بجنورد- ایرنا- کرونا و سویه جدید آن این روزها در خراسان شمالی رکورد می زند بطوریکه فوتی ها و بستری های ناشی از آن در ماه جاری نسبت به تیرماه ۱۰۰ درصد افزایش داشته و استان را هم اکنون در وضعیت بحران قرار داده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، آمارهای دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نشان می‌دهد که کرونا و سویه جدید آن دلتا همچنان در استان می‌تازد به گونه ای که با سه رقمی شدن شمار فوتی های کرونایی استان در مردادماه، این خطه هم اکنون سیاه ترین روزهای کرونایی خود را می گذراند.

طبق این آمار، تیرماه نخستین ماه از فصل تابستان در حالی از خراسان شمالی خداحافظی کرد که ۶۹ بیمار کرونایی در این استان براثر ابتلا به بیماری کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند، این در حالی است که از ابتدای ماه جاری تاکنون ۱۵۵ نفر بر اثر ابتلا به این ویروس جان خود را از دست داده اند.

همچنین آمار بستری بیماران کووید ۱۹ در بیمارستان های خراسان شمالی نیز نسبت به مدت مشابه ماه گذشته افزایشی ۱۰۰ درصدی داشته است به گونه ای که در روزهای پایانی نخستین فصل تابستان تنها ۲۹۰ بیمار کرونایی در بیمارستان های تحت پوشش استان بستری بودند ولی با ورود این خطه به پیک پنجم کرونا و روند صعودی آمار بیماران کووید ۱۹ در چند روز گذشته هم اکنون۷۹۲ بیمار در بیمارستان های با علایم ویروس کرونا بستری و تحت درمان قرار دارند.

در این بین اگرچه انتظار می رفت با تزریق ۱۳۵ هزار دٌز واکسن کرونا به جمعیت هدف برنامه ملی واکسیناسیون در این استان، شاهد کاهش فوتی های ناشی از کرونا باشیم ولی همچنان در روزهای پایانی مردادماه،  فوتی های ناشی از این بیماری بالاست به گونه ای که در ۷۲ ساعت گذشته ۳۲ بیمار کرونایی جان خود را بر اثر ابتلا به این ویروس از دست دادند.

تاکید استاندار خراسان شمالی بر کاهش فوتی های کرونایی

استاندار خراسان شمالی با اشاره به افزایش موارد فوتی کرونایی در استان، گفت: میزان فوتی‌های کرونایی استان نسبت به استان‌های دیگر بسیار بالاست که این امر نیازمند تقویت بخش درمانی در این خطه است.

محمدعلی شجاعی افزود: کاهش میزان مرگ و میر در برخی از استان های کشور نشانگر تقویت بخش درمانی و تجهیزات پزشکی آن استان ها است در حالی که استان نیز با وجود میزان بالای بستری های کرونایی، می تواند میزان مرگ و میرها را کاهش دهد
وی یادآور شد: در واقع باید دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی به طور دقیق علل کاهش مرگ و میر را در برخی استان های کشور بررسی کند تا با عملیاتی کردن راهکارها دیگر مناطق کشور در استان شاهد کاهش فوتی های ناشی از این بیماری باشیم.                                                                          شجاعی با بیان اینکه باید بزودی ظرفیت های تزریقی واکسن در استان افزایش یابد، تصریح کرد: بنابر اعلام ستادملی کرونا، میزان واکسن های تزریقی کرونا در استان ها چندین برابر افزایش خواهد یافت که باید از هم اکنون ظرفیت های لازم برای واکسینه شدن شهروندان در استان مهیا شود.

فرسودگی و خستگی نیروهای درمانی

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی خراسان شمالی با اشاره به افزایش بی سابقه مبتلایان به کووید ۱۹ در استان اظهار داشت: این استان روزهای سختی را می گذراند به گونه ای که با افزایش تعداد موارد بستری کرونایی، اگرچه تخت های بیماران کرونایی افزایش یافته است ولی نیروهای درمانی این روزها خسته شده اند.

دکتر سیداحمد هاشمی افزود: با توجه به موارد بستری و خستگی نیروهای درمانی پزشکی و پرستاری، به تمامی به تمامی نیروهای بازنشسته و پرستارانی که شاغل نیستند، فراخوان زده ایم.

وی اضافه کرد: همچنین در کمیته بحران دانشگاه علوم پزشکی استان تصمیم بر تعطیلی ۲ هفته ای دانشکده ها و بکارگیری نیروهای این دانشکده در بیمارستان ها گرفته شده است.

