به گزارش ایرنا ، ارژنگ عزیزی روز شنبه در جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع سرمایهگذاری خلخال اظهارکرد: طرحهای اشتغالزا در بخشهای کشاورزی ، صنعت و گردشگری که در فعالیت خود با مشکل مواجه و فعالیتهای تولیدی آنها متوقف شده است ، برای ارائه بستههای حمایتی از جمله امهال بدهی و یا ارائه تسهیلات بانکی سرمایه در گردش دوباره احیا و به چرخه کار و تولید باز میگردند.
او با بیان اینکه روند احیای واحدهای راکد و نیمهتمام در حوزههای کشاورزی و صنعت استمرار مییابد، افزود: واحدهای راکد به علل مختلف از جمله داشتن بدهی بانکی، نداشتن توجیه اقتصادی ، اختلاف بین شرکا و نداشتن بازار و سرمایه در گردش از فعالیت باز میمانند که در بخش صنعت و کشاورزی برنامهریزیهای لازم برای فعالسازی مجدد واحدهای راکد انجام میشود.
عزیزی با تاکید بر حمایت از صاحبان و سرمایهگذاران توانمند طرحهای تولیدی مشکلدار و راکد استان گفت: لازم است که شهرستانها نسبت به شناسایی دلایل رکود در واحدهای صنعتی و کشاورزی اقدام کرده و مشکلات را برای بهرهمندی صاحبان واحدهای واجد شرایط از بستههای حمایت اقتصادی به مرکز اطلاع دهند.
وی با بیان اینکه برغم تلاش برای احیای برخی از واحدهای راکد تولیدی ، صاحبان آنها رغبتی به ادامه فعالیت اقتصادی نشان نمیدهند، افزود: واحدهایی که توجیه اقتصادی ندارد باید به واحد دیگری تبدیل شده تا بتوانیم از ظرفیت آن برای تولید در بخش دیگر استفاده کنیم.
معاون امور اقتصادی استاندار اردبیل فعال شدن واحد نئوپان خلخال و پنبه پاککنی در اصلاندوز را نیز نمونهای از فعالسازی واحدهای راکد در استان دانست و گفت: فعال سازی این واحدها علاوه بر ایجاد اشتغال موجب رونق اقتصادی در منطقه نیز میشود.
عزیزی توجه ویژه به واحدهای راکد از سوی دستگاههای استانی و شهرستانی را مورد تاکید قرار داد و افزود: با شناسایی مشکلات این واحدها و در صورت وجود مشکلات مالی و سرمایه در گردش نسبت به تامین تسهیلات از محلهای مختلف اقدام میشود.
وی با اشاره به پرداخت تسهیلات بانکی از محل تسهیلات اعتباری تبصره ۱۸ به صاحبان واحدهای تولیدی مشکلدار مالی اظهارکرد: دستگاههای مرتبط طرحهای دارای توجیه و اشتغالزا که نیازمند تسهیلات هستند را با اولویت تا ۲ هفته آینده استخراج و به کارگروه اشتغال و سرمایهگذاری استان معرفی کنند.
معاون امور اقتصادی استاندار اردبیل با بیان اینکه طرحهای مهم به لحاظ تاثیرگذاری در تولید و اشتغال از سهمیه بیشتری برای دریافت تسهیلات برخوردار میشوند، افزود: با توجه به اینکه این تسهیلات بصورت متمرکز از سوی وزارتخانهها توزیع میشود ،تلاش و پیگیری مدیران حوزه کشاورزی، صمت و گردشگری برای جذب تسهیلات منوثر واقع خواهد شد.
عزیزی بر لزوم تلاش مدیران دستگاههای اجرایی متولی در راستای جذب سهمیه استان از وزارتخانههای مربوطه تاکید کرد و گفت: لازم است طرحهای بیشتری برای اخذ تسهیلات شناسایی و اولویتبندی شود که در صورت نداشتن شرایط دریافت تسهیلات برای یک طرح ، طرح دیگری جایگزین شده و سهم بیشتری از این محل به استان جذب شود.
در این جلسه آخرین وضعیت ۲۳ طرح تولیدی راکد در بخش کشاورزی و همچنین ۱۵ طرح تولیدی در بخش صنعت خلخال ارزیابی و با ارائه بستههای حمایتی به ۶ واحد صنعتی و چند طرح راکد کشاورزی در بخش دامداری موافقت شد.