مسکو - ایرنا - آناتولی گلاز سخنگوی وزارت امور خارجه بلاروس اعلام کرد که به آمریکا تا اول ماه سپتامبر (۱۰ شهریور ماه) مهلت داده است که شمار کارکنان سفارتخانه خود را در مینسک کاهش دهد.

به گزارش ایرنا به نقل از ریانووستی، گلاز روز چهارشنبه گفت: در شرایطی که واشنگتن همکاری ها با مینسک را در همه عرصه ها کاهش داده و به ایجاد موانع برای رشد اقتصاد بلاروس می پردازد، ما نیز هیچ دلیلی برای حضور این تعداد بزرگ کارکنان سفارت آمریکا در مینسک نمی بینیم.

به گفته سخنگوی وزارت خارجه بلاروس، طرف بلاروسی، تدابیر متقابل به اقدامات غیردوستانه و حتی خصمانه واشنگتن را به طرف آمریکایی اعلام کرده است.

گلاز گفت: به طرف آمریکایی مهلت داده شده است شمار کارکنان سفارت خود در مینسک را کاهش داده و به ۵ نفر برساند. 

روز سه شنبه وزارت خارجه بلاروس به دنبال تحریم های جدید انگلیس، آمریکا و کانادا، اعلام کرد که اقدامات مناسب در مقابل تحریم های غرب اتخاذ خواهد شد.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری تاس، وزارت امور خارجه بلاروس اعلام کرد که اقدامات یکجانبه ایالات متحده، انگلیس و کانادا علیه کشور ما مغایر با منشور سازمان ملل متحد و قوانین بین المللی و تعهدات آنها در سازمان امنیت و همکاری اروپا است.  

بر اساس بیانیه وزارت امور خارجه بلاروس، مخالفان غربی ما که در پشت شعارهای ریاکارانه حمایت از حقوق بشر و دموکراسی پنهان شده اند، با منافع روشمند ژئوپلیتیکی هدایت می شوند.  

الکساندر لوکاشنکو رئیس جمهوری بلاروس به تازگی در واکنش به تحریم های آمریکا اعلام کرد که مینسک این اقدامات را بدون پاسخ نمی ماند و تدابیر متقابل بکار خواهد گرفت. 

مواضع بلاروس در مقابل کشورهای غربی در حالی مطرح می شود که ایالات متحده آمریکا، کانادا و انگلیس روز دوشنبه در سالگرد آنچه تقلب در انتخابات ریاست جمهوری بلاروس عنوان شد، تحریم‌هایی را علیه این کشور اعمال کردند.

انتخابات ریاست جمهوری بلاروس ۱۹ مرداد ماه برگزار شد و تنها ساعاتی پس از رای‌گیری، اعلام شد لوکاشنکو برای ششمین بار پیاپی با کسب ۸۰ درصد آرا، رییس جمهوری این کشور شده است.

مخالفانی که هفته‌ها پیش از انتخابات دست به اعتراض زده بودند، با شنیدن نتایج انتخابات خشمگین شده و به خیابان‌ها ریختند، و این اعتراض ها  تا ماهها ادامه داشت.  

آمریکا و اتحادیه اروپا تحریم های گسترده در مورد بلاروس وضع کرده و خواستار کناره گیری حکومت این کشور و روی کار آمدن مخالفان غربگرای وی به رهبری سوتلانا تیخانو فسکایا شده اند.