ها در برزیل حاکی از آن است که بولسونارو پس از «لوئیس ایناسیو لولا دا سیلوا» رئیس جمهوری سابق برزیل قرار دارد. تازه ترین نتایج منتشر شده از مرکز نظرسنجی «سیانتی/ امدیاِی» (CNT/MDA) برزیل، از پیروزی احتمالی لوئیس ایناسیو لولا داسیلوا رئیسجمهوری پیشین برزیل در دور نخست و دوم انتخابات ریاست جمهوری این کشور در دوم اکتبر ۲۰۲۲ (۱۰ مهر ۱۴۰۱) خبر داد.
بولسونارو که به دلیل اتخاذ رویکردهای سیاسی مشابه «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری سابق آمریکا به «ترامپ برزیل» مشهور شده، از ادعاهای ترامپ مبنی بر وقوع تقلب در انتخابات آمریکا در سال گذشته نیز حمایت کرده بود. انتخابات بحث برانگیزی که در نهایت منجر به رسوایی جنجالی حمله به کنگره این کشور از سوی طرفداران ترامپ شد.
سوء عملکرد رئیس جمهوری برزیل در مقابله با بحران بهداشتی کرونا که منجر به شیوع گسترده ویروس کرونا و افزایش مبتلایان و جانباختگان بر اثر بیماری همه گیر شده، موج انتقادات داخلی و جهانی را علیه وی به راه انداخته است. این در حالی است که بولسونارو در تقلاست تا آراء مردمی را با اقدامات بعضا قهری به چنگ آورد.
بولسونارو در اقدام اخیر خود دیروز سه شنبه، از رژه نظامی غیرمنتظره ای در خیابان های این کشور سان دید. اقدامی که اپوزیسیون این کشور آن را به عنوان تلاش رهبر راستگرای برزیلی برای ترساندن کنگره در طول تصمیم گیری کلیدی درباره دولت ارزیابی میکرد. با این همه کنگره با رأی مخالف خود به خواسته رئیس جمهوری، وی را در برنامه های آتی خود ناکام گذاشت.
هفته گذشته رئیس جمهوری برزیل گفت چنانچه تقلب انتخاباتی رخ دهد، او ریاست را تحویل نخواهد داد. این صحبت ها موجب شد تا منتقدان تاکید کنند که بولسونارو به دنبال تضعیف کردن سیستم انتخاباتی برزیل است.