دکتر محمد کافی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بر اساس مخاطراتی که برای دانشجویان رشته های مختلف آموزشی وجود دارد، واکسیناسیون دانشجویان دانشکده دامپزشکی، که در کلینیکهای درمانی حضور دارند، نیز دارای اهمیت است.
وی اقدامات دانشگاه فردوسی را برای حضور فیزیکی دانشجویان در کلاس درس از جنس آمادهسازی ضروریات لازم ذکر و بیان کرد: چالش بزرگ در این میان تاکید بر آموزش غیرحضوری با تعطیلی کلاسها به خاطر رعایت شیوه نامه های پیشگیرانه بود ولی با اجرای واکسیناسیون، به برگزاری حضوری کلاسها و روند آموزش دانشگاهی امیدوار هستیم.
نماینده عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در خراسان رضوی عنوان کرد: هم اکنون برخی از دانشجویان مقاطع تحصیلی دکتری و تحصیلات تکمیلی برای فعالیتهای کارگاهی و آزمایشگاهی خود طبق هماهنگی و بر اساس مجوز دریافتی میتوانند در دانشگاه حضور پیدا کنند که ضروری است تدبیری نیز برای واکسیناسیون این افراد اندیشیده شود.
دکتر کافی گفت: دانشگاه فردوسی مشهد، نخستین دانشگاه ایرانی است که کار واکسیناسیون تمام اعضای هیات علمی خود، شامل ۸۳۰ نفر را به پایان رساند و اکنون کارکنان دانشگاه نیز در حال واکسینه شدن در مقابل ویروس کرونا هستند.
وی افزود: بر اساس هماهنگی انجام شده واکسیناسیون اعضای هیات علمی و کارکنان دانشگاه های خیام، سجاد، تربت جام، قوچان و دانشگاههای غیرانتفاعی شهر مشهد در مرکز درمان دانشگاه فردوسی مشهد انجام میگیرد.
رییس دانشگاه فردوسی مشهد بیان کرد: امیدوار هستیم با تکمیل واکسیناسیون دانشگاهیان، شاهد بازگشایی بدون محدودیت فیزیکی در این دانشگاه برای انجام فعالیت آموزشی و به صورت حضوری باشیم.
او ادامه داد: با رعایت دستورالعمل های بهداشتی، تاکنون دانشجویان ورودی این دانشگاه در چند ترم گذشته تجربه همزیستی در محیط دانشگاه را نداشته اند و دانشجویان نوورود به صورت مجازی با دانشگاه آشنا شده اند که تمام تلاش ما این است که این دانشجویان به همراه ورودی های مهر و بهمن ۱۴۰۰ با فضای دانشگاه آشنا شده و ارتباط تنگاتنگ علمی و آکادمیک برقرار کنند.
دکتر کافی گفت: در دوران آموزش مجازی ضعفهایی در آموزش آکادمیک وجود داشت و برخی از دروس که نیاز به آموزش مهارت داشت، با مشکل مواجه شد که با فراهم شدن زمینه حضور فیزیکی دانشجویان، امکان جبران این نواقص فراهم میشود.
وی افزود: از مهمترین اقدامات، پس از حضور دانشجویان، پایش سلامت روان و جسم آنان است زیرا آنها بعد از وقفه ای طولانی در محیط دانشگاه حضور پیدا میکنند و به همین دلیل باید بستر فعالیت جسمی و همچنین ورزشی برای دانشجویان مهیا شود.
رییس دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: دانشجویان بینالملل پذیرش شده این دانشگاه بیش از یکسال است که حضور فیزیکی اندکی در دانشگاه داشتهاند و باید موضوعات مرتبط با این دانشجویان همچون اقامت، تردد و مباحث کنسولی آنها نیز پیگیری شود.
وی گفت: از سویی در تلاش هستیم تا روشهای جدیدی را برای ارائه خدمات رفاهی مانند توزیع غذای آماده و بسته بندی شده برای چندین هزار دانشجوی دانشگاه فردوسی مشهد به کار بگیریم.
دانشگاه فردوسی مشهد، سومین دانشگاه تاسیس شده در ایران پس از دانشگاههای تهران و تبریز، با بیش از ۶ دهه قدمت، هم اکنون دارای ۲۵ هزار دانشجو است که حدود ۲ هزار و ۵۰۰ نفر آنها در مقطع دکتری، حدود ۶ هزار نفر در مقطع کارشناسی ارشد و بقیه در مقطع کارشناسی مشغول تحصیل هستند.
بیش از ۸۰۰ عضو هیات علمی در دانشگاه فردوسی مشهد فعالیت دارند که حدود ۶۵۰ نفر آنان دارای مدرک دکتری تخصصی و بیش از ۱۲۰ نفر دارای رتبه استادی یا پروفسوری هستند.
واحد بینالمللی دانشگاه فردوسی مشهد نیز تاکنون حدود ۲ هزار و ۳۰۰ دانشجوی غیرایرانی را جذب کرده است.