هاشمی با بیان اینکه برای کنترل و مهار بیماری کووید۱۹، هیچ راهی موثرتر از شناسایی به موقع بیماران و قرنطینه افراد در تماس با آنها نیست، گفت: در راستای جلوگیری از ازدحام جمعیت کمیته بحران دانشگاه علوم پزشکی استان، با همکاری نیروی انتظامی و هلال احمر مراکز نمونه گیری در مرکز استان را به ۲ برابر افزایش داده است و هم اکنون چهار مرکز نمونه گیری در شهرستان بجنورد فعال است.

وضعیت بحرانی کرونا در خراسان شمالی

وی ضمن بحرانی ارزیابی کردن وضعیت کرونایی خراسان شمالی اظهار داشت: متأسفانه شرایط در استان روز به روز وخیم‌تر از قبل می‌شود و هم اکنون تمامی تخت های بیمارستان امام حسن(ع) بجنورد تکمیل شده است.

هاشمی افزود: همچنین تمامی ۶۵ تختی که برای بیماران کرونایی در بیمارستان تامین اجتماعی در نظر گرفته شده بود، تکمیل شده و ۵۲ تخت دیگر نیز در بیمارستان امام رضا(ع) برای بیماران کرونایی در نظر گرفته شده است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی تصریح کرد: مراجعات سرپایی نیز به شدت افزایش یافته است به گونه ای که روز گذشته بیش از ۵۰۰ نفر بیمار کرونایی نیز دراستان خدمات درمان سرپایی دریافت کردند.

دکتر هاشمی گفت: همچنین در حالی که تا مدتی قبل حدود ۳۰ درصد تست‌های کرونا در استان مثبت می‌شد، ولی هم اکنون نزدیک به ۷۵ درصد تست‌های پی‌سی‌آر انجام شده در برخی شهرستان های استان مثبت هستند که این آمارها نشان می‌دهد که هنوز گردش ویروس در جامعه زیاد است.

وی با بیان این که مراجعات سرپایی روزانه بابت علائم کرونا بسیار بالاست، خاطرنشان کرد: با توجه به حساسیت هایی که این روزها نسبت به بیماری کرونا ایجاد شده مراجعه برای انجام تشخیص کرونا به مراکز درمانی به شدت افزایش یافته است به گونه ای که افراد با مشاهده کوچکترین علائم سرماخوردگی برای انجام آزمایش کرونا به بیمارستان مراجعه می کنند.

به کمک آمدن اتوبوس آمبولانس ها

رییس سازمان اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: موج پنجم کرونا سبب شده تا از اتوبوس آمبولانس هم برای جابجایی بیماران به بیمارستان ها استفاده کنیم در حالی که این اتوبوس برای مواقع بحرانی که نیاز به جابجایی ۱۸ تا ۲۰ بیمار است، استفاده می شود.

تقی دولت آبادی افزود: قبل از شروع پیک پنجم کرونا تعداد ماموریت های اورژانس دانشگاه علوم پزشکی استان ۱۳۰ تا ۱۴۰ مورد بود اما هم اکنون به ۱۹۰ تا ۲۰۰ ماموریت رسیده است.

وی اضافه کرد: از سوی دیگر تعداد تماس ها نیز با اورژانس افزایش یافته به گونه ای که به ۹۰۰ تا هزار و ۳۰۰ مورد در روز رسیده است.

خراسان شمالی که از اواخر سال ۹۸ وارد همه گیری ویروس کرونا شد، تاکنون چهار موج از این بیماری را پشت سرگذاشته و از یک ماه گذشته وارد موج پنجم مبتلایان به کرونا و سویه جدید آن ویروس کرونای دلتایی موسوم به هندی شده است.
براساس آمار رسمی تا پایان موج چهارم ویروس کرونا یکهزار و ۴۰۰ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در خراسان شمالی جان خود را از دست دادند.

براساس اعلام آخرین رنگبندی کرونایی شهرستان ها، هم اکنون تمامی شهرستان های بجنورد، اسفراین، شیروان، مانه و سملقان، فاروج، گرمه، جاجرم و  رازوجرگلان در وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفته است.

خراسان شمالی از ابتدای آغاز برنامه ملی واکسیناسیون در کشور تاکنون، ۱۹۵ هزار دُز واکسن کرونا دریافت کرده است.