تهران- ایرنا- به دنبال خروج «اشرف غنی»، رییس جمهوری افغانستان از این کشور و تصرف ارگ ریاست جمهوری کابل به وسیله طالبان، خلاء قدرت در کابل سبب بروز هرج و مرج در این کشور شده است.

به گزارش روز دوشنبه خبرگزاری ایرنا به نقل از رسانه های اسیایی، درحال حاضر رسانه‌های افغانستان انتشارات عادی خود را به حالت تعلیق درآورده اند.

در این گزارش کوشیده ایم به بازتاب اخبار مربوط به افغانستان در برخی از رسانه های مختلف آسیایی بپردازیم.

روسیه به حال آماده باش

یه گزارش پایگاه خبری «آسیا تایمز» از رسانه های خبری منطقه شرق آسیا، با خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، روسیه در حال نفوذ خود در این کشور است.  

بر پایه این گزارش خبری، روسیه می کوشد نفوذ خود را در آسیایی مرکزی گسترش دهد تا از پیشروی نیروهای طالبان در این منطقه جلوگیری کند.

پیش تر نیز وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرده است که مسکو طالبان را به عنوان مقام های قانونی افغانستان به رسمیت نمی شناسد.

به گفته «ضمیر کابلوف» نماینده ویژه رییس جمهوری روسیه در امور افغانستان  روسیه هنوز طالبان را به رسمیت نشناخته است اما همه چیز زمان خودش را دارد.

روسیه همچنین پایگاه نظامی خود در تاجیکستان را که بزرگترین پایگاه این کشور در خارج است را تقویت کرد.

پایگاه خبری آسیا نیوز نیز در گزارشی نوشته است به دنبال افزایش ناآرامی ها در افغانستان؛ «جاسیندا آردن» نخست وزیر نیوزیلند، در یک کنفرانس مطبوعاتی در ولینگتون خواستار خروج اتباع این کشور از افغانستان شده است.

آردن همچنین خواستار خروج دست کم ۳۷ تن از کارکنان محلی افغان از افغانستان شده است که با سفارت نیوزیلند همکاری می کردند.

پیشروی طالبان

روزنامه «استریت تایمز» سنگاپور نیز در گزارشی به جدیدترین تحولات در افغانستان پرداخته است.

این روزنامه سنگاپوری به مساله خروج رئیس جمهور این کشور از افغانستان و تصرف ارگ ریاست جمهوری توسط طالبان اشاره کرده است.

این رسانه همچنین نوشته است «محمد نعیم»، یک سخنگوی دفتر سیاسی طالبان به الجزیره گفته است که «جنگ در پایان یافته» است.

گفتنی است شب گذشته هزاران شهروند پایتخت به فرودگاه بین المللی کابل سرازیر شدند تا در صورت امکان حتی بدون داشتن شناسنامه و گذرنامه سوار هواپیما شده و از کشور خارج شوند. اما فرودگاه غیرنظامی کابل بطور عملی فلج است و همه کارمندان مسئولان امنیتی و غیر نظامی این فرودگاه محل کارهای خود را ترک کرده و کسی در سیستم مدیریتی فرودگاه حضور ندارند.

پیشتر شاهدان عینی گفته بودند که هزاران نفر در فرودگاه کابل سرگردان هستند و حتی داخل برخی هواپیماهای سوار شده اند که خدمه و یا خلبانی در آن نیست.