سعید عمرانی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار قضایی ایرنا درباره بازدید از گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) افزود: واردکنندگان باید مواد اولیه را ترخیص کنند؛ ممکن است واردکنندگان دولتی یا غیردولتی باشند، اما در هر صورت باید اسناد لازم برای ترخیص کالاها را ارائه دهند.
وی ادامه داد: نیمه شب گذشته بازدیدی از گمرک داشتیم و هشدارهای لازم داده شد تا کالاها هر چه سریع تر ترخیص شود.
معاون دادستان کل کشور خاطرنشان کرد: واردکنندگان طبق قانون دو ماه فرصت دارند تا مواد وارد شده را از گمرک ترخیص کنند و با ارائه مستندات دو ماه دیگر هم فرصت ترخیص دارند و در مجموع بعد از چهار ماه دولت کالاها را در اختیار میگیرد و کالاها برای فروش به مزایده گذاشته میشود.
وی اضافه کرد: طبق بررسی اسناد و مدارک موجود در گمرک، داروها و مواد اولیه وارد شده مربوط به روزهای اخیر و تاریخ های ١۶ و ١٧ مرداد است و مدت زمان زیادی از واردات آنها نمیگذرد.
عمرانی اظهارداشت: در گمرک به گونهای برنامهریزی شده تا مواد اولیه تولیدات دارو و سرم که بخش خصوصی وارد کرده با همکاری پلیس و سپاه پاسداران خارج از نوبت توسط کانتینرها حمل یکسره شود. همچنین مواد اولیه تولید داروی رمدسیویر که برای درمان کرونا استفاده میشود، نیز هر هفته وارد کشور میشود.
معاون دادستان کل کشور افزود: شب گذشته نیز یکی از واردکنندگان برای ترخیص ۴٠ کیلو مواد اولیه به گمرک مراجعه کرده بود که با این میزان می توان ۴۰۰ هزار داروی رمدسیویر تولید کرد. همچنین مقرر شد محمولههای سرم برای توزیع در استانها ارسال شود تا مشکل کمبود سرم در سراسر کشور برطرف شود.
به گزارش ایرنا، شب گذشته معاون دادستان کل کشور در بازدید شبانه از سوله ها و سردخانه های دپوی مواد اولیه سرم در حوزه شماره ۲ اداره گمرکات فرودگاه بین المللی امام خمینی ( ره ) درگفت و گو با صداوسیما اظهار داشت؛ باید شاهد ترخیص یکسره و بی معطلی مواد اولیه سرم سازی از گمرک کشور به سمت بازار هدف باشیم، اما در این انبارها داروهای متراکمی که بعضاً پیش زمینه ساخت داروهای کرونا دارند مشاهده می شود و دلیل باقی ماندن این داروها معلوم نیست.