به گزارش ایرنا، برغم تعطیلی و غیرفعال شدن بخش زیادی از اصناف و کسبه قم اما جمع قابل ملاحظه ای از شهروندان نسبت به رعایت پروتکل های بهداشتی عقب نشینی کرده و بدون استفاده از ماسک به صورت جمعی در خیابان های شهر قدم می زنند؛ اینها همان افرادی می باشند که به گفته کارشناسان از عوامل مهم تکمیل شدن ظرفیت تخت های درمانی قم هستند.
بیشتر اصناف و پاساژهای مرکزی و اصلی شهر قم تعطیل هستند و جریان عرضه و تقاضا در آنها وجود ندارد اما برخی از مجتمع های خرید نیز کرکره ها را تا نیمه پایین کشیده و حالت نیمه بازی دارند.
هر چه از هسته مرکزی شهر به سمت محلات دیگر قم می رویم فعالیت اصناف غیرضروری بیشتر به چشم می خورد و فضای عمومی شهر نیز شلوغ تر است. برخی از اغذیه فروشی ها، بستنی و آبمیوه فروشی ها و اصنافی از این دست علاوه بر اینکه تعطیل نیستند توجه چندانی نیز به پروتکل های شرایط قرمز و بحرانی کرونا ندارند.
خیابانها و فضاهای شهری نیز در ساعات روز تا حدودی خلوت تر از گذشته شده هرچند می توان بخشی از این خلوتی را مرهون گرمای هوا و بیشتر از آن گرد و خاک ناتمام ین روزهای قم دانست.
با وجود ممنوعیت ستاد ملی مبارزه کرونا اما همچنان در برخی محلات حاشیه ای شهر قم ایستگاه های صلواتی برپاست که در صورتی بی توجهی می تواند سلامتی جمعی از مردم را در معرض تهدید قرار دهد.
به گفته کارشناسان و مسوولان قم، تا ایجاد ایمنی جمعی حداقلی در این استان دست کم باید بین ۹۶۰ هزار تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن هر دوز واکسن را دریافت نمایند این در حالی است که طبق گزارش دانشگاه علوم پزشکی قم تاکنون کمتر ۳۰۰ هزار تن نوعا دوز اول واکسن را تزریق کردند و این یعنی تا واکسیناسیون جمعی هیچ راهی جز رعایت شیوه نامه های بهداشتی وجود ندارد.
از روز گذشته پیرو مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا تمام ورودی های فرعی قم مسدود و کنترل شدیدی بر تردد در ورودی های اصلی استان انجام می گیرد و به نوعی از ورود افراد غیربومی جلوگیری بعمل می آید که مسوولان بهداشتی از آن بعنوان یک مداخله کارشناسی شده جهت مهار بیماری یاد می کنند اما اگر مردم و ساکنان قم بخواهند روند عادی انگاری کرونا را ادامه داده و از تجمعات مرگبار خودداری نکنند نباید امید زیادی به محدودیت های ۶ روزه داشت.
در همین خصوص رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: روند ابتلا بهکرونا و بستریها در این استان همچنان صعودی است و پیشبینی میشود، حداقل ۲ تا ۴ هفته دیگر نیز ادامه داشته باشد.
محمد رضا قدیر اظهار داشت: اکثر افراد با حال عمومی بد بهبیمارستانها مراجعه میکنند و تعداد بیماران بستری بدحال در حال افزایش است که این امر باعث میشود روند ترخیص بیماران نیز با کُندی صورت گیرد.
وی افزود: ظرفیت مراکز درمانی استان تقریبا تکمیل شده و کادر بهداشت و درمان واقعا خسته و فرسوده شدهاند و تابآوری سیستم سلامت بهشدت کاهش یافتهاست.
قدیر اضافه کرد: تعطیلات اخیر جهت مسافرت نیست و لازم است عدم تردد و حضور نداشتن در تجمعها از سوی مردم جدی گرفته شود.
وضعیت کرونایی قم که از ۲۷ خردادماه پس از ۴۰ روز از وضعیت نارنجی به زرد بهبود یافته بود بر اساس آخرین رنگبندی اعلام شده توسط نرمافزار ماسک، از تاریخ نهم تیرماه جاری بار دیگر جزو شهرهای نارنجی و از ۲۳ تیرماه مجددا در وضعیت قرمز از نظر شیوع کرونا قرار گرفت.
ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید۱۹» میشود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز کشور چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نام برده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راههای انتقال آن عطسه، سرفه، دست دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند، افراد علاوه بر پرهیز از دستدادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصلهگذاری اجتماعی» توصیه شده است.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، میتوانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری(ع) در شهرک امام حسن عسکری(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخآباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبهچی در خیابان امام خمینی(ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.