"انتونیو گوترش" در نشستی خبری اوضاع افغانستان را در حال خارج شدن از کنترل دانست و گفت: وضعیت انسانی سختی در این کشور در جریان است.
دبیر کل سازمان ملل متحد تاکید کرد: از طالبان می خواهم که فورا حمله را متوقف کرده و با حسن نیت به نفع افغانستان و مردم آن مذاکره کنند.
وی با بیان اینکه نیازهای بشردوستانه در افغانستان در حال افزایش است، افزود: تنها در ماه گذشته، بیش از هزار نفر در حملات بی رویه علیه غیرنظامیان به ویژه در ولایت های هلمند ، قندهار و هرات.کشته و زخمی شده اند.
دبیر کل سازمان ملل متحد تاکید کرد : دست کم ۲۴۱ هزار نفر مجبور به ترک خانه های خود شده اند.
وی بر حمایت همه طرف ها از غیرنظامیان در این درگیری ها تاکید و اضافه کرد که درگیری ها خسارت بیشتری به زنان و کودکان وارد می کند.
گوترش همچنین از اعمال محدودیت های شدید طالبان در مناطق تحت کنترل خود درباره زنان و خبرنگاران ابراز نگرانی کرد.
دبیر کل سازمان ملل متحد تاکید کرد تنها راه حل سیاسی می تواند صلح را تضمین کند و این لحظه برای شروع مذاکرات جدی، اجتناب از یک جنگ داخلی طولانی مدت یا انزوای افغانستان است.
وی با تاکید بر اینکه تنها حل و فصل سیاسی به رهبری افغانستان می تواند صلح را تضمین کند، گفت: سازمان ملل برای رسیدن به چنین توافقی و ارتقای حقوق مردم افغانستان مصمم است.
پیش از سخنان گوترش، "استفان دوجاریک" سخنگوی دبیرکل سازمان ملل نیز اعلام کرد سازمان ملل عمیقا از تحولات جاری افغانستان نگران است .
"استفان دو جاریک " سخنگوی دبیر کل سازمان ملل روز پنجشنبه به وقت محلی افزود سازمان ملل ضرورت دستیابی طرف های درگیر در این کشور به توافق سیاسی تاکید دارد.
وی به گزارش آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد درباره تاثیر این درگیری بر زنان و دختران و ابراز نگرانی آن اشاره کرد و گفت بر اساس این گزارش زنان و کودکان حدود ۸۰ درصد از افرادی را تشکیل می دهند که از ماه مه مجبور به فرار از خانه و کاشانه خود شده اند.
آژانس های سازمان ملل درباره وقوع فاجعه انسانی در افغانستان هشدار داده اند زیرا پیشروی طالبان در سراسر این کشور سبب شده است ده ها هزار تن از شهروندان افغان در بحبوحه گرسنگی، خانه های خود را ترک کنند.
سخنگوی دبیر کل سازمان ملل درباره حضور نیروهای سازمان ملل در افغانستان گفت که تخلیه یا خروج کارکنان سازمان ملل از افغانستان در دستور کار نیست.
دوجاریک اظهار داشت که تعدادی از کارمندان سازمان ملل متحد از شهرهای دیگر افغانستان به کابل منتقل شدهاند، اما این سازمان قصد ندارد هیچکدام از کارمندانش را از این کشور خارج کند.
رزماری دی کارلو معاون دبیرکل سازمان ملل نیز از وضعیت افغانستان ابراز نگرانی عمیق کرد و گفت که غیرنظامیان بیشترین خشونت را متحمل می شوند.
وی با تاکید بر اینکه صلح و توسعه پایدار از طریق نظامی به دست نخواهد آمد، تصریح کرد سازمان ملل آماده کمک برای به نتیجه رسیدن مذاکرات است.
طالبان از ماه آوریل در حالیکه نیروهای خارجی پس از ۲۰ سال اشغال افغانستان، در حال خروج از این کشور هستند، حملاتش را برای شکست دولت کابل افزایش داده است.
اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان بدتر شدن وضعیت امنیتی در کشورش را ناشی از تصمیم "ناگهانی" خروج نیروهای آمریکایی اعلام کرده است.