علی درویشپور شامگاه پنجشنبه در نشست امضای تفاهمنامه همکاری سازمان منطقه آزاد قشم و سازمان فنی و حرفه ای کشور در قشم افزود: بر این اساس استانداردهای آموزشی یکپارچه و منسجم ملی و بین المللی در این جزیره ایجاد شده و آموزش های عملی برای افزایش دانش فنی و مهارتی و صلاحیت دار نمودن شاغلان و کارجویان برگزار میشود.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم ادامه داد: هم افزایی در ایجاد زیر ساختهای نرمافزاری و سختافزاری و تدوین مقررات برای صدور مجوزهای کسب و کارهای بین المللی در جزیره قشم را از اهداف دیگر این تفاهمنامه است.
وی تصریح کرد: مشارکت در ایجاد، به روز رسانی و توسعه مراکز فنی و حرفه ای در منطقه، ابلاغ بخشنامه به شرکت های فعال در طرحها برای بکارگیری نیروی کار ماهر دارای گواهینامه مهارت از جمله تعهدات سازمان منطقه آزاد قشم در تفاهمنامه مذکور است که باید در سه سال ایجاد شود.
وی افزود: اعلام نیازهای آموزشی مورد نیاز سازمان و طرحهای فعال به ویژه طرحهای صنعتی، نفت، انرژی، شیلات و کشاورزی و همچنین معرفی افراد دارای شرایط برای شرکت در دورههای آموزشی از دیگر وظایف سازمان منطقه آزاد قشم در این تفاهم نامه است.
درویش پور تاکید کرد: سرمایه گذاری مشترک برای اجرای طرح کارآفرینی و اشتغال دانشجویان و مهارت آموزی دانشآموزان نیز از سایر مفاد این تفاهم نامه برای هر دو طرف است.
وی وظایف سازمان فنی حرفهای کشور را ۲۳ عنوان اعلام کرد و گفت: آموزش نیروی انسانی و تعیین صلاحیت، ایجاد، تجهیز و بهره برداری از مراکز آموزش فنی و حرفه ای، طراحی و اجرای مدل برای مدیریت و فعالیت این مراکز، تشکیل و استقرار دبیرخانه شورای آموزش و تربیت فنی، حرفه ای و مهارتی در منطقه آزاد از جمله تعهدات سازمان فنی حرفه ای کشور است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم افزود: تهیه اطلس مشاغل، کمک به تکمیل و تجهیز مراکز فنی و حرفه ای قشم و جذب اعتبارات استانی حوزه آموزش فنی و حرفه ای از سایر وظایف سازمان فنی و حرفه ای کشور است.
وی ادامه داد: ایجاد مراکز آموزشی به منظور تربیت نیروی انسانی با هدف اعزام به خارج از کشور و تلاش برای برگزاری المپیاد ملی مهارت، جشنواره و نمایشگاه مهارت در بین مناطق آزاد با مرکزیت قشم نیز از سایر تعهدات طرف دوم تفاهم نامه است.
درویش پور تصریح کرد: تشکیل میز کارآفرینی و شورای مهارت، ایجاد و تجهیز مراکز آموزش جوار کارخانه و مراکز بین کارگاهی و همچنین مراکز آموزشی سیار در پنج نقطه در غرب جزیره قشم شامل سَلَخ ، طَبل، رَمکان، دُولاب و باسَعیدُو از سایر وظایف سازمان فنی و حرفهای کشور در جزیره قشم است.
جزیره قشم با مساحت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر در سالهای ۱۳۶۹ و ۱۳۷۰ با تصمیم دولت به ۲ بخش منطقه آزاد با مساحت ۳۰۰ کیلومتر و منطقه ویژه اقتصادی با مساحت یکهزار و ۲۰۰ کیلومتر تقسیم شد.
پیوند اقتصاد ملی به اقتصاد جهانی، انتقال تکنولوژی پیشرفته به منطقه، جذب سرمایههای خارجی، تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص و افزایش صادرات و کسب در آمدهای ارزی از جمله هدفهای ایجاد منطقه آزاد قشم است.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات سواحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در آبهای خلیج فارس گسترده شده است.