مرتضی علویان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: فساد سیستمی در کشور نداریم ، اما بخشی از ساختار اجرایی کشور به دلیل مدیریت افراد ناکارآمد در سال های گذشته تضعیف شد که باید برای رفع این چالش در دولت سیزدهم اقدامات جدی صورت گیرد.
وی تصریح کرد: فساد ستیزی یکی از محورهای اساسی در رای اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم باشد و برای ریشه کنی فساد در سیستم اداری باید افراد کاربلد در میدان اجرایی کشور نقش ایفا کنند.
دانشیار گروه علوم سیاسی دانشگاه مازندران با بیان اینکه نمایندگان مجلس شورای اسلامی در رای اعتماد به وزرای پیشنهادی به اصل کارآمدی توجه کنند، گفت: برای توسعه کشور راهی جزء تخصص گرایی و اجرای دقیق قوانین نداریم.
علویان با بیان اینکه مدیران برای پیشبرد امور باید انقلابی باشند، افزود: انقلابی بودن مدیران به معنای استفاده اصولی و تخصصی از ظرفیت ها و منابع برای پیشرفت روز افزون نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است.
وی با بیان اینکه در دهه های گذشته ریل گذاری و قوانینی خوبی برای توسعه کشور تصویب شد، خاطرنشان کرد: اما در عمل به دلیل ضعف در حکمرانی و اجرا، بیشتر طرح و لایحه های مصوب مجلس شورای اسلامی عملیاتی نشد.
علویان اضافه کرد: در خوشبینانه ترین حالت دستکم ۳۰ درصد از برنامه های توسعه ای کشور در سالهای گذشته اجرایی شد و در این چند سال بسیاری از برنامه های عمرانی، اقتصادی براساس ساختار هدفمند و قانونمند عملیاتی نشد.
دانشیار گروه علوم سیاسی دانشگاه مازندران با اشاره به اینکه برای توسعه کشور باید قانون محور باشیم، ادامه داد: باید افراد متخصص و کارآمد برای پیشبرد امور در بخش اجرایی فعالیت داشته باشند.
به گزارش ایرنا، آیت الله سید ابراهیم رییسی کمتر از یک هفته بعد از برگزاری تحلیف، ۲۰ مرداد فهرست اسامی وزیران پیشنهادی را در نامه رسمی به محمد باقر قالیباف، رییس مجلس شورای اسلامی تقدیم کرد. مجلس شورای اسلامی طبق ماده ۲۰۲ آیین نامه داخلی پس از بررسی سوابق و توانمندی وزیران پیشنهادی در کمیسیون های تخصصی ، جلسه رای اعتماد را برگزار خواهد کرد.
طبق اعلام سخنگوی مجلس شورای اسلامی ، رای اعتماد به وزرای پیشنهادی پس از تاسوعا و عاشورا برگزار خواهد شد.