تهران- ایرنا- سازمان غذا و داروی آمریکا تزریق دز تقویتی واکسن کووید-۱۹ را برای برخی افراد که با ضعف سیستم ایمنی ناشی از بیماری، درمان‌های پزشکی یا پیوند اعضا درگیر هستند، مجاز اعلام کرد.

به گزارش روز شنبه گروه دانشگاه و آموزش ایرنا از خبرگزاری یونایتدپرس، سازمان غذا و دارو آمریکا در بیانیه ای اعلام کرد که مجوزهای استفاده اضطراری از واکسن ها را تغییر داده است تا امکان تزریق سوم برای دریافت کنندگان پیوند عضو و افراد مبتلا به شرایطی که آنها را در معرض خطر قرار می دهد، تشخیص داده شود.

دز سوم برای برخی افراد دارای نقص ایمنی، به ویژه دریافت کنندگان پیوند اعضا یا افرادی که با شرایطی خاص تشخیص ضعف سیستم ایمنی دارند، مجاز شد. این جمعیت کمتر از سه درصد بزرگسالان آمریکایی را شامل می‌ شود.

دکتر «جانت وودکاک»، سرپرست سازمان غذا و داروی آمریکا، با اشاره به اینکه افراد دارای نقص ایمنی در معرض خطر ابتلا به بیماری‌ های شدید هستند، گفت: کشور وارد موجی دیگر از کرونا شده و این گروه کوچک و آسیب‌ پذیر ممکن است از دز سوم واکسن منتفع شوند.

مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا، نیز با تشکیل جلسه مشورتی بررسی شواهد علمی را که از اقدامات سازمان غذا و داروی آمریکا حمایت می‌کند، در دستور کار خود قرار داد. 

این کمیته همچنین به طور گسترده‌ تری نیاز به دز سوم را برای افرادی که دارای نقص ایمنی نیستند، ارزیابی می‌ کند.

برخی کشورها بر اساس مطالعاتی که حاکی از کاهش ایمنی در طول زمان است، تجویز دز اضافی برای سالمندان را آغاز کرده‌ اند.

دکتر «آنتونی فائوچی» مدیر مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های عفونی آمریکا، نیز معتقد است که در نهایت نیاز به دز تقویت کننده برای عموم مردم به وجود خواهد آمد اما هنوز زمان آن فرانرسیده است.

به گزارش ایرنا، ویروس کرونا موسوم به «کووید-۱۹» اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ (۲۴ آذر ۱۳۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد و سازمان جهانی بهداشت ۲۱ اسفند ۹۸ همه گیری جهانی این ویروس را اعلام کرد.

جهش ویروس کرونا در انگلیس، بزریل، هند و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماری‌زایی و مرگ و میر آن شده، نگرانی‌های جدیدی را در جهان به وجود آورده است.