مراغه- ایرنا- فرماندار هشترود با بیان اینکه ۲۰ درصد جمعیت شهرستان سالمند یا معلول هستند، گفت: برخی معابر این شهر حتی برای تردد افراد سالم هم مناسب نیست چه برسد به سامندان و معلولان.

امین امینیان روز چهارشنبه در جلسه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب‌سازی شهر هشترود، افزود: مناسب‌سازی معابر گام مهمی در جهت رعایت حقوق اجتماعی معلولان

و سالمندان محسوب می‌شود و دست‌اندرکاران نظام مهندسی و شهرداری به رعایت این حقوق موظف هستند.

وی ادامه داد: نظام مهندسی و شهرداری در مراحل طراحی، نظارت و صدور پایانکار واحدهای ساختمانی موضوع مناسب‌سازی را باید با دیت مدنظر قرار دهند.

به گفته وی شهرداری‌ موظف است در تمامی ساختمان‌هایی که ضرورت توجه و رعایت موارد قانونی احساس شود، از خدمات مهندسان شهرساز و ترافیک بهره‌مند شود.

فرماندار هشترود همچنین استفاده از الگوهای موفق و استاندارد در مناسب‌سازی اماکن را مورد تاکید قرار داد. 

به گزارش ایرنا شهر هشترود به دلیل قرار گرفتن در یک منطقه کوهستانی دارای خیابان‌هایی با شیب تند بوده و معابر و ساختمان‌های اداری آن به ندرت برای تردد سالمندان و معلولان مناسب‌سازی شده است. 

سازمان بهداشت جهانی در سال ۱۹۸۱ توانبخشی را اولین پاسخ به ناتوانی و معلولیت تعریف کرد که به سه مرحله توانبخشی پزشکی، توانبخشی حرفه‌ای و توانبخشی اجتماعی قابل تقسیم است.

یکی از مسائلی که در توانبخشی اجتماعی بررسی می‌شود نیز مناسب‌سازی معابر و اماکن شخصی و اجتماعی و ابزار فرد معلول برای کم کردن مشکلات روزمره اوست که می‌تواند در خودکفایی و بهبود روانی معلول و در بازگرداندن او به زندگی نقشی مهم داشته باشد.