محمد نبویفرد روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ۳۷ هزار تن انواع علوفه و نهاده دامی با هدف حمایت از دامپروری در میانه بحران مزمن خشکسالی از ابتدای امسال بین عشایر این استان تاکنون توزیع شده است.
وی ادامه داد: حجم نهاده دامی امسال ارائه شده به عشایر خراسان رضوی برای گذر از بحران خشکسالی نسبت به مدت مشابه پارسال ۱۲ هزار تن افزایش یافت.
مدیرکل امور عشایری خراسان رضوی گفت: میزان تولید علوفه و محصولات زراعی در این استان بخاطر تداوم پدیده خشکسالی کاهش یافته است.
وی افزود: بر این اساس توزیع نهادهها و علوفه دامی به منظور تامین بخشی از نیاز خوراک دامها با هدف حمایت از دامپروران، تاثیر مثبت بسزایی بر فعالیت عشایر دامدار با کاهش خسارت آنها در عبور این قشر مولد از شرایط حاد خشکسالی داشته است.
نبویفرد ادامه داد: فقر مراتع، کاهش تولیدات مرتعی و همچنین محدودیت ظرفیت انبارداری در خراسان رضوی امسال موجب کمبود نهادههای دامی و علوفه مورد نیاز برای تغذیه دامداری به ویژه در سطح عشایر دامپرور این استان شده است. پارسال ۸۵ هزار تن علوفه بین عشایر خراسان رضوی توزیع شد که اگر ظرفیت انبارداری استان گسترش یابد تا ۱۲۰ هزار تن قابل افزایش است.
وی گفت: وضعیت طبیعی ناشی از کاهش شدید بارندگی، امسال عشایر دامپرور خراسان رضوی را با کمبود ۱۰۰ هزار تن خوراک لازم برای تغذیه دامهایشان مواجه کرده است.
مدیرکل امور عشایری خراسان رضوی افزود: عشایر دامدار فعال در سطح این استان همزمان با استمرار پدیده خشکسالی در شرایط جاری نیازمند حمایت برای تامین علوفه و نهادههای دامی و جبران کاستی در خوراک دام هستند.
حجم خسارت مالی ناشی از پدیده مزمن خشکسالی به جامعه عشایری خراسان رضوی تاکنون به هفت هزار و ۳۲۰ میلیارد ریال رسیده است.
قشر مولد عشایر در سطح استان ۱۱ میلیون و ۷۵۰ هزار هکتاری خراسان رضوی ۹۹۵ هزار راس دام معادل ۱۰ درصد از کل جمعیت دام سبک این استان را در اختیار دارند.
حاصل سالانه فعالیتهای عشایر خراسان رضوی فقط در بخش دامداری تولید و عرضه حدود ۳۰ هزار تن انواع محصولات دامی شامل ۱۲ هزار تن گوشت قرمز و ۱۸ هزار تن انواع فرآوردههای دامی شامل شیر، روغن، پشم، کرک و کود حیوانی است.
هفت هزار و ۱۴۵ خانوار عشایری در قالب ۳۵ طایفه کوچرو در استان شش میلیون و ۸۷۰ هزار نفری خراسان رضوی زندگی میکنند.
تداوم پدیده خشکسالی در خراسان رضوی امسال در مقایسه با پارسال موجب کاهش ۱۲۸ هزار تنی حجم برداشت علوفه از سطح مراتع در اختیار عشایر این استان شده است.
یک میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار از گستره شش میلیون و ۵۶۶ هزاری مراتع خراسان رضوی در اختیار قشر عشایری این استان قرار دارد.