استانها-ایرنا- شماری از صاحب‌نظران، اعضای هیات علمی و استادان حوزه و دانشگاه، رویکرد وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی را تقویت تمدن و فرهنگ اسلامی توصیف کردند و اظهارداشتند که محمد مهدی اسماعیلی با توجه به برخورداری از تجارب متعدد،روحیه جهادی و آینده نگری،زمینه ساز تحول وزارتخانه خواهد بود.

رئیس جمهوری امروز (چهارشنبه) فهرست وزیران پیشنهادی دولت سیزدهم را تقدیم مجلس شورای اسلامی کرد که محمد مهدی اسماعیلی به عنوان گزینه پیشنهادی تصدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به قوه مقننه معرفی شده است.

محمدمهدی اسماعیلی متولد ۱۳۵۴ و از طلاب دانش‌آموخته مدرسه عالی شهید مطهری و دارای مدرک دکترای علوم سیاسی از پژوهشگاه علوم‌انسانی و مطالعات فرهنگی است.

عضو هیات علمی و مدیر گروه جامعه‌شناسی سیاسی موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران،مدیرکل ارزیابی برنامه‌های تولیدی سیما و مؤسس قرارگاه رسانه سازمان صدا وسیما، معاون فرهنگی‌ و اجتماعی مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری، معاون سیاسی، امنیتی، فرهنگی و اجتماعی استاندار اصفهان، عضویت در کارگروه تحول فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس دفتر تحقیقات اجتماعی آستان قدس رضوی، مشاور فرهنگی و اجتماعی رئیس قوه قضاییه و معاون پژوهشی مرکز اسناد انقلاب اسلامی بخشی از سوابق اجرایی اسماعیلی است.

خبرنگاران ایرنا در خصوص ویژگی های وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی به گفت و گو با صاحب‌نظران و استادان حوزه و دانشگاه پرداختند.

آنان در این گفت و گوها با اشاره به سابقه و عملکرد مناسب محمدمهدی اسماعیلی در نهادها و سازمان‌های مختلف در امور فرهنگی و اجتماعی، تاکید کردند که نخستین موضوع با اهمیت برای موفقیت در کابینه دولت سیزدهم، همسویی با نظرات، مواضع، دیدگاه‌ و سیاست‌های آیت الله رئیسی است و اسماعیلی از این ویژگی برخوردار است.

این استادان دانشگاه ، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را یک مجموعه پیچیده توصیف کردند و گفتند: همت والا در این عرصه نیاز است و با توجه به زیرمجموعه‌های متنوع و نهادهای اقماری متعدد این وزارتخانه برای پیشبرد اهداف باید پشتکار فراوان داشت.

رویکرد وزیر پیشنهادی فرهنگ، تقویت تمدن و فرهنگ اسلامی است

رییس مجمع نمایندگان آذربایجان غربی در مجلس شورای اسلامی گفت: رویکرد محمدمهدی اسماعیلی گزینه پیشنهادی تصدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تلاش برای تقویت تمدن و فرهنگ اسلامی است.

 حجت‌الاسلام سید سلمان ذاکر  افزود: با تقویت فرهنگ و تمدن اسلامی، این فرهنگ در مقابل تمدن‌های غربی ایستادگی می‌کند و دوام می‌آورد.

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: همچنین توجه به مشکلات اصحاب رسانه و خبرنگاران از جمله موضوع بیمه و تلاش برای حل آن‌ها از دیگر رویکردهای اسماعیلی است.

ذاکر در ادامه با اشاره به کارآمدی و فساد ستیزی به عنوان یکی از ویژگی‌های آیت‌الله سید ابراهیم رییسی، بیان کرد: وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز از این قاعده مستثنی نیست و از این روحیه برخوردار است. 

وی ادامه داد: انتظار می رود اسماعیلی با توجه به قواعد سیاسی امام راحل، فرهنگ ایثار و شهادت، کرامت انسانی و توجه واقعی به هنرمندان گام‌های جدی برای رشد و تعالی حوزه فرهنگ بردارند.

گزینه پیشنهادی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی زمینه ساز تحول خواهد بود

 عضو هیات علمی و استاد علوم سیاسی دانشگاه اصفهان گفت: محمدمهدی اسماعیلی بعنوان گزینه پیشنهادی تصدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت سیزدهم، با توجه به برخورداری از تجارب متعدد می‌تواند زمینه ساز تحول در این وزارتخانه باشد.

محسن نصری  افزود: اسماعیلی با توجه به سابقه و عملکرد مناسب در نهادها و سازمان‌های مختلف در امور فرهنگی و اجتماعی ،چهره فرهنگی شناخته شده‌ای به شمار می‌رود.

