بجنورد- ایرنا- معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی گفت: کلاه کرکی این استان که به عنوان میراث ناملموس با شماره ۱۰۸ در فهرست ملی ثبت شده است دارای استاندارد ملی شد.

به گزارش روز یکشنبه روابط عمومی این اداره کل، محمدرضا قهرمانیان روز یکشنبه اظهار داشت: با تشکیل و تدوین پرونده استانداردسازی کلاه کرکی استان این پرونده در کمیته ملی به تصویب رسید و کلاه کرکی که از رشته های خاص صنایع دستی خراسان شمالی است دارای استاندارد ملی شد.

وی در مورد اهداف تدوین استاندارد ملی برای رشته های صنایع دستی نیز گفت: استاندارسازی در واقع انتخاب معیار و میزانی مناسب جهت سنجش کیفی محصولات تولیدی با توجه به آخرین پیشرفت‌های علمی، فنی، صنعتی و نیاز مصرف‌کنندگان  و امری ضروری است.

وی افزود: دریافت نشان استاندارد تولیدات هنرمندان بر اساس معیارهایی از پیش تعیین‌شده انجام می‌شود و این نشان در گروه استانداردسازی های تشویقی و گواهی کیفیت سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران قرار می­گیرد.

کلاه کرکی از جمله صنایع‌دستی خراسان شمالی است که در نقاط مختلفی از این استان از جمله شهرستان گرمه تولید می‌شود.

ماده اولیه کلاه کرکی کرک بز است و به‌صورت کاملا خام و خودرنگ استفاده می‌شود.

مراحل بافت کلاه کرکی بسیار ساده و بدون دخالت هیچ‌گونه ماشین یا ابزار خاص تنها توسط پنج میل بافته می‌شود که سبب شده این هنر به‌عنوان میراث ناملموس با شماره ۱۰۸ در فهرست ملی ثبت شود.

هم اکنون ۱۶ هزار هنرمند و صنعتگر در بخش صنایع دستی خراسان شمالی در قالب مشاغل خانگی و کارگاه‌های تولید انفرادی و گروهی مشغول به فعالیت هستند.

استان ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی در شمال شرق کشور دارای اقوام کرد، کرمانج، ترک، ترکمن، تات و بلوچ است که صنایع دستی هر یک از آنها ویژگی های منحصر به فردی دارد.