دکتر مسعود زحمتکش روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این درخواست را اعضای هیات مدیره سازمان نظام پزشکی مشهد در دیدار با استاندار خراسان رضوی مطرح کردند.
وی ادامه داد: آنها بر لزوم بهره گیری بیشتر از ظرفیت صدا و سیما و فضای مجازی در عزاداریهای محرم و صفر تاکید کردند و خواستار این شدند تا زمان بهبود شرایط حضور زائران حرم رضوی به صورت جدی کاهش پیدا کند.
مدیر روابط عمومی سازمان نظام پزشکی مشهد گفت:در این دیدار اعلام شد که برگزاری مراسم ختم متوفیان، باز بودن استخرها و باشگاه های ورزشی به معنای استقبال از مرگ است و باید بر فعالیت هیات های مذهبی نظارت بیشتری شود و از تردد دسته های عزاداری در شهر جلوگیری گردد.
زحمتکش افزود:اعضای هیات مدیره سازمان نظام پزشکی مشهد بر سوق دادن نذورات و کمکهای خیران به سمت اهدای ماسک به مردم حاشیه شهر، آموزش و اهدای اقلام مورد نیاز مانندکپسول اکسیژن تاکید کردند.
او اضافه کرد: آنها خواستار کاهش تعداد مسافران ورودی از مسیرهای زمینی، ریلی و هوایی به طور واقعی شدند و اعلام کردند اگر سفرهای رفت و برگشت به مشهد کنترل نشود بحران به همه کشور تسری پیدا خواهد کرد.
مدیر روابط عمومی سازمان نظام پزشکی مشهد گفت: موضوع کمبود سرم یکی از مسایلی بود که در این نشست مورد توجه قرار گرفت زیرا سرم برای درمان سرپایی علاوه بر بیمارستانها باید در داروخانه ها هم توزیع شود تا شاهد ازدحام جمعیت در بیمارستانها نیز نباشیم.
زحمتکش افزود: توصیه به افزایش مراکز تزریق رمدسیویر و استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی و مراکز کلینیکال تحت پوشش سازمان نظام پزشکی نیز از سایر پیشنهادات مطرح شده از سوی نمایندگان جامعه پزشکی شهر در دیدار با استاندار خراسان رضوی بود.
وی ادامه داد: در این نشست، هیات مدیره نظام پزشکی مشهد بر لزوم تسهیل تجویز داروها توسط خط اول درمان و در مرحله سرپایی تاکید کردند زیرا اگر بیمار در مرحله سرپایی نتواند داروی مورد نیازش را دریافت کند و درگیر چالش صلاحیت ها و بیمه ها شود به طور قطع با افزایش بار بیماران بستری و افزایش روند فاجعه در شهر مواجه خواهیم بود.
مدیر روابط عمومی سازمان نظام پزشکی مشهد گفت: نمایندگان جامعه پزشکی شهر مشهد همچنین خواستار توجه به واکسیناسیون افراد کادر درمان در مطب ها و همچنین خانواده آنها نیز بودند زیرا این افراد با درک شرایط بحرانی جامعه همچون گذشته، برای خدمت به هموطنان خود پا در رکاب هستند و برای کمک به مراکز درمانی دولتی آمادگی دارند.
زحمتکش افزود: مطبهای بسیاری در سطح شهر می توانند به توسعه بیماریابی کمک کنند و در انجام رپید تست و واکسیناسیون عمومی وارد عمل شوند و استفاده از این ظرفیت آماده، متخصص و متعهد، بر عهده مسوولان است همان گونه که هم اکنون نیز بخش خصوصی در کنترل و درمان بیماران همت گمارده است و در مرحله نخست درمان و در بخش سرپایی ۷۰ تا ۸۰ درصد بار درمان را عهده دار است.
آمار مبتلایان به ویروس کرونا در مشهد و استان خراسان رضوی در پنجمین موج طغیان ویروس همهگیر به طور نگرانکنندهای در حال افزایش است.
تکمیل شدن ظرفیت بیمارستانها، کمبود دارو و سرم و افزایش بیماران کرونایی غیر بومی در مشهد از چالشهای پیش رو در استان خراسان رضوی به شمار میرود.
۲۵ شهرستان خراسان رضوی در وضعیت قرمز، هفت شهرستان در وضعیت نارنجی و یک شهرستان در وضعیت زرد شیوع ویروس کرونا قرار دارند.
۳۳۶ شهر نیز در سطح کشور وضعیت قرمز، ۸۴ شهر وضعیت نارنجی و ۲۸ شهر وضعیت زرد کرونایی دارند.
به گزارش مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ۴۶۶ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته جان خود را از دست دادند و شمار قربانیان این ویروس در کشور به ۹۷ هزار و ۲۰۸ تن رسید.
به گزارش روز شنبه ایرنا از وبدا، از دیروز تا امروز ۲۳ مرداد ماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۹ هزار و ۷۰۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی و چهار هزار و ۱۵۴ نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به چهارمیلیون و ۳۸۹ هزار و ۸۵ نفر رسید.
تا کنون سه میلیون و ۷۰۰ هزار و ۸۲۸ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.
هفت هزار و ۲۵۲ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها نیز تحت مراقبت قرار دارند.
تا کنون ۲۷ میلیون و ۷۸ هزار و ۲۶۱ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
همچنین ۱۴ میلیون و ۷۶۷ هزار و ۵۹۸ نفر دوز اول واکسن کرونا و سه میلیون و ۸۱۳ هزار و ۶۲۸ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۸ میلیون و ۵۸۱ هزار و ۲۲۶ دوز رسیده است.