قزوین - ایرنا - مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین گفت: سهم برق تخصیصی استان از برق تولیدی کشور ۷۰۳ مگاوات است در حالی که میزان مصرف آن هم اکنون حدود ۹۰۰ مگاوات می‌باشد.

سعید بهادیوند چگینی روز سه‌شنبه با اعلام این مطلب در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: فاصله بین سهمیه برق استان و پیک مصرفی باعث شده تا به منظور جلوگیری از قطعی برق در مراکز مهم، خاموشی‌ها را به میزان قابل توجهی مدیریت شده اعمال کنیم.

وی، ۴۶ درصد از برق مصرفی قزوین را مربوط به بخش صنایع دانست و اظهار داشت: علاوه بر این موضوع، قرار شده ۵۰ درصد از صنایع کاشی و سرامیک، ۹۰ درصد صنایع سیمان و فولاد و بخش اعظمی از تولیدکنندگان سیلیس و شیشه در مدیریت برق صرفه جویی کنند تا سایر بخش‌های مهم از جمله بیمارستان‌ها، تولید کننده‌های دارو و اکسیژن، مراکز انتقال آب شرب و سوخت با قطعی برق مواجه نشوند.

چگینی به فاصله بین تولید برق و پیک مصرف آن در کشور و استان اشاره و یادآور شد: باید توجه داشت تمام برق تولیدی کشور از طریق توزیع سراسری به همه نقاط کشور منتقل می شود و در عین حال همه ساله نیز ۱۰ تا ۱۲ هزار مگاوات کسری برق در کشور داریم.

این مسؤول به عوامل تاثیرگذار در میزان برق مصرفی اشاره کرد و گفت: گرمی هوا و افزایش دما از موضوعات مهمی هستند که باعث می‌شود مشترکان برق با استفاده از خنک کننده‌ها میزان بار مصرفی را افزایش دهند که با توجه به کاهش دما و نزدیک شدن به پایان فصل تابستان میزان خاموشی‌ها نیز روند رو به کاهشی خواهد داشت.

به گفته چگینی، مشترکانی که در ماه ۸۰۰ کیلو وات مصرف برق داشته باشند پرمصرف شناخته شده در حالی که حد نرمال برق مصرفی هر مشترک خانگی ۳۰۰ تا ۴۰۰ کیلو وات است و به همین جهت از شهروندان تقاضا داریم تا در این روزهای گرم سال ضمن مدیریت در مصرف خود، با این شرکت همکاری لازم را داشته باشند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین خاطرنشان کرد: واقعیت این است که تولید برق در کشور باید از طریق نیروگاه‌های خصوصی و تجدیدپذیر افزایش یابد و این در حالی است که قزوین در یک مقطع زمانی پیشتاز احداث نیروگاه های خصوصی برق بود و در حال حاضر نیز با توجه به تحریم های اعمال شده امکان واردات دیزل های ژنراتور هم وجود ندارد.

چگینی یادآورشد: با توجه به اینکه امسال با خشکسالی روبرو هستیم و آب کافی پشت سدهای تولید برق هم وجود ندارد، بهترین راه برای جبران تولید، حرکت به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر در تولید برق است.