حجت الاسلام اسماعیل امیرزاده روز دوشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه از آغاز شیوع ویروس منحوس کرونا، طلاب و روحانیان جهادی و بسیجی در خط مقدم مقابله با این ویروس بوده اند، اظهار داشت: هم اکنون که در میانه پیک پنجم کرونا قرار داریم، ۳۰۸ تن از طلاب و روحانیان در قالب گروه های جهادی در چهار بیمارستان قم شامل بیمارستان کامکار، شهید بهشتی، فرقانی و امیرالمؤمنین(ع) مشغول به فعالیت هستند.
وی افزود: از این تعداد، ۲۰۳ نفر برادر و ۱۰۵ نفر نیز از خواهران هستند که اکثریت این افراد آموزش های لازم را به منظور خدمت رسانی در بیمارستان ها و کمک به کادر درمان دیده اند، ضمن آن که برای کلیه طلاب حاضر در این طرح علاوه بر حکم فعالیت جهادی، بیمه غرامت نیز صادر شده است.
وی گفت: حضور طلاب جهادی در هر بیمارستانی در دو شیفت صبح و بعداز ظهر می باشد، ضمن آن که در مجموع در چهار بیمارستان یادشده شهر مقدس قم، روزانه حدود ۱۲۰ نفر از طلاب خواهر و برادر فعالیت دارند.
مسئول سازمان بسیج طلاب و روحانیان استان قم ادامه داد: علاوه بر این ها، در حال پیگیری هستیم که به بیمارستان های علی بن ابیطالب(ع) و امام رضا(ع) نیز نیروی جهادی اعزام کنیم.
وی همچنین با اشاره به تاکید مسئولان ارشد کشور مبنی بر تسریع در روند واکسیناسیون در شرایط کنونی گفت: از دیگر فعالیت های ما ثبت نام طلاب جهادی اعم از خواهر و برادر جهت مشارکت در انجام واکسیناسیون عمومی است که در این زمینه نیز جمع قابل توجهی از جهادگران بسیجی اعلام آمادگی کرده و به زودی با سازماندهی آن ها، فعالیتشان در این راستا آغاز می شود.
وضعیت کرونایی قم که از ۲۷ خردادماه پس از ۴۰ روز از وضعیت نارنجی به زرد بهبود یافته بود بر اساس آخرین رنگبندی اعلام شده توسط نرمافزار ماسک، از تاریخ نهم تیرماه جاری بار دیگر جزو شهرهای نارنجی و از ۲۳ تیرماه مجددا در وضعیت قرمز از نظر شیوع کرونا قرار گرفت.
ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید۱۹» میشود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز کشور چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نام برده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راههای انتقال آن عطسه، سرفه، دست دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند، افراد علاوه بر پرهیز از دستدادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصلهگذاری اجتماعی» توصیه شده است.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، میتوانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری(ع) در شهرک امام حسن عسکری(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخآباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبهچی در خیابان امام خمینی(ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.