وی با اشاره به خصوصیات وزارتخانه موفق و موثر در دولت پیش رو اضافه کرد: نخستین موضوع با اهمیت برای موفقیت در کابینه دولت سیزدهم، همسویی با نظرات، مواضع، دیدگاه‌ و سیاست‌های آیت الله رئیسی است و اسماعیلی از این ویژگی برخوردار است.

عضو هیات علمی و استاد علوم سیاسی دانشگاه اصفهان با بیان خصوصیات فردی و اجتماعی گزینه پیشنهادی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اسماعیلی با عملکردی که در نهادهای گوناگون مانند قوه قضاییه، صدا و سیما و استانداری اصفهان داشته، نشان داده اهل کار جهادی و انقلابی است.

نصری با اشاره به اینکه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت سیزدهم باید با تمام مسائل انقلاب اسلامی آشنا باشد، تصریح کرد: اسماعیلی این خصوصیت را دارد و ارتباط خوب با جوانان در دانشگاه گزینه مناسبی برای وزراتخانه مذکور خواهد بود.

وی ادامه داد: این گزینه با گماردن مسئولان و افراد مجرب در بخش‌های مختلف زیر مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی زمینه تغییر و تحول در فیلم، تئاتر، نویسندگی، موضوعات قرآنی، مطبوعات و موسیقی را رقم خواهد زد.

توجه به عدالت فرهنگی و توزیع عادلانه بودجه در استانها 

این تحلیلگر مسائل اجتماعی با اشاره به اهمیت رویکرد اسلامی انقلابی در مسائل فرهنگی کشور اظهار اطمینان کرد که با حضور محمد مهدی اسماعیلی توجه ویژه‌ای به عدالت فرهنگی و توزیع عادلانه بودجه در استانها و شهرها خواهد شد.

نصری اضافه کرد: صدور موازین و آرمان‌های انقلاب و فرهنگ ایرانی اسلامی به دیگر کشورها با محوریت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همکاری وزارت امور خارجه از جمله ضروریات آینده خواهد بود که مطمئنا وزیر پیشنهادی به این موضوع نیز نگاه جدی خواهد داشت.

روحیه جهادی و آینده نگری از ویژگی‌های گزینه پیشنهادی وزارت فرهنگ است

مدیر مرکز ملی نوآوری و خلاقیت اشراق وابسته به دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، گفت: آینده نگری و همت بلند و روحیه جهادی و انقلابی از ویژگی‌های محمدمهدی اسماعیلی گزینه پیشنهادی تصدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت سیزدهم است.

حجت‌الاسلام و المسلمین محمد قطبی افزود: روحیه انقلابی و خستگی ناپذیری  اسماعیلی بی شک زمینه ساز موفقیت در این وزارتخانه خواهد بود.

وی ادامه داد: سابقه و تجربه بالای این گزینه پیشنهادی در نهادهای گوناگون فرهنگی و اجتماعی مانند صدا و سیما و وزارت کشور و آشنایی با ساختارهای اجرایی برای پیش بردن اهداف و وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مفید است.

مدیرکل اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان ادامه داد: در زمان فعالیت در اداره‌ کل، افتخار همکاری با اسماعیلی را داشتم و و به جرات می‌توان گفت ایشان گزینه مناسبی برای تصدی وزارتخانه است.

حجت الاسلام و المسلمین قطبی با بیان اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یک مجموعه پیچیده است، اظهارداشت: همت والا در این عرصه نیاز است و با توجه به زیرمجموعه‌های متنوع و نهادهای اقماری متعدد این وزارتخانه برای پیشبرد اهداف باید پشتکار فراوان داشت.

وی بیان کرد: اصلاح برخی قوانین و آیین نامه‌ها در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضروری است زیرا بسیاری از آنها مربوط به گذشته بوده و با شرایط فعلی همخوانی ندارد.

این استاد حوزه و دانشگاه افزود: تغییرات اجتماعی، بروز و ظهور فضای مجازی و زیرساخت‌های دیجیتال و توسعه شبکه‌های اجتماعی، بستر فعلی فرهنگ و هنر را با گذشته متفاوت کرده است لذا به تدابیر و سیاست‌های مرتبط و اثربخش نیاز دارد.

حجت الاسلام و المسلمین قطبی با تاکید بر اهمیت هرچه بیشتر به مقوله هنر و هنرمندان گفت: هنر پیشران فرهنگ است و توجه به این مهم و زیرمجموعه های آن ارتقای فرهنگی را نیز به همراه خواهد داشت.