مهرزاد لطفی رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز روز شنبه در سیصد و هشتاد و دومین نشست ستاد مدیریت بیماری کووید ۱۹ در دانشگاه اعلام کرد: از آغاز موج پنجم کرونا تا کنون، بیش از ۱۴۰۰ تخت جدید شامل ۱۲۳۹تخت عادی و ۱۶۷ تخت مراقبت های ویژه در بیمارستان های استان به بخش های کووید۱۹ اختصاص یافته است.
وی پیگیری برای اختصاص تخت از بیمارستان های خصوصی و غیردولتی استان به پذیرش بیماران کووید۱۹ را تلاشی در این راستا خواند که طی هفته های اخیر به صورت جدی دنبال شده است.
منابع نامحدود نیست؛ تنها راه چاره، پیشگیری است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، آسیب های کرونا برای کادر درمان و بیمارستان ها را جدی خواند و اظهار کرد: منابع ارایه خدمات بهداشت و درمان به بیماران، نامحدود نیست و تنها راه چاره و برون رفت از این بحران، پیشگیری است.
دکتر لطفی از رصد و پایش مداوم مراکز درمانی و بیمارستان های فارس تیم ارزیاب معاونت درمان دانشگاه در سطح استان در راستای بهبود خدمت رسانی به بیماران و ارزیابی شیوه خدمات درمانی به مراجعان خبر داد و گفت: بازرسان و مدیران ارشد دانشگاه به صورت بی وقفه و حتی در روزهای تعطیل نیز به بررسی همه جانبه نحوه پوشش خدمت رسانی در این بحران می پردازند.
او با تقدیر از ایثارگری مدافعان سلامت که قهرمانانه تا پای جان به خدمت رسانی در مراکز بهداشت و درمان و بیمارستان ها، مشغول به ارایه خدمات بهداشتی و درمانی به مراجعان و مبتلایان هستند، از مردم خواست تا در ایام سوگواری محرم و صفر، پروتکل های بهداشتی نظیر استفاده مداوم از ماسک، حفظ فاصله فیزیکی با دیگران و پرهیز از حضور در تجمعات را جدی بگیرند و ضمن محافظت از خود، در کاهش حجم آسیب های ناشی از این بیماری مشارکت کنند.
با جان باختن ۲۱ هم استانی دیگر، شمار جانباختگان کرونا در فارس به ۵۵۹۱ نفر رسید
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز نیز با اعلام آخرین وضعیت کرونا در استان فارس از ابتدای شیوع تا امروز شنبه، بیست و سوم مرداد ۱۴۰۰، از جان باختن ۲۱ هم استانی دیگر در اثر ابتلا به این بیماری خبر داد.
عبدالرسول همتیاز افزایش آمار مجموع جان باختگان ناشی از کووید ۱۹ به پنج هزار و ۵۹۱ نفر از ابتدای شیوع بیماری تا کنون خبر داد و با اشاره به پذیرش ۵۳۱ بیمار جدید طی ۲۴ ساعت گذشته، مجموع بیماران بستری مثبت و مشکوک دارای علایم که هم اکنون در بیمارستان های استان بستری هستند را پنج هزار و ۸۲ نفر اعلام کرد و افزود: از این تعداد، ۴۲۷بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی، در بخش های ICU، مراقبت های ویژه درمانی دریافت می کنند.
دکتر همتی با اعلام آخرین آمارهای مربوط به کرونا در استان فارس گفت: از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون، یک میلیون و ۱۵۰ هزار و ۷۹۸تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاه های استان تهیه شده که با بررسی نمونه های انجام شده، ۳۴۶ هزار و ۶۵۳بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.
همچنین از ابتدای آغاز طرح شهیدحاج قاسم سلیمانی تاکنون، ۱۳۶ هزار و ۴۳۷مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد ۲۶ هزار و ۲۶۱بیمار مثبت شناسایی شده است و در مجموع از ابتدا تاکنون، ۳۷۲ هزار و ۹۱۴بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در استان فارس شناسایی شده است.
معاون بهداشت دانشگاه همچنین آمار بهبودیافتگان این بیماری از ابتدای شیوع تاکنون که از بیمارستان ها ترخیص شده و یا از ایزوله خانگی خارج شده را نیز ۳۲۵ هزار و ۲۹۴نفر اعلام کرد.
تزریق بیش از یک میلیون و ۱۲۰ هزار دوز واکسن کووید۱۹ تا کنون
او از تزریق یک میلیون و ۱۲۰ هزار و ۲۳۵ دوز واکسن کووید۱۹ در استان تا کنون خبر داد و اضافه کرد: از این تعداد، ۷۹۱ هزار و ۷۵ دوز به گروه هدف در نوبت اول و ۳۲۹ هزار و ۱۶۰ دوز در نوبت دوم تزریق شده است.
دکتر همتی با بیان اینکه فراخوان تزریق واکسن کووید۱۹ ویژه گروه سنی ۴۸ سال به بالا نیز در فارس اعلام شده است، یادآور شد: افراد بالای ۴۸ سال می توانند برای دریافت واکسن به سامانه https://salamat.gov.ir/ مراجعه کرده و در این سامانه نام نویسی کنند.
این مقام مسوول در دانشگاه خواستار همراهی و مشارکت اقشار مختلف مردم به ویژه جوانان شد و از آنان خواست تا برای حمایت از مدافعان سلامت، جلوگیری از ابتلا و انتشار افراد به بیماری کووید۱۹ و قطع زنجیره انتقال کرونا، پویش «تقدم_پیشگیری_بر_درمان» را راه اندازی کرده و با دعوت عمومی، همگان را به رعایت دستورالعمل های بهداشتی در این وضعیت بحرانی استان و پیوستن به این پویش فراخواند.
او با اشاره به اعلام هشدار وضعیت رنگ بندی کرونا در فارس و اعلام ۳۲شهرستان با وضعیت قرمز و چهار شهرستان با وضعیت نارنجی، عنوان کرد: همچنان وضعیت اضطراری در استان ادامه دارد و باید هم استانی ها و مردم عزیز برای کنترل بهتر بیماری، مجموعه سلامت را یاری کنند.
همتی از مردم خواست تا در این وضعیت بحرانی به ویژه در ایام سوگواری سید و سالار شهیدان، حضرت امام حسین (ع)، پروتکل های بهداشتی به صورت جدی رعایت شود و مردم به ویژه جوانان با مراقبت از سلامت خود و سالمندان خانواده، با استفاده مداوم از ماسک و حفظ فاصله فیزیکی با دیگران، در پیشگیری از آسیب های جبران ناپذیر این بیماری و کاهش زنجیره های انتقال بیماری سهیم شوند.