تهران - ایرنا - عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت:‌ نگاه امیر عبداللهیان به وزارت امور خارجه فراتر از نگرش امنیتی و ایدئولوژیک است و به وظایف این وزارتخانه اشراف دارد.

«جلیل رحیمی جهان آبادی»‌ در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا درباره وزیر پیشنهادی امورخارجه گفت: «حسین امیرعبداللهیان» سالها در وزارت امور خارجه حضور داشته و تمام سمت‌های مدیریتی از جمله معاون مدیرکل، مدیرکل  و ... را بر اساس شایستگی طی کرده و جزو پخته‌ترین دیپلمات‌های وزارت امور خارجه است.

عضو کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس شورای اسلامی افزود: امیرعبداللهیان به مسائل خاورمیانه اشراف دارد و برنامه‌ای که به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ارائه داد، جامع و کامل بود.

رییس کمیته بین الملل کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس با اشاره به برنامه‌های امیرعبداللهیان افزود: وزیر پیشنهادی درباره ارتباط با همسایگان، برجام، نگرش‌های اقتصادی وزارت امورخارجه، نگرش‌های تمدنی و ... برنامه‌های خود را مطرح کرد که نشان دهنده هدفگذاری جدی وی برای وزارت امور خارجه است.

نماینده مردم کاشمر با اشاره به ارتباطات وزیر پیشنهادی امورخارجه با نیروهای محور مقاومت اظهار داشت:‌ امیرعبداللهیان اشراف کاملی به منطقه خاورمیانه و نیروهای فعال در سیاست خارجی کشور دارد. و از همه جهات برای پستی که از سوی رییس جمهوری معرفی شدند شایستگی و توانایی لازم را داشته و اعضای کمیسیون نیز از برنامه‌های وی استقبال کردند.

رحیمی جهان آبادی در ادامه برنامه‌های وزیر پیشنهادی امورخارجه را علمی و فراجناحی ارزیابی کرد و گفت: بخشهایی از برنامه های وزیر پیشنهادی امور خارجه مسائلی است که سالهای سال بسیاری از کارشناسان به اجرای  آن اذعان داشتند. از جمله اصلاح ساختار وزارت امورخارجه، اصلاح و ساماندهی نیروها در وزارت امورخارجه، تعیین دکترین در حوزه‌ها مختلف از جمله کشورهای همسایه، نگرش آسیایی و نگاه به شرق و ... برنامه‌های اجرایی مفیدی است که وزیر پیشنهادی امور خارجه هدفگذاری کرده است.

 وی ادامه داد: علاوه بر این برنامه های ارائه شده توسط امیرعبداللهیان در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، شاخص بندی شده است و این نشان می‌دهد که عمده این برنامه‌ها را می توان مورد ارزیابی قرار داد.

نگاه به وزارت امور خارجه نباید جناحی باشد

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره چالش‌هایی که در سیاست خارجی کشور وجود دارد و انتظاری که از وزیر پیشنهادی برای رفع آن می‌رود، گفت: باید در ابتدا نگاه ما به سیاست خارجی تغییر کند. به نظر من سیاست خارجی در واقع نماد همه سیاست‌های جمهوری اسلامی در فضای بین المللی است. نباید نگاه ما به وزارت خارجه در حد یک وزارتخانه جناحی باشد. کما اینکه نیروهایی که در این وزارتخانه فعالیت می‌کنند، نگاه حاکمیتی دارند.

رییس کمیته بین الملل کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس گفت:‌ نگاه حاکمیتی به تشکیلات وزارت خارجه یعنی نگاه همه جانبه به همه قوا و فراهم کردن ابزارها و اختیاراتی که مورد نیاز وزیر امور خارجه است تا به وی کمک کند در این عرصه موفق شود.

وی درباره برنامه های وزیر خارجه پیشنهادی برای تقویت دیپلماسی اقتصادی اظهارداشت: بخش مهم فعالیت‌های تعریف شده امیرعبداللهیان اقتصادی است. توجه به بخشی خصوصی، توجه به معاونت اقتصادی وزارت خارجه، گسترش حضور رایزن‌ها در سفارت خانه‌های جمهوری اسلامی، انتخاب شخصیت‌هایی که دیدگاه کاملی پیرامون مسائل سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و امنیتی دارند از جمله بخش‌های مهمی برنامه‌های وزیر پیشنهادی در امور خارجه محسوب می‌شود.

رحیمی جهان آبادی  یکی از دردها و گرفتاریهای وزارت خارجه را نگرش امنیتی و ایدئولوژیک آن عنوان کرد و گفت: شاید در اوایل انقلاب و تحت فشار دشمن، نگاه ایدئولوژیک ضرورت داشت. اما در عصر حاضر که در گام دوم انقلاب هستیم و امیرعبداللهیان قرار است سیاست خارجی کشور را مدیریت کند، این تغییرات احساس می‌شود.

نماینده مردم تربت جام در مجلس با بیان اینکه نگرش وزیر پیشنهادی به سمت فعالیت اقتصادی وزارت امور خارجه است، عنوان کرد: در برنامه های وی گسترش برنامه‌های اقتصادی و استفاده از ظرفیت های تمدنی و فرهنگی قابل مشاهده است.

رحیمی جهان آبادی با بیان اینکه برخی از وزارتخانه‌ها مانند وزارت دفاع و وزارت امور خارجه به حمایت گسترده تری نیاز دارند، اظهار کرد: توقع ما از همه طیف‌های حاضر در مجلس این است که وزرای لایق و شایسته را حمایت کنند تا آنان همراه با اعتماد به نفس بیشتر و پشتوانه بهتری به انجام امور بپردازند.