دانشگاه علوم پزشکی مشهد روز یکشنبه به نقل از دکتر محسن تفقدی گزارش داد: تفاهمنامه دوجانبه علمی و پژوهشی این مراکز آموزش عالی از سوی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دانشگاه غالب هرات در قالب وبینار یا ویدیوکنفرانس از راهدور با حضور مدیران و استادان امضا شده است.
وی هدف از امضای تفاهمنامه این دانشگاهها را "همکاری مشترک برای بهرهگیری متقابل از ظرفیتهای علمی و پژوهشی دو طرف" ذکر و بیان کرد: همکاری علمی و پژوهشی با در نظرگرفتن همه منابع و امکانات فنی، تولیدی، نیروی انسانی، اطلاعات، تجربه و تخصص دو طرف در این چارچوب مدنظر دانشگاههای علوم پزشکی مشهد و غالب هرات است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: تعیین و تبادل اولویتهای تحقیقاتی، حمایت از طرحهای پزوهشی و پایاننامههای دانشجویی با منابع مشترک بر اساس اولویتهای طرفین، بهرهگیری متقابل از امکانات یکدیگر، همکاری در زمینه فناوری اطلاعات، بازدید پژوهشگران و اعضای هیات علمی و دانشجویان از واحدهای علمی تحقیقاتی یکدیگر و همچنین همکاری در حوزه تالیف و انتشار کتابها و نشریات علمی از محورهای مورد توافق در این تفاهمنامه دانشگاهی هستند.
وی مدت اجرای تفاهمنامه علمی پژوهشی دانشگاههای غالب هرات و علوم پزشکی مشهد را دو سال از تاریخ امضای آن اعلام و بیان کرد: امکان تمدید، بازبینی، ادامه فعالیت، اصلاح و یا تغییرات اساسی در مفاد تفاهمنامه نیز با توافق نمایندگان دوطرف قابل پیگیری و انجام است.
"موسسه خصوصی تحصیلات عالی غالب" سال ۱۳۸۹ در هرات تاسیس شد و پنج سال پس از آن یعنی سال ۱۳۹۴ تاکنون با ارتقاء در سطح دانشگاه، فعالیت خود را با تحصیل دو هزار و ۵۰۰ دانشجو در دانشکدههای پزشکی، دندانپزشکی، حقوق و علوم سیاسی، اقتصاد و علوم رایانه ادامه داده است.
۸۰ درصد جمعیت شش میلیون و ۸۷۰ هزار نفری خراسان رضوی زیر پوشش خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارند. این دانشگاه به عنوان قطب پزشکی در شرق کشور دارای حدود ۱۰ هزار دانشجو و ۲۵ هزار کارمند بهداشتی و درمانی است.
معاونتهای بهداشتی، درمانی، پژوهشی، غذا و دارو، آموزشی، فرهنگی و دانشجویی در چارچوب دانشگاه علوم پزشکی مشهد فعالیت دارند. ۳۰ درصد دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ۱۶۱ رشته و در مقاطع مختلف تحصیلی اعم از کارشناسی، کارشناسی ارشد، تخصص و فوقتخصص دانشکدههای پرستاری و مامایی، پزشکی، بهداشت، پیراپزشکی، داروسازی، دندانپزشکی و طب سنتی مشغول تحصیل هستند.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۱۵ شبکه بهداشت و درمان، هفت دانشکده، ۴۶ مرکز پژوهشهای علمی تخصصی و ۲۳ بیمارستان را مدیریت میکند.