تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۴۰۰ - ۰۸:۳۰

سنندج - ایرنا - همزمان با اوج دوباره ابتلا به ویروس کرونا، سفر برخی از هموطنان به شمال کشور و ترافیک جاده‌های منتهی به این مناطق، آنان را بیشتر به مقصد کرونا هدایت می‌کند، سفری که شاید لذتی چند روزه را نصیب انسان کند، اما می‌تواند جان افراد بسیاری را به خطر انداخته و یک عمر پشیمانی به بار بیاورد.

به گزارش ایرنا، در حال حاضر شاهد پیک پنجم کرونا در کشورمان هستیم و محدودیت‌هایی در راستای کاهش شیوع این بیماری در کشور اعلام شده است، اما بی توجهی برخی از هموطنان نسبت به این امر، باعث شده تا ما همچنان شاهد افزایش ابتلا و مرگ و میر بیماری کووید ۱۹ و رکوردشکنی آمارها باشیم.

دیدن تصاویر افزایش مسافرت به شمال کشور و ترافیک شدید در محورهای آن، در این روزهای اوج کرونا، هر وجدان آگاه و بیداری را در بهت فرو برد که چرا ما تا این اندازه، نسبت به شرایط موجود بی تفاوت هستیم و خود به استقبال مرگ می‌رویم.

در حالی که تنها راه کاهش شیوع ویروس کرونا رعایت فاصله اجتماعی و پروتکل‌های بهداشتی و در خانه ماندن است، مسافرت و تجمع افراد، به یکی از کانون‌های اصلی افزایش ابتلای به این بیماری تبدیل شده که درک و فهم شرایط موجود و احساس مسوولیت هموطنان را در قبال این امر می‌طلبد.

کادر درمان که از خانواده و یا اقوام و آشنایان ما هستند از وضعیت موجود خسته شده‌اند، آنان از مردم گلایه دارند که چرا با بی توجهی نسبت به توصیه‌های بهداشتی، نمی‌گذارند زنجیره انتقال کرونا قطع شود.

تعطیلات و اعمال محدودیت‌ها برای در خانه ماندن بود نه اینکه به محض شنیدن خبر بسته شدن جاده‌ها، عزم سفر را جزم کرده و هرکسی با بی خیالی نسبت به وضعیت موجود در پی گذراندن این ایام در مسافرت باشد.

شاید هنوز ما به آمارها باور نداریم و به اصطلاح فکر می‌کنیم که کرونا مربوط به خانه همسایه است اما اگر سری به بیمارستان‌ها و یا آرامستان‌های بزنیم، قطعا خودمان از رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی خجل و شرمسار خواهیم شد.

هرچند مردم هم درخواست واکسیناسیون سراسری را دارند که این مسئله دیر یا زود به تحقق می‌پیوندد، پس تا زمانی که نوبت واکسن ما می‌رسد بهتر است صبر پیشه کرده و زندگی را به کام خود و دیگران و کادر درمان تلخ نکنیم.

تجربه نشان داده است که هر وقت بیشتر پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کردیم شاهد کاهش آمار ابتلا و مرگ و میر این بیماری بودیم، امری که همه به آن واقف هستیم اما در عمل برای انجام آن سستی می‌کنیم.

ما شهروندان دغدغه‌مندی را می‌خواهیم که در هنگام افزایش شیوع ویروس کرونا احساس مسوولیت از خود نشان داده و نگذارند خود و دیگران با بی دقتی، جان انسان‌های بی شماری را به کام مرگ ببرند.

در روزهای پیش‌رو که تعطیلی سراسری در کشور اعلام شده است می‌توان روش‌های جایگزینی را برای حفظ روحیه و شادابی و سرزندگی در پیش گرفت، تا بلکه هرچه زودتر این بیماری در کشورمان ریشه‌کن شود و زندگی ما نیز به حالت عادی بازگردد.

راهکارهای جایگزین مسافرت

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان از جمله راهکارهای جایگزین برای نرفتن به گردش و مسافرت در این ایام را تماشای فیلم و سریال به همراه اعضای خانواده، کمک به یکدیگر در اموری همچون آشپزی و انجام بازی‌های خانوادگی برشمرد.

فایق یوسفی، گوش دادن به موسیقی، ساز زدن، ورزش کردن، کتابخوانی و مکالمه تلفنی با دوستان و اقوام و احوالپرسی آنها را از دیگر مواردی نام برد که می‌تواند در این ایام مفید واقع شود.

وی نوشتن اهداف آینده و برنامه‌ریزی برای رسیدن به آنها را از جمله دیگر راهکارهای بسیار خوب برای این ایام ذکر کرد و افزود: مرور خاطرات زیبای گذشته و تصویرسازی‌ آنها همچون مسافرت به نقاط خوش آب و هوا در گذشته نیز می‌تواند ذهن ما را شاداب نگه دارد.

این مدرس دانشگاه، یادآور شد: انسان شخصیتی عادت پذیر و سازگار با شرایط مختلف دارد، پس می‌تواند با شرایط کنونی نیز کنار آمده و با روش‌های جایگزین مسافرت از این ایام خود لذت ببرد.

هرچند که مسافرت امری خوشایند برای همگان است اما در این روزها باید همچون سایر مقاطع حساس کشور، با همدلی و همراهی بیشتر، نرفتن به مسافرت و سفرهای غیرضروری و رعایت بهتر مسایل بهداشتی بار سنگین بیماری کرونا را بر دوش کادر درمان کاهش داد و از آن سو نیز خانواده‌های کمتری را داغدار کرد.

اگر هر کدام از ما همچون یک سفیر سلامت عمل کنیم و نسبت به سلامتی خود و اطرافیانمان احساس مسوولیت داشته باشیم، قطعا در کاهش ابتلای به ویروس کرونا و مرگ و میر ناشی از آن بسیار تاثیرگذار خواهد بود.

در شبانه‌روز منتهی به ظهر دوشنبه ۲۵ مرداد، ۲۳۱ بیمار جدید مبتلا به کرونا در کردستان شناسایی و پنج بیمار جان باختند؛ در حال حاضر ۶۷۱ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در بیمارستان‌های استان بستری هستند که بیشترین آن مربوط به سنندج با ۴۰۴ نفر است. هم اکنون ۶۱ بیمار مبتلا به کرونا در بخش مراقبت‌های ویژه(ICU) بستری هستند و تاکنون در مجموع یک هزار و۴۳۲ بیمار مبتلا به کرونا جان خود را از دست داده‌اند.

براساس آخرین آمار رسمی تاکنون چهار میلیون و ۴۲۵ هزار و ۸۲۱ نفر در ایران به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند و با فوت ۶۲۰ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جانباختگان این بیماری در کشور به ۹۷ هزار و ۸۲۸ نفر رسیده است.

تاکنون سه میلیون و ۷۲۸ هزار و ۹۴۰ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شده اند و در حال حاضر ۳۵۹ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۵۹ شهر در وضعیت نارنجی و ۳۰ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.