محمد رحمانیان روز شنبه در ستاد پیشگیری از کرونای دانشگاه علوم پزشکی جهرم افزود: امروز(شنبه ۲۳مرداد ماه) با فوت پنج بیمار در بیمارستان جهرم و شناسایی ۱۱۶ مبتلای جدید، روز سیاه کرونای این شهرستان رقم خورد.در حال حاضر ۲۷۲ نفر در بیمارستان و مرکز بستری بیماران کرونایی بستری هستند که اغلب آنان از جوانان هستند.
وی با بیان اینکه تاکنون ۲۳۱ نفر در جهرم جان خود را بر اثر کرونا از دست دادهاند، اظهار کرد: امروز مردی۴۴ ساله، مردی ۶۰ ساله و زنی ۷۴ ساله از جهرم و زنی ۵۷ ساله از قیر و کارزین و مردی ۶۲ ساله از قشم در بیمارستان پیمانیه جهرم جان خود را به دلیل بیماری کرونا از دست دادند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جهرم اضافه کرد: با توجه به شیوع بی سابقه و گسترده بیماری کووید ۱۹ با سویه دلتا در شهرستان جهرم و افزایش تعداد بیماران، علاوه بر بخشهای بیمارستان پیمانیه، یک مرکز ۵۰ تخته نیز برای بستری شدن بیماران تجهیز شده است و یک سالن دیگر نیز در حال تجهیز است.
رحمانیان با بیان اینکه دو مرکز نمونهگیری کرونا در حال حاضر در جهرم فعالند، ادامه داد: نمونهگیری کرونا و تست تشخیص سریع کرونا در درمانگاه امام علی(ع) واقع در بلوار مادر در دو شیفت صبح و عصر انجام میشود و پزشک متخصص عفونی نیز در نوبت عصر در این درمانگاه حضور دارد.
وی با اشاره به اینکه نقش دانشگاه علوم پزشکی در مدیریت بیماری تنها بین ۲۰ تا ۲۵ درصد است، تصریح کرد: بیش از ۷۰ تا ۸۰ درصد کنترل و مدیریت بیماری، مرتبط با هماهنگیهای درون بخشی است و بایستی همه ارگانها و ادارات کمک کنند چرا که بسیاری از اقدامات جزو اختیارات علوم پزشکی نیست و به تنهایی توان انجام ندارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جهرم با اعلام اینکه از ابتدای شیوع بیماری تا زمان رسیدن واکسن، ۹۰۰ پرسنل بیمارستانی جهرم به کرونا مبتلا شدند، گفت: کادر بهداشت و درمان در خط مقدم مبارزه با بیماری به شدت خسته شده اند و توان آنان روز به روز در حال کاهش است اما تا این لحظه با قدرت در حال خدمت به بیماران هستند. از مردم صمیمانه خواهش می کنیم که حال و شرایط کادر درمان را درک کنند و بیشتر مراقب باشند.
رحمانیان گفت: تا زمانی که به معنای واقعی شیوهنامههای بهداشتی رعایت نشود وضعیت بهبود پیدا نمیکند و ادامه شرایط فعلی، قطعا شهر را بیشتر به سمت وضعیت بحرانی سوق می دهد.
وی درباره روند واکسیناسیون علیه کرونا در شهرستان جهرم بیان کرد: انجام تزریق واکسن با سرعت نسبتاً خوب در حال انجام است و از ۱۷۰ هزار نفری که در شهرستان جهرم و خفر شرایط تزریق واکسن دارند، تاکنون بیش از ۶۰ هزار نفر واکسن دریافت کردهاند.
افزایش مراکز واکسیناسیون از هفته آینده در جهرم
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جهرم نیز در این جلسه گفت: دز دوم واکسنهای برکت، سینوفارم و آسترازنکا در جهرم موجود است و در حال حاضر واکسن سینوفارم تنها واکسن موجود برای متقاضیان دز اول است.
قهرمان بمانا افزود: به دلیل جابه جایی ایستگاه های واکسیناسیون در جایگاه نماز جمعه، از این به بعد شهروندان گرامی برای دریافت واکسن در این مرکز، از درب پشت، سمت زمین چمن فوتبال مراجعه نمایند.
وی ادامه داد: گروه سنی ۴۵ سال به بالا برای دریافت واکسن به مراکز تجمعی واکسیناسیون مراجعه کنند و برای دریافت واکسن لازم است مشخصات خود را در سامانه وزارت بهداشت به نشانی: salamat.gov.ir ثبت کنید؛ سپس زمان مراجعه برایتان پیامک خواهد شد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جهرم بیان کرد: در روزهای گذشته به دلیل استقبال بیشتر همشهریان و قطع شدن برق در ساعاتی از روز، روند واکسیناسیون در جایگاه نماز جمعه دچار مشکل شد و شهروندان با تاخیر واکسن خود را دریافت کردند.
بمانا ابراز کرد: برای دسترسی بیشتر و تسریع در امر واکسیناسیون، از هفته آینده چند مرکز تجمعی دیگر جهت تزریق واکسن کرونا، در نقاط مختلف شهر راه اندازی خواهد شد.همچنین رایزنیهای لازم با اداره برق شهرستان انجام شده که امیدواریم دیگر شاهد قطع برق در مراکز واکسیناسیون نباشیم. آدرس مراکز جدید واکسیناسیون و ساعت کاری آنها از طریق رسانهها به اطلاع مردم خواهد رسید.
شهرستان جهرم در فاصله ۱۹۳ کیلومتری از جنوب شرق شیراز قرار دارد.